به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی ناصر مکارم شیرازی امروز 28 بهمن ماه در درس خارج خود در مسجد اعظم در سخنانی با اشاره به کتاب نهج الفصاحه گفت: در این کتاب بیش از چهار هزار حدیث از پیامبر نقل شده است که ما هزار عدد آن را گزینش می کنیم و تبیین خواهیم کرد.
این مفسر قرآن عنوان
کرد: علاوه بر آیات اخلاقی در قرآن خود پیامبر نیز احادیث اخلاقی زیادی دارد و
مهمترین هدف بعثت تتمیم مکارم اخلاق بوده است یعنی پیامبران گذشته مکارم اخلاقی را
بیان کردند و پیامبر آن را کامل کرد، چون ریشه این فضایل در درون انسان وجود دارد
و انسان از دروغ، خیانت بدش و از صداقت و امانت خوشش می آید.
استاد برجسته حوزه با اشاره به اولین حدیث مبنی بر اینکه «آفت شجاعت، ظلم،
آفت حسب، خودبرتربینی و آفت سخاوت نیز منت گذاشتن است» تصریح کرد: آفت چیزی است که
نعمت را به نقمت تبدیل می کند، از این رو همین شجاعت که می تواند مایه آبرو و عزت
باشد تبدیل به مصیبت و ظلم می شود.
این مرجع تقلید بیان کرد: سابقا پهلوانان پناهگاه نوامیس مردم بودند، امروز را کاری نداریم که چه آفت هایی دامان پهلوانان را می گیرد بنابراین رعایت عدالت پاداش این نعمت است.
وی اظهار کرد: حسب به خانواده آبرومند، پرافتخار، نژاد خوب و خوش نام می گویند که نعمتی است ولی اگر آفت فخرفروشی و خودبرتربینی و ... گرفت باعث می شود که آفتی به جان این نعمت بیفتد.
آیت الله مکارم عنوان کرد: سخاوت ممکن است ذاتی و یا اکتسابی باشد که نعمت والایی است و فرد می تواند ذخیره یوم المعاد برای خود درست کند و آبرو و شخصیت برای خود پیدا کند ولی اگر منت بگذارد این صفت خوب به نقمت تبدیل می شود که قرآن بر آن تاکید کرده است که حتی اگر شخص سائل را نتوانستید کمک کنید با زبان خوش با او صحبت کنید که بهتر از این است که مبلغ زیادی کمک کنیم ولی منت بگذاریم.
وی با بیان اینکه یکی از بهترین نعمت های ما همین نظام اسلامی و دینی و مقتدر است تاکید کرد: این نظام هم می تواند آفاتی داشته باشد که باید مراقب باشیم.
شرکت در انتخابات وظیفه شرعی، اجتماعی و سیاسی است
آیت الله مکارم شیرازی اظهار کرد: شرکت در انتخابات وظیفه اخلاقی، سیاسی و اجتماعی است و حتی کسانی که نظام را قبول ندارند کشور را که قبول دارند و می خواهند بماند بنابراین برای ماندن به انتخابات توجه شود، این راهپیمایی 22 بهمن پشت دشمن را لرزاند و باید بار دیگر این حادثه تکرار شود زیرا چشم و گوششان مراقب است که چه اتفاقی خواهد افتاد.
این مفسر قرآن بیان کرد: اگر کسانی از برخی نهادهای دلخوری به حقی هم داشته باشند در عین حال نباید با انتخابات قهر کنند، اگر کسی به وظیفه اش خوب عمل نکرد ما باید به وظیفه امان عمل کنیم و گروکشی نکنیم.
تفاوت انتخابات در غرب و نظام اسلامی
وی افزود: دموکراسی غربی با اسلامی تفاوت دارد، در غرب خط قرمزی نیست و عده ای سرمایه دار با پول و تبلیغ نمایندگان را می خرند و مخفی هم نمی کنند که هزاران خرابی دارد که نتیجه آن کارتن خوابی در آمریکاست و گردن کلفت ها روز به روز گردن کلفت تر می شوند زیرا مسایل اخلاقی بر آن حاکم نیست ولی ما دموکراسی داریم اما خط قرمزهای متعددی داریم.
وی ادامه داد: اولین خط قرمز این است که کسی که نانویسی می کند بینه و بین الله باید خودش را لایق این پست بداند و اگر برای شهرت و مال و ... می رود اولین شرک و مخالفت با خط قرمز است؛ دوم اینکه مردم باید سراغ افراد شایسته بروند و جناح بندی و فامیل بازی و ... درست نیست باید به کسی رای بدهیم که بتوانیم در روز قیامت جواب بدهیم.
این مرجع تقلید گفت: ممکن است برخی وکلا با ثروتمندان محلی زد و بند کنندکه خلاف اخلاق است؛ مسئله دیگر اینکه افراد باید خودشان را معرفی کنند و تبلیغ هم کار درستی نیست و از وعده دادن بپرهیزند و نکته دیگر اینکه تخریب دیگران به هر قیمتی حرام است و تخریب از ویژگی های انتخابات آمریکایی است و کسی که خودش تخریب می کند صلاحیت ندارد.
پرهیز از اسراف در تبلیغات
آیت الله مکارم بیان کرد: مسئله دیگر اینکه نباید اسراف و تبذیر در معرفی کاندیداها صورت بگیرد؛ دیگر اینکه کاری نکنیم که انتخابات سرچشمه اختلاف و عداوت در آینده شود و کینه ها در سینه ها باقی بماند و نظام اسلامی باید انتخابات اسلامی باشد.
وی ادامه داد: نباید مردم را
دلسرد کنیم، البته مشکلات باید بیان شود اما نباید بی انصافی صورت بگیرد و انشاء
الله خداوند توفیق بدهد از شر هوای نفس و شیطان مصون بمانیم.