به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی ایسپا، این نشست در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و با هدف ارائه گزارش و دستاوردهای پژوهشی ایسپا با محوریت طرح ملی «کیفیت زندگی مردم ایران» برگزار شد.
در ابتدای این نشست آقاسی؛ رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا)، به معرفی و توضیح فعالیتهای پژوهشی و اجرایی این مرکز از بدو تأسیس تاکنون پرداخت و مهمترین محورهای فعالیت و رسالتهای ایسپا را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه، حداقل در چهار محور مهم سنجش فرهنگ سیاسی، فرهنگ دینی، فرهنگ اجتماعی و فرهنگ زندگی از مردم ایران نظرسنجی شده است، به تشریح مهمترین یافتهها و نتایج نظرسنجیهای خویشفرمایی ایسپا در حوزه انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری پرداخت.
در ادامه نیز مهدی رفیعی معاون پژوهشی ایسپا، به ارائه گزارشی از مهمترین یافتههای طرح ملی «کیفیت زندگی مردم ایران» با رویکرد عینی و ذهنی، در ابعاد سلامت جسمانی، سلامت روانی، سلامت محیط و روابط فردی و اجتماعی پرداخت.
وی همچنین با بررسی متغیرهای مختلف و متعدد برخی راهکارها و راهبردهای ارتقای کیفیت زندگی مردم ایران، دادههای پژوهش ایسپا را با پژوهشهای جهانی مقایسه کرد.
همچنین حاجیانی، عضو هیئت مدیره ایسپا، نیز در این نشست، بررسیهای مرتبط با کیفیت زندگی را قلب مجموعه سیاستهای اجتماعی در کشور معرفی کرد و افزود: مفاهیم و مباحث مرتبط با مبارزه با فقر، مراقبتهای بهداشتی، بازنشستگی، عدالت، مسکن، کاهش نابرابری و ... همگی در مفهوم «کیفیت زندگی» جاری است. همچنین کیفیت زندگی یکی از مولفههای حکمرانی خوب محسوب میشود؛ در واقع یکی از پیش شرطهای تحقق حکمرانی خوب، توجه به ارتقا کیفیت زندگی در جامعه است.
در پایان توضیحات مسئولان مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا)، علیاکبر ولایتی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، از فعالیتهای صورت گرفته در ایسپا قدردانی و گزارشهای ارائه شده با موضوع «نظرسنجی انتخاباتی» و «کیفیت زندگی مردم ایران» را مثبت و خوب ارزیابی کرد.
وی توجه به جنبههای ذهنی و عینی در نظرسنجیهای مربوط به کیفیت زندگی را لازم و ضروری دانست و برای رسیدن به نتایج مطلوب، توجه به هر دو بعد را توصیه کرد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک، در بررسی جنبههای ذهنی کیفیت زندگی، توجه به شاخصهای ایمان و اعتقادات را نیز مفید و ضروری دانست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان به فرهنگ پیچیده جامعه ایرانی اشاره کرد و افزود: فرهنگ بومی و سنتهای جامعه ایرانی اقتضا میکند که رویکردها و روش شناسی بومی و متناسب با جامعه ایران در پژوهشها و نظرسنجیها اتخاذ شود و محکها و شاخصهای سنجش، به فاکتورها و دانش بومی آغشته شوند.