محسن پرویز، عضو هیئت مدیره انجمن قلم ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه متاسفانه بیشتر کتابهای داستانی دینی ما به ویژه بازنویسیهای متون کهن، به نوعی کتابسازی شدهاند، عنوان کرد: کتابهای داستانی دینی شامل دو دسته هستند؛ آثار خلاقانه که در آنها اصول داستاننویسی رعایت شده و کتابهای بازآفرینی حوادث تاریخی.
پرویز با اشاره به کمبود کتابهای داستانی دینی خلاقانه در بازار نشر کشورمان گفت: داستان دینی خلاقانه مضامین دینی را در خلال یک حکایت مطرح میکند و راهنمای مخاطبان به سوی اصول دین و شریعت است. البته نگارش این گونه آثار دشوار و نیازمند برخورداری از درجه بالایی از هنر است.
این نویسنده با تاکید بر اینکه نویسنده داستانهای دینی باید دارای توان هنری بالا و تلاشی مضاعف باشد، عنوان کرد: دسته دوم کتابهای دینی بازآفرینی حوادث تاریخی در قالب داستان است که متاسفانه بیشتر آثار این گروه دارای مشکل کمارزش بودن و تکرار است و در سالهای اخیر رواج نگرانکنندهای دارند.
وی تاکید کرد: پشتوانه تحقیقات مذهبی در کتابهای دینی قوی نیست که این موضوع به دلایل بالا رفتن هزینه اقتصادی آثار و یا نبود همت و توان علمی به وجود میآید.
پرویز گفت: سال 94 غرفه کتابهای مذهبی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مملو از آثاری بود که بازآفرینی داستانهای دینی، ولی به صورت سطحی و نازل بودند. بیشتر این آثار تالیفی نیستند و کتابسازی محسوب میشوند.
این نویسنده افزود: نویسنده متبحر در خلق داستان دینی فاخر باید از تخیل نیز به خوبی استفاده کند و مضامین ارزشی و اسلامی را در خلال داستان به خواننده انتقال دهد.