محمد مهدی مصری رئیس مرکز قرآن، حدیث و طب دانشگاه بقیهالله(عج) در گفتوگو با
خبرگزاری بینالملی قرآن(ایکنا)،با بیان اینکه بسیاری از کسانی که عنوان طب اسلامی را یدک میکشند در حال بازار گرمی هستند، اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) طبیب دوار بود و به دنبال این بود نفس انسانها سالم شده و به سوی خدا جذب شوند و در واقع وی از مقوله ایمان برای سلامت انسانها استفاده میکرد.
وی افزود: ایمان از جنس امینت بوده، سلامت و اقتدار را به همراه خود میآورد، ایمان نیاز اصلی انسانیت است که ارتقای سلامت معنوی و اخلاق را منجر میشود.
سلامت معنوی بخشی از پزشکی است
مصری تصریج کرد: در حال حاضر ما سلامت معنوی را بیشتر از خود عنوان طب اسلامی، اسلامی میدانیم و آن را بخشی از پزشکی حساب میکنیم.
وی ادامه داد: اسلام یکسری توصیهها شامل سبک زندگی، تغذیه، اصول بهداشتی و اعجاز علمی هم دارد هنوز یک نخبه و فرهیختهای پیدا نشده که بتواند از این توصیهها مبانی ایجاد و از این مبانی مکتب بسازد تا از آن به عنوان طب اسلامی یاد شود. لذا تا زمانی که به آن فرمول نرسیم نمیتوان گفت مکتب جداگانهای به نام طب اسلامی وجود دارد.
مصری با اشاره به وجود روایاتهای متعدد طبی اظهار کرد: عدهای میگویند باید وجود 22 هزار روایت سلامت یا 4 هزار حدیث سلامت به عنوان طب اسلامی قبول کرد در حالیکه اینگونه نیست.
وی یادآو شد: نخست حدیث شناسان باید متقن بودن این روایات و احادیث را اثبات کنند، سپس از این احادیث مبانی و فلسفه ایجاد شده، از فلسفه روش تحقیق درست شود تا بتوان پژوهش در این زمینه را آغاز کرد در حالیکه هنوز هیچکدام از اینکارها شروع نشده است .