کد خبر: 3481838
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۶
پیشنهاد نوروزی حجت‌الاسلام علوی‌مهر به مخاطبان؛

«قرآن و علوم طبیعت» کتابی مرجع در تبیین نگرش‌ها به آیات علمی است

گروه ادب: رئیس انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه گفت: «قرآن و علوم طبیعت» نوشته مهدی گلشنی کتابی مرجع و مفید است که نگرش‌های موجود درباره آیات علمی قرآن را تبیین می‌کند.

حجت‌الاسلام حسین علوی‌مهر، رئیس انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از ایام تعطیلات نوروز به عنوان فرصتی مغتنم برای مطالعه کتاب‌های ارزشمند قرآنی یاد کرد و گفت: «قرآن و علوم طبیعت» نوشته مهدی گلشنی، کتابی مرجع و مفید است که نگرش‌های موجود درباره آیات علمی قرآن را تبیین می‌کند.

حجت‌الاسلام علوی‌مهر افزود: این کتاب شامل بحث‌هایی درباره هوشمند بودن طبیعت و جایگاه طبیعت در قرآن است که مباحثی را درباره آیات قرآنی با موضوعاتی چون زمین، درختان و پدیده‌های طبیعت دربردارد و از کتاب‌های مرجع در زمینه علم و دین محسوب می‌شود. درباره قرآن و علم تاکنون آثار زیادی نگاشته شده است، ولی یکی از بهترین آثار تالیفی فارسی در این باره «قرآن و علوم طبیعت» است.

وی تصریح کرد: گلشنی در این کتاب در پی تطبیق آیات قرآن بر پیشرفت‌های علمی و تکنولوژیکی معاصر نیست، بلکه معتقد است برخی آیات قرآنی جهت ترغیب آدمیان به کشف اسرار طبیعت نازل شده و آنها را نسبت به علوم طبیعی و در نتیجه توجه به عظمت خلقت و در نهایت نزدیکی به خالق جهان تشویق کرده است. در این کتاب اشاره شده که در قرآن کریم بیش از ۷۵۰ آیه وجود دارد که در آنها به پدیده‌های طبیعی اشاره شده است. در این آیات مطالعه تمام ابعاد طبیعت و کشف اسرار خلقت مورد تاکید قرار گرفته است. همچنین قانونمندی و هدف‌داری جهان آفرینش و کمال آن به آدمیان گوشزد شده است. دعوت به شناخت طبیعت و بهره‌برداری از مواهب آن در حدی که از حدود الهی تجاوز صورت نگیرد و دعوت به جهان‌بینی و معرفت‌شناسی و... از دیگر پیام‌های این آیات کریمه هستند.

رئیس انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه درباره بخش‌های این کتاب توضیح داد: کتاب با ارائه تصویری اسلامی از علم و بیان علل انحطاط علوم طبیعی در جهان اسلام‌، پیشنهاداتی برای یک رنسانس علمی در جهان اسلام ارائه می‌کند. در ادامه به بررسی نقش علم و صنعت در جامعه اسلامی و بیان آیات و روایاتی که در آنها نسبت به اهمیت علوم طبیعی اشاره شده است پرداخته و بُعد علمی قرآن کریم را مورد بررسی قرار می‌دهد. در پایان به بیان دیدگاه قرآن درباره شناخت طبیعت و بیان مسائل مهم طبیعت‌شناسی و مجاری شناخت طبیعت و آفات شناخت و نیز بیان اصول راهنما در شناخت طبیعت اشاره شده است.

captcha