محمدمهدی عزیززاده، سرپرست دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه رسالت کمیسیون توسعه تبلیغ و ترویج راهبری مجموع فعالیتهای تبلیغ و ترویج قرآن در کشور است، گفت: یکی از این بخشها حوزه رسانه و مطبوعات است که در قالب یک کارگروه تخصصی که معاونت مطبوعاتی وزیر ارشاد، ریاست آن را بر عهده دارد، موضوعات را پیگیری میکند.
وی افزود: تاکنون سه جلسه داشته است و آخرین جلسه آن نیز اوایل هفته جاری برگزار شد. در این جلسات هنوز بر روی موضوعات اصلی و زیربنایی بحث و تبادل نظر میشود، اینکه ملاکها و شاخصهای ارزیابی رسانههای قرآنی برای ارزیابی آنها چه چیزهایی است و این ارزیابی بر چه اساسی باشد.
سرپرست دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی با طرح این سؤال که انتظارات از رسانههای قرآنی چه چیزهایی است؟ تصریح کرد: مطمئناً انتظاراتی که از یک رسانه تخصصی قرآنی وجود دارد با انتظاراتی که از رسانهای که به صورت محدود به این موضوع میپردازد، یکی نیست.
عزیززاده با تأکید بر اینکه این انتظارات باید روشن شود، خاطرنشان کرد: در ادامه نیز باید نحوه حمایتهایی که از این رسانهها صورت گیرد مشخص شود، باید تعیین شود این حمایتها مادی باشد یا اینکه تنها بحث آموزشی مورد نظر قرار گیرد، باید خلاءها در این حوزه احصاء شود. برای اینکه این رسانهها دچار یک تحول جدی شوند چه فعالیتهایی را باید انجام داد.
وی با اشاره به اینکه حوزه رسانههای قرآنی هنوز به آن رشد و بلوغ لازم نرسیده است، عنوان کرد: متأسفانه در حوزه قرآن جذابیتی که باید در ارائه مطالب، جذب مخاطب و شیوههای پردازش باید داشته باشد با نقطه مطلوب فاصله داریم، در این بخش به نسبت سایر حوزههای قرآنی توسعه کمتری پیدا کردهایم.
سرپرست دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر این شاخصهای ارزیابی رسانههای قرآنی تدوین خواهد شد، اذعان کرد: اعضا پیشنهاداتی ارائه دادهاند که باید بحثهای بسیار زیادی بر روی آن صورت بگیرد، این موضوع از جمله موضوعاتی است که نیاز به پردازش بسیار زیاد دارد و باید بر روی آن به طور مفصل کار کرد. در این زمینه نقشه راه طولانی مدتی در این حوزه مد نظر قرار خواهد گرفت.
عزیززاده در پایان گفت: قرار بر این است که تا پایان سال جمعبندی انجام شود و در اولین جلسه سال 95 این نسخه نهایی ارائه شود و در کمیسیون مطرح شود و در قالب یک شیوهنامه یا دستورالعمل و سند رسمیت پیدا کند و در دستور کار قرار گیرد.