کد خبر: 3481364
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۵
مهدی شایق بیان کرد:

محاسن و معایب تغییرات مسابقات سراسری تواشیح

گروه فعالیت‌های قرآنی: یکی از اعضای گروه تواشیح بینات با اشاره به اینکه هر تغییری یک سری معایب و یک سری محاسن دارد، به بیان محسنات شیوه برگزاری بیستمین دوره مسابقات سراسری تواشیح پرداخت.

مهدی شایق، قاری ممتاز کشور و از اعضای گروه تواشیح بینات استان یزد، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مورد بیستمین دوره مسابقات سراسری اذان، ابتهال، تواشیح، مدیحه‌سرایی و ... که اواخر هفته گذشته در تهران برگزار شد، گفت: گروه بینات یزد در مرحله مقدماتی رتبه پنجم را به دست آورد، خوشبختانه در مرحله مقدماتی از آمادگی نسبتاً خوبی برخوردار بودیم.
وی در ادامه در مورد تغییرات صورت گرفته در مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات، افزود: به اعتقاد من این تغییرات با توجه به اینکه انتقادات زیادی در مورد آن وجود دارد، یک سری فواید نیز دارد که یکی از آنها کاهش هزینه‌ها است و گروه‌ها که اصلی‌ترین مشکل آنها بحث مالی است، کمتر درگیر این مشکل می‌شوند.
این عضو گروه تواشیح بینات تصریح کرد: با توجه به اینکه در این شیوه برگزاری گروه‌های تواشیح اثر خود را ضبط کرده و برای داوری ارسال می‌کنند، باعث خواهد شد تا علاوه بر کاهش هزینه‌ها، کیفیت آثار نیز بالاتر برود؛ چرا که چندین بار می‌توان یک اثر را دوباره‌خوانی کرد تا در نهایت به بهترین خروجی دست یافت.
این قاری ممتاز کشورمان در بخش دیگری از این گفت‌وگو با تأکید بر اینکه شیوه فعلی برگزاری مسابقات در رشته تواشیح نیاز به برخی تمهیدات دارد، اظهار کرد: از جمله این تمهیدات این است که مسئولان برگزاری مسابقات امکانات یکسان و یکنواختی را برای گروه‌ها در نظر بگیرند تا در یک شرایط مساوی آثار خود را ضبط کرده و برای داوری بفرستند.
شایق همچنین خاطرنشان کرد: در این شکل برگزاری امکان دارد یک گروه اثر خود را با بهترین و عالی‌ترین کیفیت ضبط کند و گروه دیگری با کمترین امکانات و ضعیف‌ترین کیفیت اثر خود را ضبط کند، مطمئناً در این بین، شناخت گروه‌های قوی و ضعیف از یکدیگر مقداری مشکل خواهد شد.
وی اذعان کرد: اگر این مشکلات برطرف شود این شیوه برگزاری می‌تواند بهترین نوع برگزار شود، در این صورت داوری‌ها نیز در مقدماتی و فینال با بهترین خروجی‌ها و بسیار نزدیک به عدالت صورت خواهد گرفت.
این عضو گروه تواشیح بینات استان یزد، گفت: تعداد کم گروه‌های تواشیح در فینال مسابقات بر داوری‌ها نیز اثر خواهد گذاشت و باعث می‌شود تا بهترین داوری‌ها را در این مسابقات ببینیم.
شایق در ادامه با اشاره به اینکه در ادوار گذشته گروه‌هایی از سراسر کشور در زمان برگزاری مسابقات حضور داشتند و فضایی فراهم می‌شد تا این گروه‌ها از تجربیات هم استفاده کنند، افزود: شاید این شیوه برگزاری معایبی را با خود به همراه داشته باشد که این موضوع یکی از آنها است، به هر حال هر تغییراتی که صورت می‌گیرد، معایبی را دارد اما من اعتقاد دارم که محاسن این شیوه برگزاری بیشتر از معایب آن است.
وی همچنین در پایان عنوان کرد: با توجه به اینکه گفته شده که از سال آینده مسابقات تواشیح و مدیحه‌سرایی در کنار مسابقات سراسری قرآن و به صورت یک جشنواره قرآنی بزرگ برگزار می‌شود، خروجی‌ها بسیار بهتر و بیشتر از زمان کنونی نیز خواهد بود.
captcha