کد خبر: 3479910
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۵
محمدپور:

توجه به ملاک‌های ظاهری ازدواج نشان‌دهنده عدم آگاهی از الفبای زندگی است

گروه اجتماعی: پژوهشگر علوم قرآنی گفت: عدم آگاهی زوجین از الفبای زندگی باعث می‌شود که دختران و پسران جوان زندگی را در ظواهر و صرفاً ویژگی‌های خوب یکدیگر ببینند، زندگی زمانی به سمت افول کشیده می‌شود كه از اول بخواهیم با دروغ، شریک زندگی‌مان را راضی نگه داریم.

دکتر امین محمدپور، حافظ کل قرآن كريم و پژوهشگر علوم قرآنی، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، با تأکید بر تربیت کودکان و شخصیت بخشیدن به آنها با استفاده از آیات الهی گفت: محیط، وراثت، تغذیه و روش‌های تربیتی چهار عنصر اصلی در شکل‌گیری شخصیت کودکان هستند که هرکدام به نوبه خود تأثیر ‌بسزایی در تربیت و هدایت فرزندان به ویژه در دوران جوانی و آغاز زندگی مشترک دارند.
وی با بیان اینکه برای آغاز زندگی مشترک باید شاخصه‌هایی از جمله وراثت را رعایت کرد افزود: متأسفانه وراثت و مسئله ژنتیک یکی از مجهول‌ترین علوم در حوزه پزشکی است که تاكنون محققین نتوانسته‌اند به بطن مسئله پی ببرند.
محمدپور با اشاره به توان مدیریتی جوانان در تشکیل خانواده اظهار کرد: باید در جواب برخی از جوانان که به گمان خود تأمین مالی و داشتن شغل مناسب را تنها دلیل کافی برای تشکیل خانواده می‌دانند گفت که سخت در اشتباه هستید برای پایه‌گذاری یک زندگی پایدار باید به اصولی چون توان زوجین در مدیریت خانواده نیز توجه داشت.
وی در ادامه بیان کرد: یک زندگی سالم باید به مثلث عشق، تأمین و عقل مسلح شود، زوجین باید بتوانند در ادامه زندگی مشترک تأمین، رشد عقلی و روحی را سرلوحه قرار دهند و با تأمین نیازهای عاطفی به آن استحکام بخشند.
محمدپور با تأکید بر لزوم دریافت گواهی‌نامه‌ مهارتی توسط  دفاتر ثبت ازدواج، گفت: بنده در گفت‌وگویی که با یکی از روحانیون شهر مونیخ آلمان داشتم ایشان یکی از شروط جاری کردن صیغه عقد بین دختر و پسر را داشتن گواهی‌نامه مهارت‌های زندگی عنوان کرد، یعنی شرطی که در قرآن و سنت تشیع به آن اشاره شده اما ما به عنوان یک مسلمان به آن بی‌توجه هستیم.
وی با بيان اينكه اخذ گواهی‌نامه‌ مهارت‌های زندگی در مجلس شورای اسلامی نیز مطرح شده، اضافه کرد: این طرح چندین سال پیش در مجلس مطرح شد که هر دختر و پسری که می‌خواهند ازدواج کنند از لحاظ سلامت ژنتیک باید آزمایش‌های لازم را انجام دهند، باید از لحاظ اخلاقی و رفتاری هم‌کفو بودنشان محرز شود، البته هم‌کفو بودن تنها در سلائق و ظواهر نیست، جذابيت ظاهری برای آقایان 7 تا 9ماه و برای بانوان 9 تا 14 ماه بیشتر داوم ندارد، بعد از این دوره همه چیز به روال عادی خود برمی‌گردد بنابراین ملاک‌های ظاهری بعد از دوره کوتاهی بی‌اهمیت می‌شوند و باید به دنبال جذابت‌های واقعی‌تر رفت.  
محمدپور با اظهار تأسف از اينكه برخی از جوانان تنها به ظاهر طرف مقابل توجه می‌كنند، تصریح کرد: توجه به ظواهر توسط  زوجین امروز یکی از معضلات جامعه در بحث ازدواج است که متأسفانه آمار و ارقام طلاق‌های رسمی و عاطفی مؤید این ادعا هستند.
وی با اشاره به این نکته که عدم آگاهی زوجین از الفبای زندگی باعث شده تا دختران و پسران جوان زندگی را در ظواهر ببینند، اظهار کرد: برخی از جوانان در اوایل دوران نامزدی فقط ویژگی‌های خوب یکدیگر را به هم معرفی می‌کنند و ظاهر را ملاک زندگی واقعی قرار می‌دهند، درحالی که زندگی که با ظواهر و دروغ شروع شود به نتیجه نخواهد ‌رسید، زندگی زمانی به سمت افول و بی‌راهه کشیده می‌شود كه از اول بخواهیم با دروغ، شریک زندگی‌مان را راضی نگه داریم.
حافظ نهج‌البلاغه با اشاره داستان حضرت زکریا(ع) که در ایام پیری از خداوند طلب فرزند می‌کند، گفت: این واقعه به ما نشان می‌دهد که برای فرزند دار شدن باید بر رفتار خود غلبه داشت و والدین باید ابتدا نفس خود را تربیت کنند تا بتوانند فرزند صالحی داشته باشند، زیرا رفتارها و خلقیات از طریق قوانین وراثت به فرزند منتقل می‌شوند اگر کسی دائما استرس دارد یا شکاک است مطمئناً این ویژگی رفتاری‌اش برای فرزندانش اثرات منفی خواهد داشت.
 محمدپور در پایان ادامه داد: اگر می‌خواهیم در زندگی به موفقیت دست پیدا کنیم  باید اول چراغ عقل را در زندگی‌ متبلور سازیم و با نگاه افق‌نگر، به سمت زندگی متعالی پيش برویم، تربیت فرزند بر اساس صحت اعمال والدین است، این اعمال بعدها در انتخاب همسر توسط فرزندان نیز خود را نشان خواهند داد.
captcha