مریم ابراهیموند، کارگردان فیلم قرآنی «خانم سادات» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه ساخت یک فیلم قرآنی به عنوان اولین تجربه سینمایی دغدغه قلبی وی بوده است گفت شهریور امسال ما فیلمنامهای به اداره نظارت و ارزشیابی با عنوان «خانم سادات» ارائه دادیم و در همان زمان متاسفانه فاجعه منا رخ داد. برای همین تصمیم گرفتیم فیلمنامه را تغییر دهیم و آن را مرتبط با فاجعه منا بسازیم.
وی ادامه داد: دلبستگی من به قرآن از دوره کودکی نشئت میگیرد و هیچ گاه خود را از قرآن جدا ندانستهام و هم اکنون نیز در حال حفظ قرآن کریم هستم و تا امروز 15 جزء را بر مبنای تفسیر آیتالله مکارم شیرازی حفظ کردهام. این نکته را نگفتهام تا به نوعی خودنمایی کرده باشم، بلکه میخواستم علائق واقعی خود را به این موضوع تشریح کرده و بگویم با قاریان و حافظان قرآنی همیشه در ارتباط بودم.
این فیلمساز ادامه داد: در همان زمانی که فاجعه منا رخ داد متوجه شهادت قاری بزرگ کشورمان «محسن حاجی حسنی» شدم؛ فردی که با کمالاتش آشنا بودم و میدانستم حضور این افراد چه نعمتی برای جامعه قرآنی است. به هر حال نزد خانواده وی رفتم و از آنها اجازه گرفتم تا براساس بخشی از زندگی این شهید فیلمی بسازم. با نویسندههای مختلفی برای نگارش فیلمنامه این کار صحبت کردیم و در نهایت با علیاکبر محلوجیان به توافق رسیدیم.
ابراهیموند به توضیح فوق اضافه کرد: بعد از نگارش فیلمنامه از اواسط دیماه پیشتولید این کار آغاز شد و هم اکنون نیز مراحل پایانی فیلمبرداری در حال طی شدن است. طبق پیشبینیهای در نظر گرفته شده مراحل پس از تولید فروردین آغاز میشود و در اردیبهشت چند نمایش خصوصی برای فیلم خواهیم داشت.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا فیلم را برای نمایش در جشنواره سی و پنجم فیلم فجر نگاه نمیدارد، گفت: اینکه بخواهیم فیلم را برای نمایش در جشنواره نگاه داریم یا بلافاصله آن را اکران کنیم بستگی به بازخوردهایی دارد که در اکران خصوصی فیلم به دست خواهیم آورد.
ابراهیموند با بیان اینکه در ساخت کار از عوامل حرفهای بهره برده است، اذعان کرد: فیلمی که محوریت آن قرآن است باید با بهترین امکانات تولید شود، برای همین ما از عوامل کاملا حرفهای برای ساخت «خانم سادات» بهره بردیم. با تمام تلاشهایمان امیدواریم که شرمنده قرآن نشده و کاری با استانداردهای بالا تولید کنیم.
وی درباره سرمایهگذاران این فیلم قرآنی چنین توضیح داد: من به اتفاق دولتآبادی و زنگنه سرمایهگذاران این فیلم قرآنی هستیم. البته این را بگویم زمانی که میخواستیم ساخت فیلم را آغاز کنیم به خیلی از ارگانها و مراکز مراجعه کردیم، اما متاسفانه جواب منطقی دریافت نکردیم و تنها این جمله بیان میشد که ما حامی معنوی هستیم، ولی قادر به حمایت مادی نیستیم. این برخورد کمی ناراحت کنند بود چون «خانم سادات» اولین فیلم درباره شهدای مناست.
ابراهیموند درباره حاشیههای که برای فیلم «خانم سادات» روی داده چین اطلاعرسانی کرد: من انتظار نداشتم که برای فیلمی که محوریت آن شهدا و حادثه مناست حاشیهای پیش آید، اما متاسفانه این اتفاق رخ داد و سنگاندازیهای مختلف نسبت به کاری با محوریت قرآن صورت گرفت.
وی در پاسخ به این سؤال که «خانم سادات» فیلمی کاملاً مستند است یا در آن درامپردازی صورت گرفته چنین پاسخ داد: من همان زمانی که برای کسب اجازه نزد خانواده شهید حاجی حسنی رفتم این نکته را به وضوح تاکید کردم که این فیلم براساس بخشی از زندگی شهید ساخته شد، اما در ادامه فیلم مسلماً برای جذاب شدن قصه از درامپردازیهای خیالی نیز بهره بردیم. این مسئله نیز در آن زمان با مخالفت خانواده شهید مواجه نشد، اما اعتراضات اخیر آنها را نمیتوانم درک کنم چون ما میخواهیم در تیتراژ پایان فیلم درج کنیم که «خانم سادات» براساس بخشی از زندگی این شهید ساخته شده است.
این فیلمساز یادآور شد: البته در گفتوگوی تلفنی که در شبکه قرآن صورت گرفت برادر این شهید به ما یادآور شد که اگر در تیتراژ ذکر کنند که فیلم براساس بخشی از زندگی شهید حاجی حسنی ساخته میشود، آنها با فیلم مخالفتی نخواهند داشت.
ابراهیموند در پایان با بیان اینکه در آینده باز هم فیلمی درباره شهدا خواهد ساخت، بیان کرد: من از مسیری که در پیش گرفتهام دور نخواهم شد، چون کار کردن در حوزه موضوعات قرآنی و اسلامی را دوست دارم. برای همین هم اکنون فیلمنامه براساس زندگی شهید «عبدالحسین برونسی» را در دست دارم که بعد از «خانم سادات» حتما آن را جلوی دوربین خواهم برد.