گلایه از محقق نشدن وعدههای مشارکتی دستگاهها به سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان + صوت
گروه فعالیتهای قرآنی: رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور با ابراز گلایه از تغییر رویکرد سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در زمینه کمبود اختصاص بودجه به فعالیتهای این سازمان تا کاهش 25 درصدی در سال جاری، عنوان کرد: حتی وعدههای مشارکتی دستگاهها نیز محقق نشد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، برنامه رادیویی «افق» عصر امروز، 22 اسفندماه، با اجرای محمدرضا پورمعین و با حضور حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا با موضوع فعالیتهای قرآنی جهاد دانشگاهی و راهاندازی نخستین مرکز رشد قرآنی از رادیو قرآن پخش شد. فرزام با اشاره به فعالیت مرکز رشد فناوریها و هنر قرآنی این سازمان، گفت: مقدمات این مرکز از سال گذشته، فراهم و امسال نیز ساختار فیزیکی و جذب نیروی انسانی این مرکز انجام شد به گونهای که طی پیگیریها، مجوزهایش نیز صادر شد. هر چند زودتر، انتظار صدور مجوز این مرکز را داشتیم، اما به هر حال، مسئولان وزارت علوم بصورت ویژه، فرآیند صدور مجوزهای مرکز رشد را بررسی کردند. مرکز آموزشهای تخصصی حرفهمحور قرآنی وی با اشاره به آغاز فعالیت مرکز دیگری در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور که هماکنون در حال تهیه و تجهیز مکان آن هستند، عنوان کرد: این مرکز با عنوان مرکز آموزشهای تخصصی حرفهمحور قرآنی است. منظور از این عنوان حرفهمحور، این است که افرادی که تمایل دارند، بتوانند آموزشهای لازم را ببینند که با آن حرفهآموزی، کسب و کاری راهاندازی کنند. رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور اظهار کرد: این سازمان، یکی از سازمانهای فرهنگی وابسته به جهاد دانشگاهی است. جهاد دانشگاهی نیز نهاد عمومی غیر دولتی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است که از نظر بودجه، شاید کمتر از 20 درصد بودجه کشوری را دریافت میکند و باقی بودجهاش را باید از طریق برپایی دورههای تخصصی و فعالیتهای پژوهشی و آموزشی تأمین کند. فرزام با اشاره به اینکه ما در جهاد دانشگاهی این را یاد گرفتیم که برای شروع کاری در هر واحد باید خودمان منابعش را تأمین کنیم، اضافه کرد: در مورد سازمان فعالیتهای دانشگاهیان کشور نیز وضع به همین گونه است که درصدی از بودجه عمومی جهاد دانشگاهی به فعالیتهای قرآنی اختصاص پیدا میکند که حدود 50 درصد هزینههای این سازمان قرآنی را تأمین کند.
وی با ابراز گلایه از تغییر رویکرد سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در زمینه اختصاص بودجه به فعالیتهای این سازمان تا کاهش 25 درصدی بودجه سازمان، عنوان کرد: این کاهش بودجه، بدون هیچ دلیلی انجام میگیرد و ما نمیدانیم بر چه مبنایی این امر، رخ میدهد و حال آنکه در پایش شورای توسعه فرهنگ قرآنی، فعالیتهای این سازمان جزو دستگاههای برتر بوده است، اما در سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، شاهد کملطفی در این زمینه بودیم. فرزام تصریح کرد: همچنین انتظار حمایتی از دستگاهها داشتیم که محقق نشد، چنانکه در سال 94، تاکنون حمایتی نه از شورای توسعه نه معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و نه حتی وزارت علوم که متولی فعالیت های فرهنگی برای دانشجویات هست دریافت نکردیم. وی با تأکید بر اینکه جهاد دانشگاهی همیشه حامی این سازمان بوده است، بیان کرد: طی سال آینده، دو فعالیت مهم از سوی مرکز رشد فناوریها و هنر قرآنی انجام میگیرد، یکی مجموعه جلسات «طلوع برکت» مربوط به جلسات آموزش کسب و کار در فضای دینی کشور است که تا اوایل سال آینده در سطح دانشگاههای تهران، برگزار و سپس در سطح استانها برپا میشود. المپیاد رحل نو فرزام عنوان کرد: همچنین اولین المپیاد «رحل نو» نیز در شهریورماه سال آینده برگزار میشود، این المپیاد با موضوع مسابقه ملی مهارتسنجی در حوزه فعالیتهای قرآنی و حرفهمحور در این زمینه چون نوشتن اپلیکیشنهای موبایل، ساخت انیمیشن، گرافیک و تصویرسازی و ... صورت میگیرد. وی بیان کرد: این المپیاد در قالب مسابقات بزرگ با جوایز نفیسی ویژه دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی برگزار میشود. حمید صابرفرزام
به عنوان مدیر و فعال عرصه قرآنی در خصوص روند فعالیتهای قرآنی در سال 94 در
زمینه بحثهای قانونگذاری و تقنینی، اعتبارات، فعالیتهای فرهنگی، هنری و اجتماعی
و تقسیمبندی دستگاهها به فعال، نیمهفعال و عادی، گفت: در بحث تقنینی و قانونگذاری،
اتفاقات خوبی افتاده است. اینکه طی جلسات شورای توسعه و مجمع مشورتی، مصوبات، آییننامهها
و قوانین خوبی تصویب و اعلام شد، اما مسئله این است که گاهاً این قوانین، تضمین
اجرایی در سازمانهای مختلف ندارد که این معضل است.
وی
عنوان کرد: در حوزه اعتبارات در سال 94 وضعیت اسفبار است اعتبارات در نظر
گرفته شده برای دستگاهها تأمین نشد. در
زمینه بودجههای قرآنی 200 میلیارد تومان در سال جاری مصوب شد، اما چه میزان از
این بودجه اختصاص پیدا کرد؟! هنوز ذرهای از آن توزیع نشده است.
فرزام در خصوص روند فعالیتهای قرآنی در زمینه فعالیتهای
فرهنگی، هنری و اجتماعی گفت: امسال نسبت به سال گذشته فضا بهتر شده است هر چند در بحث تولید
نرمافزارهای قرآنی و آثار هنری آن روندی که انتظار داشتیم، محقق نشد، لذا با تأسیس مرکز رشد
فناوریها و هنر قرآنی در نظر داشتیم تا در حد توانمان به تولید این نوع محصولات
قرآنی کمک کنیم.
وی با اشاره به اینکه اکثر دستگاهها و سازمانهای
قرآنی کشور فعال هستند، اظهار کرد: اما این فعالیت به معنای استفاده از تمام ظرفیت
و پتانسیل آن سازمان نیست. اتفاق مبارک در سال 94 انجام فعالیتهای مؤثر برای ادغام اتحادیههای قرآنی بود که در این
زمینه، گامهای مؤثر و خوبی برداشته شده که موجب شد این امر در مسیرش قرار گیرد.