کد خبر: 3476393
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۴

شهادت، رمز پیروزی اسلام در راستای تاریخ است

گروه اجتماعی: شهادت در حقیقت رمز پیروزی اسلام در راستای تاریخ است، راز بقا و جاودانگی انقلاب اسلامی است و شهادت مرز مرگ و حیات، مرز ذلت و عزت، مرز پستی و قیام و مرز فنا و بقاء است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، شهید کسی است که نسبت به عالم غیب و جهان آخرت آن‌چنان معرفت پیدا می‌کند که می‌داند مرگ پُلی است که او را از سختی‌های دنیا به جهانی دیگر می‌برد که دیگر از سختی‌های دنیا در آن‌جا خبری نیست و همه نعمت و راحتی است و در آن‌جا همراه پیامبران و امامان و شهدای تاریخ زندگی می‌نماید.
شهید نام خداوند است. در اسلام به کسی شهید می‌گویند که در راه حفظ دین و شور اسلامی و در راه امر به معروف و نهی از منکر و در راه احیا یکی از شعائر دین کشته شده است. آنان کسانی هستند که با خدا معامله کرده و جان خود را در مقابل رضای الهی و بهشت جاودان بخشیده‌اند.
شهادت بالاترین مقام است، فیض شهادت چنان ارزشمند است که اولیا دین همواره از خداوند، آرزوی آن‌را داشته‌اند.در دعاهای ما نیز مکرر از خداوند درخواست شهادت شده است و روایات بسیاری درباره شهادت و جایگاه شهید آمده است.
رسول خدا(ص) فرموده است: بالاتر از هر نیکی، نیکی است، تا آن‌که انسان در راه خدا کشته شود، پس چون در راه خدا کشته شد، بالاتر از آن نیکی نیست.
در احادیث است که شهادت، برترین مرگ است، قطره خون شهید نزد خدا از بهترین قطرات است، شهادت موجب آمرزش گناهان می‌شودف شهید از سؤال قبر مصون است و فشار قبر ندارد و در بهشت با حوریان هم آغوش است. شهید حق شفاعت دارد شهدا اولین کسانی‌اند که وارد بهشت می‌شوند و همه به مقام شهیدان غبطه می‌خورند.نظر به وجه‌الله، از خصوصیات شهید است.
شهادت، نزدیک‌ترین طریق و راه میان‌بُر برای رسیدن به خداوند و بهشت است
کسی می‌تواند به این جایگاه برسد که رشته‌های علایق جسمانی و حیات مادی را گسسته باشد و عشق به حیات برتر، او را مشتاق شهادت سازد.گذشتن از این موانع و رسیدن به آن وارستگی و رهایی از تعلقات، ایمان بالا می‌طلبد و به همین جهت است که شهادت، نزدیک‌ترین طریق و راه میان‌بُر برای رسیدن به خداوند و بهشت است.
در مکتب خاندان وحی، شهادت مطلوب و معشوق آنان است، امامان، یا مقتول و یا مسموم شده‌اند و مرگشان شهادت بوده است.گرچه جان ائمه و اولیا خدا و بندگان خالص، عزیز است ولی دین خدا عزیزتر است.بنابراین جان باید فدای دین گردد تا حق، زنده بماند و این همان سبیل‌الله است.
پیامبران و داعیان الهی، به‌راستی خیرخواه هستند؛ غرضی جز دلسوزی ندارند. می‌خواهند این خلق نجات بیابند، به سعادت برسند با این‌که او را زدند و کشتند، باز نفرین نکرده بلکه دلسوزی هم می‌کند و می‌گوید: ای کاش! این بی‌خبری‌ها که نصیحت مرا نپذیرفتند، می‌فهمیدند که پروردگارم مرا آمرزید و مرا از گرامی‌شدگان قرار داد.ای کاش! می‌دانستند که خدا چه مغفرت‌هایی دارد.در حدیث آمده است که پیامبر گرامی اسلام فرمود: «این مرد با ایمان هم در حال حیات خود خیرخواه قوم خویش بود و هم بعد هم بعد از مرگ آرزوی هدایت آن‌ها را داشت».
جالب توجه این‌که او نخست تکیه بر موهبت غفران الهی می‌کند، سپس بر اکرام، چراکه نخست باید با آب مغفرت روح و جان انسان از آلودگی گناهان پاک گردد و چون پاک شد بر بساط قرب و اکرام الهی جای گیرد.
خداوند متعال در آیات 169 تا 171 سوره آل‌عمران در رابطه با شهید و شهادت فرموده است: «وَلاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاء عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ ﴿169﴾ فَرِحِينَ بِمَا آتَاهُمُ اللّهُ مِن فَضْلِهِ وَيَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُواْ بِهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ أَلاَّ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلاَ هُمْ يَحْزَنُونَ ﴿170﴾ يَسْتَبْشِرُونَ بِنِعْمَةٍ مِّنَ اللّهِ وَفَضْلٍ وَأَنَّ اللّهَ لاَ يُضِيعُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِينَ؛ هرگز كسانى را كه در راه خدا كشته شده‌‏اند مرده مپندار بلكه زنده‌‏اند كه نزد پروردگارشان روزى داده می‌‏شوند(169) به آنچه خدا از فضل خود به آنان داده است ‏شادمانند و براى كسانى‌كه از پى ايشانند و هنوز به آنان نپيوسته‏‌اند شادى می‌‏كنند كه نه بيمى بر ايشان است و نه اندوهگين می‌‏شوند(170) بر نعمت و فضل خدا و اينكه خداوند پاداش مؤمنان را تباه نمی‌گرداند شادى می‌كنند».
در میان بزرگان دین شهید زیاد داشته‌ایم همه امامان(ع) شهید شدند و امام عصر(عج) هم بعد از تشکیل حکومت جهانی آل‌محمد، با شهادت از دنیا می‌رود.اصحاب بزرگی چون جعفرطیار و حمزه و عمار و مالک اشتر و یاران امام حسین(ع) و یاران دیگر ائمه توفیق شهادت را داشته‌اند.علماء بزرگی چون شهید اول و دوم و همچنین سیدجمال اسدآبادی، سیدحسن مدرس، شیخ فضل‌الله نوری، نواب صفوی، سعیدی، غفاری، صدر، بهشتی، مطهری، مفتح، باهنر و شهدای محراب و امثال آن‌ها به شهادت نائل آمدند.
اولین شهدای اسلام، یاسر و سمیه والدین عمار بودند که در اوج مظلومیت اسلام به شهادت رسیدند بعد شهدای جنگ‌های صدر اسلام چون جعفر، حمزه، حنظله، سعدمعاذ و ده‌ها شهید دیگر، دسته دوم شهدای جنگ‌های جمل و صفین و نهروان که جزء سپاه علی(ع) بودند همانند عمار، مالک‌اشتر، محمدبن ابی‌بکر و دسته سوم شهدای کربلا هستند، دسته چهارم شهدای اصحاب ائمه تا زمان غیبت کبری است، دسته پنجم شهدای زمان غیبت کبری تا قبل از انقلاب اسلامی همانند شهید اول و دوم و عزالدین قسام و شهید صدر و حکیم و .. و دسته ششم شهدای انقلاب و هشت سال دفاع مقدس در ایران و شهدای عراق و لبنان و فلسطین و افغانستان و سرزمین‌های دیگر هستند.
برترین شهدا
امام حسین(ع) به‌عنوان سالار شهیدان سپس شهدای اهل‌بیت(ع) سپس شهدای کربلا سپس علما شهید و بعد هر شهیدی به اندازه معرفت و مقامش در نزد خداوند سبحان از دیگران بالاتر است.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی صرفی‌پور، از کارشناسان مذهبی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا لرستان در رابطه با مقام شهید، گفت: شهدا با خون‌شان اسلام را بیمه کردند و اگر مجاهدت آنان نبود دین اسلام نابود می‌شود.
وی افزود: شهدا حق بزرگی به گردن مسلمانان دارند و باید با پیمودن راه آن‌ها و خدمت به خانواده‌های معظم شهدا، شهیدان را از خود راضی نماییم.
این کارشناس مذهبی با یادآوری این‌که شهید به کسی گفته می‌شود که در راه خدا کشته می‎شود، گفت: شهدا بعد از کشته شدن، زنده بوده و در پیشگاه خداوند سبحان روزی می‌خورند و شاهد اعمال امت هستند و در روز قیامت شفاعت می‌نمایند.
صرفی‌پور ادامه داد: شهادت سعادتی است که آرزوی مردان و زنان با خدا بوده است و عده‌ای از پیامبران به این رستگاری عظیم رسیده‌اند ازجمله حضرت زکریا و حضرت یحیی و روایت شده که بنی‌اسرائیل در یک روز هفتاد پیامبر را شهید کردند.
وی گفت: شهادت در حقیقت رمز پیروزی اسلام در راستای تاریخ است، راز بقا و جاودانگی انقلاب اسلامی است و شهادت مرز مرگ و حیات، مرز ذلت و عزت، مرز پستی و قیام و مرز فنا و بقاء است.
آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد در گفت‌وگو با ایکنا لرستان به 22 اسفند سالروز فرمان امام و تأسیس بنیاد شهید اشاره کرد و گفت: این روز به نام روز بزرگداشت شهدا نام‌گذاری شده است و باید گفت که شهادت بالاتر از تمام ارزش‌ها است؛ از این رو زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا زنده نگه داشتن تمام ارزش‌‌ها و خوبی‌ها است.
وی افزود: بنیاد شهید یکی از دستگاه‌هایی است که در خدمت پاک‌ترین افراد است از این رو ما باید راه شهدا و آرمان‌های آنها را ادامه داده و حفظ کنیم.
میرعمادی از بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان خواست پروژه ساماندهی گلزارهای شهدا را تکمیل کنند زیرا دشمنان ما نسبت به خانواده‌های شهدا و جانبازان حساس هستند از این‌رو توجه به مسائل فرهنگی، آموزشی، تقویتی و معیشتی ایثارگران باید در اولویت باشد.
captcha