حجتالاسلام فخرالدین صابری، رئیس موزه ملی قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه اخیراً نسخه خطی تاریخی متعلق به 152 سال پیش به کتابت آقاجان پرتو را اسکن کردهایم که مراحل اصلاح و چاپ را سپری میکند، گفت: این قرآن متعلق به دوران قاجار و دارای کتابتی زیبا با تهذیب و صفحهآرایی پرجاذبه است.
حجتالاسلام صابری افزود: نوع کتابت این قرآن به گونهای است که برخلاف قرآن عثمانطه اعرابگذاری کاملی دارد و خواندن آن آسان است. این قرآن در مرحله اصلاح توسط سازمان دارالقرآن الکریم قرار دارد.
وی همچنین از برنامهریزی برای ایجاد سیستم تهویه مطبوع موزه و شناسایی نسخ خطی تاریخی قرآن و ادعیه موجود در بقاع متبرکه، مساجد و خانهها برای افزودن به مجموعه موزه ملی قرآن به عنوان برنامههای اصلی این مرکز در سال 95 یاد کرد.
رئیس موزه ملی قرآن گفت: همچنین قرار است طی اردیبهشتماه در هفته موزه، نمایشگاههایی از کتیبهنویسیهای یکی از هنرمندان (احد ترابی) رونمایی شود.
صابری با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز برای مرمت 15 نسخه خطی قرآنی و ادعیه موزه ملی قرآن در سال 95 تامین شده است، عنوان کرد: سال 94 شش نسخه خطی قرآنی و ادعیه را مرمت کردیم.
حجتالاسلام صابری به ادامه پیگیری جابهجایی موزه ملی قرآن در سال 95 اشاره کرد و گفت: این موزه در محدود طرح ترافیک قرار دارد، ضمن اینکه محل مناسبی برای پارک اتومبیل و یا پارکینگ اختصاصی ندارد. در این شرایط بهترین گزینه، جابهجایی موزه از این مکان به جایی دیگر است که چند بار پیشنهاد آن را مطرح کرده، ولی هنوز پاسخی برای این پیشنهاد دریافت نکردهام.
وی یادآور شد: اکنون 300 هزار نسخه قرآنی مربوط به قرن چهارم تا اواخر دوران قاجار با کتابت امثال نیریزی، قمی و درویش طالقانی در موزه ملی قرآن موجود است.