رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
فقهای شیعه و سنی «حرمت تعرض به کادرهای امدادی در جنگ» را به جهانیان اعلام کنند
گروه حوزههای علمیه: رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره با اشاره به قوانین حقوق بشردوستانه اسلامی گفت: فقهای اسلامی اعم از علمای شیعه و سنی باید با قدرت، شفافیت و به صورتی برجسته، فتوای حرمت تعرض به امدادگران در جنگ (کادرهای پزشکی، موسسات و اماکن امدادی همچون بیمارستان) را بر اساس نگاه اسلامی، ابراز و ارائه کنند.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی 17 اسفندماه در نشستی پیرامون حقوق بشردوستانه که در شهر مقدس قم برگزار شد، بیان کرد: شرع مقدس اسلام، تعرض به گروههای امدادی، تیمهای پزشکی و اماکنی از قبیل بیمارستان را جایز نمیداند.
منتخب مردم لرستان در انتخابات مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: آنچه از دل اندیشه اسلامی با پشتوانه دقیق اجتهادی برمیخیزد این است که جنگ را به مثابه یک اضطرار و به صورت یک حد اقل ببینید، اجازه ندهید جنگ به طبیعت و انسانهای بی گناه آسیب برساند و روا مدارید به تیم های امداد آسیبی وارد آید.
دلایل فقهی حرمت تعرض
مبلغی با اشاره به ادله حرمت عدم تعرض به امدادگران وکادرهای پزشکی در جنگ تصریح کرد: میتوان برای حرمت این تعرض دلایلی را برشمرد که دو دلیل از این ادله عبارت از «نصوص دال بر عدم تعرض به مجروح به ضمیمه قیاس اولویت» و «نصوص دال بر عدم صدق عنوان جنگجو بر پرستار در جنگ» است.
تاسیس یا امضاء؟
استاد برجسته حوزه علمیه قم با طرح این سؤال که آیا شارع در این دستورات خود، تاسیسکننده بوده و یا امضاکننده؟ اظهار داشت: گزارههای معطوف به تقلیل آسیبها و تخریبها در جنگ را شارع تاسیس نکرده است؛ بلکه انسانها با توجه به ذات، نگاه فطری و ارتکازی خود، این گزارهها را درک میکنند، ولی اسلام آنها را امضاء و تایید کرده است.
مبلغی ادامه داد: در فطرت انسانها این ارتکاز به صورت پایدار وجود دارد که جنگ را نباید توسعه داد و تخریبها را به سمت فراتر از محدوده جنگ نباید به پیش برد، و شارع این ارتکاز مستقر در اذهان انسانی را تایید کرده است.