کد خبر: 3476470
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۶
در دانشگاه خوارزمی؛

کرسی‌ نظریه‌پردازی «جایگاه انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران» برگزار شد

گروه دانشگاه: نخستین جلسه از سلسله جلسات کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره دانشگاه خوارزمی با موضوع «جایگاه انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران» به‌همت دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نخستین جلسه از سلسله جلسات کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره با موضوع جایگاه انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران به‌همت دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی با حضور محمدعلی سبحان‌اللهی، محسن اسماعیلی عضو حقوقدان مجلس خبرگان و صادق موسوی با حضور گروهی از استادان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و مسئولان دانشگاه روز گذشته، 27 بهمن‌ماه در تالار هفده شهریور دانشگاه خوارزمی در تهران برگزار شد.
در این جلسه سبحان اللهی، سرپرست دانشگاه گفت: بر اساس نظر مقام معظم رهبری و تأکید بزرگان شورای عالی فرهنگی، سعی شد بحث کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها نهادینه شود.
سرپرست دانشگاه واژه‌های کلیدی مباحث انتخاباتی را «جمهوریت» و «اسلامیت» دانست که در تمام فعالیت‌ها باید لحاظ شود و بحث‌های مطرح شده در مجلس شورای اسلامی و فعالیت‌های اجرایی در سطح خرد و کلان کشور باید حول این دو محور باشد.
در این نشست درباره اهمیت و جایگاه موارد ذیل، بحث و بررسی شد:
فقر مباحث تئوریک در نظام سیاسی و چالش‌های مهم آن و تأثیرگذاری مدل انتخاباتی در همه ابعاد سیاسی و اجتماعی و اینکه انتخابات فصل ممیز انقلاب اسلامی است؛ بررسی 11 مدل متفاوت انتخاباتی در جهان که هر مدل، وسایل و آثار خاص خود را دارد و اجتناب‌ناپذیر است. چالش‌های عرصه انتخابات که به دو دسته کلی قابل تقسیم است: چالش‌های نظری و چالش‌های اجرایی و عملی. زمان و تعداد انتخابات، توالی انتخابات دولت و مجلس، تأثیر تبلیغات پول و قدرت در انتخابات، سهم نخبگان و عوام، شفاف‌سازی قوانین، ایجاد انتخابات اخلاقی و فرهنگ انتخاباتی.
captcha