کد خبر: 3483505
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۹
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی و اقتصادی تابستان 94/

دستور روحانی برای تدوین برنامه جامع اصلاح نظام بانکی/ اعلام وصول طرح تشکیل سازمان قرآن کریم در مجلس

گروه اقتصاد: دستور روحانی برای تدوین برنامه جامع اصلاح نظام بانکی، اعلام وصول طرح تشکیل سازمان قرآن کریم در مجلس، خلاصه و برجسته‌ترین محورهای جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای، شرط تخصیص اعتبارات قرآنی سال ۹۴ دستگاه‌ها و موافقت مجلس با افزایش سرمایه بانک توسعه اسلامی، از مهم‌ترین خبرهای سرویس سیاست و اقتصاد در تابستان سال 94 است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهم‌ترین اخبار حوزه سیاست و اقتصاد در تابستان 1394 در ادامه می‌آید:

افزایش قدرت بانک مرکزی در قانون جدید بانکداری بدون ربا
نماینده نظام بانکی در هیئت انتظامی بانک‌ها اظهار کرد: اصلاحیه قانون عملیات بانکی بدون ربا، دست بانک مرکزی را باز می‌گذارد که چه در زمینه تأسیس و چه نظارت بر بانک‌ها با قدرت بیشتری عمل کند.

حمایت فراکسیون قرآن از طرح‌های جدید قرآنی جهاد دانشگاهی

رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی از برگزاری جلسه با رئیس و معاونان جهاد دانشگاهی خبر داد و گفت: طرح‌های جدید سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور از جمله ایجاد مرکز رشد فناوری‌های قرآنی مورد حمایت فراکسیون قرار دارد.

لزوم استفاده از تکنولوژی روز در تولید محصولات دینی و قرآنی

دهقانی با بیان اینکه بی‌توجهی به تولید محصولات دینی و قرآنی در کشور مشکلاتی از جمله آمیخته شدن دین مردم با خرافات را به‎دنبال دارد، بر لزوم استفاده از تکنولوژی روز در تولید این محصولات تأکید کرد.

طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس خبرگان رهبری تصویب نشد
بر اساس تصمیم نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس خبرگان رهبری تصویب نشد.

دلایل موافقت مجلس با افزایش سرمایه ایران در بانک توسعه اسلامی

هاشمی اظهار کرد: دلیل موافقت مجلس با افزایش سرمایه ایران در بانک توسعه اسلامی این بود که از محدودیت‌هایی که ممکن است شامل حال ما شود رهایی پیدا کنیم.

آیت‌الله خزعلی مصداق «وَلاَ یَخَافُونَ لَوْمَةَ لآئِمٍ» بود

آیت‌الله مدرسی یزدی اظهار کرد: مرحوم خزعلی به مصداق آیه «وَلاَ یَخَافُونَ لَوْمَةَ لآئِمٍ» به راه خود در دفاع از اسلام و قرآن و اهل بیت و نظام اسلامی و ولایت فقیه ادامه داد.

دستور روحانی برای تدوین برنامه جامع اصلاح نظام بانکی
معاون‌اول رئیس‌جمهور با اشاره به دستور رئیس‌جمهور مبنی بر تدوین برنامه جامع اصلاح نظام بانکی، بر اهمیت این موضوع تأکید کرد.

اعلام وصول طرح تشکیل سازمان قرآن کریم در مجلس/ مخالفت صریح فراکسیون قرآن
طرح تشکیل سازمان قرآن کریم از سوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.

نمره بانک مرکزی در نظارت شرعی چند است؟/ دریغ از حتی یک مورد تذکر!
عضو شورای فقهی بانک مرکزی اظهار کرد: در طول سی‌و چند سال گذشته حتی یک آئین‌نامه از جانب بانک مرکزی برای نظارت شرعی به شبکه بانکی ابلاغ نشده و این موضوع نشان می‌دهد که بانک مرکزی، موضوع نظارت شرعی را کلا رها کرده و هیچ اعتباری برای آن قائل نیست.

جهاد دانشگاهی می‌تواند در تدوین اسناد توسعه‌ای نقش اساسی ایفا کند
رئیس جهاد دانشگاهی در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دو برنامه توسعه تا افق چشم‌انداز بیشتر باقی نمانده است و جهاد دانشگاهی در تدوین آنها می‌تواند نقش اساسی ایفا کند.

قانون عملیات بانکی بدون ربا براساس نیازها اصلاح نشده است
رئیس کل بانک مرکز در همایش بانکداری اسلامی یادآور شد: قانون عملیات بانکی بدون ربا که در سه دهه پیش نوشته شده، براساس نیازها اصلاح نشده است و لازم است در قالب تجمیع قوانین پولی و بانکی اصلاح شود.

خلاصه و برجسته‌ترین محورهای جمع‌بندی مذاکرات
ایران و ۱+۵ پس از ۲۲ ماه مذاکره سخت و فشرده، سرانجام امروز برای رفع سوء تفاهم‌ها در مورد برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و همزمان لغو تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران تفاهم کردند.

دولت مجاز به افزایش سرمایه در بانک توسعه اسلامی شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با افزایش سرمایه جمهوری اسلامی ایران در بانک توسعه اسلامی موافقت کردند.

مشق ملت بر صحیفه انقلاب؛ وحدت علیه جاهلیت مدرن/ فرصتی برای حمایت از فرزندان دیپلماسی
امروز مردم شریف ایران اسلامی، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به روز هم‌پیمان شدن دوباره با همه کسانی‌که بر ضد استعمار و استکبار مبارزه می‌کنند تبدیل کردند؛ امروز روز شعار مرگ بر اسرائیل بود.

ضرورت تأسیس «پژوهشکده ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه» توسط بانک مرکزی
یک کارشناس امور بانکی اظهار کرد: پیشنهاد بنده این است که بانک مرکزی با تأسیس «پژوهشکده ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه» علاوه بر ترویج این سنت زیبا و بیان تأثیرات روحی و روانی آن، با انجام کارهای علمی و پژوهشی به افزایش اعتماد مردم نسبت به قرض‌الحسنه کمک کند.

شرط تخصیص اعتبارات قرآنی سال ۹۴ دستگاه‌ها
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی از ضرورت ارائه گزارش هزینه‌کرد بودجه قرآنی سال ۹۳ از سوی همه دستگاه‌ها برای بهره‌مندی از بودجه قرآنی سال ۹۴ خبر داد.

توضیحات قائم‌مقام بانک مرکزی درباره شورای مشورتی فقهی
اکبر کمیجانی، قائم‌مقام بانک مرکزی، در خصوص ضرورت تشکیل شورای مشورتی فقهی جدید این بانک، ترکیب اعضاء و نحوه تصمیم‌گیری آن توضیحاتی ارائه داده است.

اختتامیه ششمین اجلاس عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار شد
مراسم اختتامیه ششمین اجلاس عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) با حضور معاون رئیس‌جمهور، شهردار تهران و معاون وزیر امور خارجه کشورمان برگزار شد.

افزایش پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه در شبکه بانکی کشور
بانک مرکزی اعلام کرد: براساس آخرین آمار دریافتی از شبکه بانکی، طی سال ۱۳۹۳ بالغ بر یک میلیون و ۲۸۵ هزار و ۳۲۹ نفر از زوج‌های جوان از طریق سامانه قرض‌الحسنه ازدواج مبلغ ۳۸ میلیارد و ۹۹۶ میلیون ریال تسهیلات دریافت کرده‌اند.

ظرفیت‌ همدلی و همزبانی ماه رمضان در نگاه قرآن

حجت‌الاسلام گل‌زاده با اشاره به نگاه قرآن به ظرفیت‌های ماه رمضان در راستای همدلی و همزبانی گفت: بر اساس آیه «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا کُتِبَ عَلَیکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَى الَّذینَ مِن قَبلِکُم لَعَلَّکُم تَتَّقونَ»، تقوا، محور اصلی و استراتژیک همدلی و همزبانی وسیع‌تر در ماه رمضان است.

قانون بانکداری بدون ربا؛ تنها نوآوری بانکداری ایران/ در اکثر حوزه‌ها از کشورهای اسلامی عقبیم

عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق(ع) اظهار کرد: نوآوری‌ها در حوزه بانکداری اسلامی در سایر کشورهای اسلامی بسیار بیشتر از نوآوری‌های ما بوده است و تنها کاری که ما انجام داده‌ایم تدوین قانون عملیات بانکی بدون ربای مصوب سال ۶۲ است.


راهکار امام علی(ع) برای مقابله با سوءاستفاده از مفاهیم قرآنی
 علاءالمحدثین با اشاره به سوءاستفاده گروه‌های افراطی از مفاهیم قرآن گفت: امام علی(ع) در سخنانی ضرورت توجه به سنت پیامبر (ص) را راهکاری برای مقابله با این فتنه عنوان کرده‌اند.

طرح دو فوریتی ممانعت از افطاری دادن با استفاده از بیت‌المال مسکوت ماند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: هفته گذشته طرحی در مجلس برای ممانعت از افطاری دادن با استفاده از بیت‌المال آماده شد که به علت تعطیلات دوهفته‌ای مجلس، دیگر مطرح شدن آن امکان‌پذیر نیست.

ضرورت اعتقاد و اعتماد به اصل قرآنی «تُؤدُّواْ الأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا» در عرصه دیپلماسی

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به مصلحت‌سنجی روابط با دیگر کشورها از سوی مسئولان و صاحب‌نظران گفت: آنچه در آیه ۵۸ سوره نساء از سوی خداوند تأکید شده، در این عرصه نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

پاسخ سیدعباس موسویان به منتقدان طرح جدید بانکداری بدون ربا

فصل اول و دوم طرح اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا با حضور صاحب‌نظران و کارشناسان بانکی، در پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در بوته نقد و بررسی قرار گرفت.

شهید بهشتی معتقد به «جاذبه به‌حد کمال» و «دافعه به‌حد نیاز» بود/ چرایی صبر در برابر تهمت‌ها

رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه شرح صدر از ویژگی‌های ممتاز اخلاقی آیت‌الله شهید بهشتی بود، گفت: ایشان نظرات و صحبت‌های مختلف را از افراد متفاوت می‌شنید اما براساس «جاذبه به حد کمال» و «دافعه به حد نیاز» عمل می‌کرد.
captcha