مرتضی آخوندی، مدیر انتشارات دارالکتب اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره جایگاه ایران در زمینه چاپ قرآن در میان سایر کشورها گفت: با توجه به اینکه سازمان دارالقرآن از سه دهه گذشته تاکنون به حوزه چاپ و نشر قرآن نظارت داشته، در حال حاضر جایگاه خوبی را در میان سایر کشورهای اسلامی از نظر چاپ و نشر داریم؛ در حالی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی جای این موضوع در کشورمان خالی بود. وی با اشاره به اهمیت نظارت بر چاپ و نشر قرآن افزود: قبل از پیروزی انقلاب هیچ نظارتی بر چاپ قرآن وجود نداشت و متأسفانه برخی از ناشران که به این حوزه چندان آشنا نبودند، اقدام به چاپ قرآن میکردند که اغلب آنها انگیزه مادی از این کار داشتند و نسبت به اینکه ممکن است در برخی کلمات اغلاطی به وجود آید، احساس مسئولیت نمیکردند.
آخوندی ادامه داد: قرآنهای بسیاری در آن زمان بود که دارای اشکالاتی از نظر کلمات بود و حتی قرآنی را دیده بودم که بخشی از آیه افتاده بود و خطاط دقت نمیکرد و به همان صورت چاپ میشد که این مسائل به دلیل نبود سیستم نظارتی بود، اما با تأسیس دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن جایگاه خوبی در حوزه چاپ قرآن از نظر کمی و کیفی پیدا کردهایم.
این ناشر در ادامه تصریح کرد: برخی از این عدم نظارتها سبب وهن شده بود و برخی کشورها تصور میکردند که ایران اعتقادی به قرآن ندارد و سبب تحریف این مصحف شریف میشود.
وی با اشاره به تنوع چاپ قرآن در کشورمان اظهار کرد: برخی تصور میکنند عربستان از نظر چاپ در جایگاه بالایی قرار دارد، در حالی که این گونه نیست. شاید از نظر کمی این گونه باشد، اما یک نوع قرآن با تیراژهای بالا چاپ میکند و ممکن است در ترجمه و قطع، متفاوت بوده و از نظر خط نیز به خط عثمانطه است؛ خطی که قرآن را با آن برای کشورهایی مانند پاکستان چاپ میکند.
آخوندی افزود: این در حالی است که قرآن در ایران به شکلها و انحای گوناگون و کیفیت خوب چاپ میشود و حسن آن این است که تصحیح نیز میشود و مصححان نکات ریزی را در نظر میگیرند و این دقت از سوی سازمان دارالقرآن در طول سه دهه فعالیت بیش از پیش افزایش یافته است.