حجت الاسلام حمید آقایی، سخنگوی مرکز رسیدگی به امور مساجد در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه در تهران بیش از 80 مسجد وجود دارد که در بازار و یا اطراف بازار واقع شدهاند، گفت: این مساجد، جزو مساجدی هستند که بیشتر فعالیت آنها طی روز است و شبها عموماً بسته میشوند به جز نیم دوم سال که بخشی از فعالیت این مساجد به شب هم بر خورد میکند و نماز مغرب و عشاء در آنها اقامه میشود.
وی ادامه داد: از آنجایی که این مساجد در بازار بوده و تعداد زیادی از مردم را در طول روز پذیرا هستند، طرحی ارائه شد تا طی اجرای آن بتوانیم هم برای خود کسبه بازار و هم برای مخاطبان این مساجد برنامه ویژه داشته باشیم.
سخنگوی مرکز رسیدگی به امور مساجد اعلام کرد: این 80 مسجد به 10 محله تقسیم شده اند و هر محله حدود هشت مسجد را شامل می شود برای هر منطقه نیز یک رابط در نظر گرفته شده که رابطان با ناحیه امور مساجد که به طور خاص ناحیه شهید محلاتی است ارتباط دارند و برنامههای فرهنگی، اجتماعی، مناسبتی و ... از طریق این رابطان در مساجد برگزار میشود.
وی از تصویب آیین نامهای ویژه مساجد بازار خبر داد و گفت: امیدواریم با اجرای این آیین نامه بتوانیم فعالیتهای مساجد بازار را در دو حوزه مخاطبان اصلی یعنی کسبه بازار و دیگری سایر مخاطبانی که در طول روز در مساجد بازار حضور پیدا میکنند، ساماندهی کنیم.
حجتالاسلام آقایی در پاسخ به این سؤال که برخی از بازاریان به خصوص بازاریان جوان اطلاعات درستی در خصوص کسب و کار اسلامی ندارند، آیا برنامه آموزشی در این خصوص در مساجد خواهید داشت، گفت: سابقاً در مساجد بازار مرسوم بوده که مکاتب (احکام کسب و کار) درس داده میشد و ما امیدواریم بتوانیم مکاتب را به مساجد بازار برگردانیم.
وی افزود: در تلاش هستیم با اجرای برنامههای ویژه در مساجد بازار درس اخلاق اقتصاد و احکام کسب و کار در مساجد بازار آموزش داده شود. همچنین برنامههای مناسبتی، شناسایی ائمه جماعاتی که در مساجد بازار موفق بوده اند و شناسایی کسبه خیری که الکوی بازاریان نمونه و متدین هستند از برنامه های سال 95 مرکز رسیدگی به امور مساجد است که طبق آیین نامه تدوینی اجرا می شود.