کد خبر: 3476354
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹

كتاب «آخر دنيا»؛ روايت اميدها و نااميدهاي اهالي نوآباد آبادان

گروه اجتماعی: کتاب «آخر دنيا» مجموعه خاطرات دانشجویان بسيجي دانشگاه آبادان از اردوهای جهادی اروندکنار و دهستان نوآباد است؛ آنچه بیشتر در این خاطرات به چشم می‌خورد، فقر مردم است.

سنا یلالی، گردآوردنده مجموعه خاطرات «آخر دنیا» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، با بيان اينكه اين كتاب هفته دوم بهمن در آبادان رونمايي شد، گفت: کتاب «آخر دنيا» مجموعه خاطرات دانشجویان بسيجي دانشگاه آبادان از اردوهای جهادی اروندکنار و دهستان نوآباد است.

وي يادآور شد: کار مصاحبه، پیاده سازی و بازنویسی خاطرات توسط اعضای کانون تخصصي ايثار و شهادت آبادان انجام شد. بیشتر این خاطرات درباره مردم اروندكنار و دهستان نوآباد آبادان است که دانشجویان در حین انجام کارهای فرهنگی، آموزشی و عمرانی خود در ارتباط با مردم به آنها توجه کردند. آنچه بیشتر در این خاطرات به چشم می‌خورد فقر مردم است.

وی درباره وجه تسمیه این کتاب گفت: دهستان نوآباد در نزدیکی‌های منطقه صفر مرزی قرار دارد. در اين نقطه مردم از امكانات اوليه زندگي نيز محروم هستند. اهااي نوآباد تانکر آبی در اين دهستان قرار داده بودند که روی آن این نوشته به چشم می‌خورد: «به آخر دنیا خوش آمدید» در نوشته ناامیدی موج می‌زد و نشان از امیدی می‌داد که نبود.

يلالي يكي از خاطرات «آخر دنيا» را خواند:

«پول‌هایش را جمع می‌کرد تا برسد به مقدار قیمت چیزی که آرزویش را داشت. خدا خدا می‌کرد تا آن موقع آن دمپایی نارنجی توی ویترین مغازه را نفروشد. هر کیلو میگو که پاک می‌کرد 700 تومان دستمز می‌گرفت.

...

راه می‌رفت و با لذت دمپایی نارنجی‌اش را نگاه می‌کرد

...

تازه یک سایز هم برای پایش کوچک بود».

يادآور مي​شود، تألیف این مجموعه خاطرات از سال 89 توسط سنا یلالی آغاز شد و به سبک مینیمال تدوین شد. «آخر دنيا» شامل 70 خاطره از اردوهای جهادی دانشجویان آبادان است.

captcha