استاد ابوالفضل شاهی، هنرمند خوشنویس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه فصل بهار تاثیری مستقیم در روحیات هنرمند دارد، اظهار کرد: بهار به نظرم تاثیرش تنها روی طبیعت نیست، بلکه به نوعی تمامی انسانها را هم تحث تاثیر خود قرار میدهد. این اتفاق درباره هنرمندان شکلی جدیتر به خود میگیرد. این وضعیت به وضوح برای من رخ داده و من در این ایام معمولا حس و حال خود را میگیرد.
وی افزود: نکته جالب اینجاست که در این ایام، جدا از تنوع رنگ که به نوعی در کارها لحاظ میشود مفاهیم نیز شکلی رحمانی و زیبا به خود میگیرد به این معنا که اگر قرار باشد آیاتی از کلام مورد استفاده قرار گیرد آن آیات برگرفته از مضامین رحمانی است. در کنار آموزههای رحمانی، آیاتی که در آنها به وصف طبیعت پرداخته شده، محور بسیاری از کارهای نقاشیخط در این ایام است.
این هنرمند تاکید کرد: البته نگاه به موضوعات قرآنی و اسلامی همیشه در این هنر (نقاشیخط) منبع اصلی است، اما آنچه مهم است شکل معنایی مفاهیم است که شکلی متفاوت به خود میگیرد. درباره رنگها هم چنین تغییری وجود دارد، یعنی رنگهایی که در ایام بهار مورد استفاده قرار میگیرد، بیشتر به رنگهای شاد اختصاص پیدا میکند. مطلب دیگری که میخواهم در این حوزه به آن اشاره کنم شاید کمی شعاری به نظر آید، اما به شخصه کارهایی که در ابتدای بهار خلق میکنم از احساس بیشتری بهره برده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: در کنار کلام خدا، مفاهیمی دیگری به عنوان منبع مدنظر هنرمندان نقاشیخط در ایام بهار است. آنهم کلمات ادبی به ویژه غزلیات حافظ است که به شدت با این ایام همخوانی دارد. در ضمن اشعار مولانا نیز در نقاشیخط یکی از الگوهای بسیار جدی است، البته از دیگر اشعار شعرا نیز بهره برده میشود، اما از اشعار حافظ و مولانا به دلیل نزدیکی مفاهیمشان با کلمات خدا بیش از دیگر شعراء در این هنر بهره برده میشود.
برگزاری نمایشگاههای قرآنی در ایام نوروز
این هنرمند پیشنهاد کرد: توصیه من این است که در ایام نوروز نمایشگاههایی با محوریت نقاشیخط بیش از دیگر ایام برگزار شود، چون در این زمان مردم اوقات فراغت بیشتری برای بازدید از نمایشگاهها دارند . برای همین اگر در این ایام، نقاشیخط بیشتر مورد توجه گالریها قرار گیرد دستآوردهای مختلفی حاصل خواهد شد. در این میان وزارت ارشاد به عنوانی بازوی اجرایی هنر میتواند در به وجود آمدن چنین موقعیتی به هنرهای تجسمی کمک کند.
این هنرمند در انتها با بیان اینکه در نقاشیخط از خطوط مختلف استفاده میشود، تصریح کرد: اگر نگاهی به آثار مختلف بیندازیم متوجه خواهیم شد که در هر اثری، خط به خصوصی مورد استفاده قرار میگیرد، حتی خط کوفی هم که دیگر امروز آن کارایی لازم را ندارد در نقاشیخط از آن بهره برده میشود، اما به طور کلی میتوان گفت که خط ثلث به دلیل خوانایی و زیبایی بیش از دیگر خطوط مورد استفاده قرار میگیرد، البته من چون در خط نستعلیق تبحر دارم از این سبک نیز در کارهایم بهره زیادی می برم.