این حکم توسط دادگاه اداری مصر به
ریاست «یحیی الدکروری» صادر شد و در آن مجمع
پژوهشهای اسلامی الازهر ملزم شد که نسخههای قرآن دارای اشتباهات فاحش چاپی و املایی را جمعآوری کند.
در این حکم آمده است: مسئولیت اشتباهات چاپی و املایی موجود در این نسخههای قرآن برعهده مدیریت مجمع پژوهشهای اسلامی الازهر و چاپخانههای قرآنی است و به نظر میرسد مسئولان مربوطه دقت و امانتداری کافی را در این زمینه نداشتهاند.
در ادامه این حکم، به غفلت و کمکاری
مجمع پژوهشهای اسلامی الازهر اشاره شده و آمده است: مأموران این مجمع در نظارت و بازرسی از چاپخانههای قرآن دقت و اهتمام کافی را مبذول نداشتهاند.
صدور این حکم پس از طرح شکوائیهای از سوی یکی از شهروندان مصری مبنی بر فروش نسخههایی از قرآن با اشتباهات چاپی و املایی فاحش که در نتیجه آن احکام فقهی اسلام نیز تغییریافته، صورت گرفت.
«جمال القاضی»، شهروند شاکی مصری، در این باره گفت: «نسخهای از قرآن را از کتابخانهای در محله «الحسین» قاهره خریدم و پس از قرائت آن متوجه اشتباهات چاپی جدی و فاحش در آن شدم».
وی افزود: «در جزء 13 این نسخه قرآن،
اشتباهات املایی وجود دارد و ترتیب صفحات رعایت نشده بهطوریکه صفحاتی از سوره «ابراهیم» در سوره «الحجر» آمده و لفظ «جلاله» نیز در این جزء
حذف شده است».
این در حالی است که برخی منابع تلاش کردند فروش این نسخههای قرآنی را به شیعیان نسبت دهند و مدعی شدند: این نسخههای تحریفشده قرآنی از سوی پیروان مذهب تشیع و افرادی که درصدد گسترش دامنه تشیع در مصر هستند به فروش میرسد!