روح الله قائد امینی، معاون درمان سازمان بسیج پزشکی
کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح اقدامات این سازمان در
سال 95 پرداخت و با اشاره به اهمیت آموزش در حوزههای دانشجویی
اظهار کرد: به منظور آموزش اثربخش برای دانشجویان پزشکی در برنامه پنج ساله ششم توسعه
به دنبال این هستیم که دورههای خاص را برای آشنایی این دانشجویان با مدیریت بهداشت
و درمان در قالب طب نظامی با حضور در بیمارستان صحرایی فراهم کنیم، همچنین این دانشجویان
در برنامههای فرهنگی مانند یادواره شهید رهنمون حضور پیدا کنند.
قائد امینی افزود: از ابتدای سال 94 آموزش را در بیمارستانهای صحرایی آغاز کرده که در آن دستیاران تخصصی، پزشکان و پرستاران در کنار اساتید پزشکی با محیط بیمارستان صحرایی آشنا میشوند، از سوی دیگر با آموزش اصول پدافند غیرعامل این دستیاران میتوانند تروما و بحران را در حوزه سلامت مدیریت کنند.
وی یکی از اقدامات فرهنگی بسیج جامعه پزشکی را برپایی ایستگاههای سلامت برای عموم خواند و عنوان کرد: در راستای فعالیتهای فرهنگی بسیج جامعه پزشکی برپایی ایستگاه سلامت به شکل مستمر در مرکز استانها و شهرستانها به مناسبتهای مختلف ادامه مییابد.
معاون درمان بسیج جامعه پزشکی کشور با بیان اینکه برای ارتقای شاخصهای سلامت برپایی قرارگاه جهادی سلامت ضروری است، تصریح کرد: برای افزایش شاخصهای سلامت در مناطقی که بیمارستان صحرایی برپا میشود باید قرارگاه جهادی سلامت تشکیل شود که یکی از ارکان قرارگاه جهادی سلامت، بسیج جامعه پزشکی است.
قائد امینی ادامه داد: اولویت فرماندهی اصلی قرارگاه جهادی سلامت در استانها دانشگاههای علوم پزشکی هستند، اگر قرار باشد که ما سلامت عمومی و سواد مردم را افزایش دهیم باید یک هم افزایی در حوزه فعالیت نظام سلامت ایجاد شود.
وی بر راهاندازی بسیج بهداشت و پیشگیری به منظور ارتقای شاخصهای بهداشتی و آموزشی کشور تأکید کرد و یادآور شد: همانگونه که پایگاههای بهداشتی در شهرهای بزرگ و روستاها ارتقا یافته است، در مناطق محروم و مرزی نیز میتوان از ظرفیت بهداشت یاران و پرستاران بسیجی برای ارتقای شاخصهای بهداشتی و آموزشی استفاده کرد؛ راه اندازی بسیج بهداشت و پیشگیری برای ارتقای این شاخصها است.