کد خبر: 3485248
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۵
یادی از نویسنده «سه‌دیدار»؛

صاحب قلمی که درد وطن و انقلاب داشت

گروه ادب: نادر ابراهیمی، نویسنده توانایی بود که علاقه به اعتلای فرهنگ ایران اسلامی را می‌توان در آثارش مشاهده کرد که از جمله این آثار می‌توان به «سه‌دیدار» اشاره کرد که درباره دیدار با رهبر کبیر انقلاب اسلامی نوشته شده است.

امروز مصادف با سالروز تولد نادر ابراهیمی، نویسنده و شاعر متعهد انقلابی کشورمان است. وی چهاردهم فروردین 1315 در تهران به دنیا آمد و در سن 72 سالگی دیده از جهان فرو بست.

یکی از آثار باارزش و ماندگار ابراهیمی، مجموعه پنج جلدی «قصه‌های انقلاب» برای کودکان و نوجوانان است و از دیگر آثار وی می‌توان به «خانه‌ای برای شب»، «آرش در قلمرو تردید (یا: پاسخ‌ناپذیر)»، «هزار پای سیاه و قصه‌های صحرا»، «افسانه‌ باران»، «در سرزمین کوچک من» (منتخب آثار)، «تضادهای درونی»، «انسان، جنایت، احتمال»، «مکان‌های عمومی»، «در حد توانستن» (شعرگونه)، «غزل‌داستان‌های سال بد»، «ابوالمشاغل» (زندگی‌نامه) و «فردا مشکل امروز نیست» و «یک عاشقانه‌ آرام» اشاره کرد.

ارایه‌ فهرست کاملی از شغل‌های ابراهیمی، کار دشواری است و خود در دو کتاب «ابن مشغله» و «ابوالمشاغل» ضمن شرح وقایع زندگی، به فعالیت‌های گوناگون خود از جمله کمک‌ کارگری تعمیرگاه سیار در ترکمن‌صحرا، کارگری چاپخانه، حسابداری و تحویلداری بانک، صفحه‌بندی روزنامه و مجله و کارهای چاپ، میرزایی یک حجره فرش در بازار، مترجمی و ویراستاری، ایران‌شناسی عملی و چاپ مقاله‌های ایران‌شناختی، فیلم‌سازی مستند و سینمایی، مصور کردن کتاب‌های کودکان، مدیریت یک کتاب‌فروشی، خطاطی، نقاشی و نقاشی روی روسری و لباس، تدریس در دانشگاه‌ها و ... اشاره کرده است.

ابراهیمی در سال 1342 نخستین کتاب خود را با عنوان «خانه‌‌ای برای شب» به‌ چاپ رسانید که داستان «دشنام» آن با استقبالی چشم‌گیر مواجه شد. تا سال 1380 علاوه بر صدها مقاله‌ تحقیقی‌ و نقد، بیش از صد کتاب از وی چاپ و منتشر شده است که دربرگیرنده داستان بلند (رمان) و کوتاه، کتاب کودک و نوجوان، نمایش‌نامه، فیلم‌نامه و پژوهش در زمینه‌های گوناگون است. ضمن آن‌که چند اثرش به زبان‌های مختلف دنیا برگردانده شده است.

ابراهیمی همچنین فعالیت حرفه‌ای خود را در زمینه‌ ادبیات کودکان، با تاسیس موسسه‌ همگام با کودکان و نوجوانان متمرکز کرد. این موسسه به‌ منظور مطالعه در زمینه‌ مسائل مربوط به کودکان و نوجوانان برپا شد و فعالیتش را در حیطه‌ نوشتن، چاپ و پخش کتاب، نقاشی، عکاسی و پژوهش درباره‌ خلق‌وخو، رفتار و زبان کودکان و نیز بررسی شیوه‌های یادگیری آنان دنبال کرد.

ابراهیمی در زمینه ادبیات کودکان، جایزه‌ نخست براتیسلاوا، جایزه نخست تعلیم و تربیت یونسکو، جایزه‌ کتاب برگزیده‌ سال ایران و چندین جایزه‌ دیگر را هم دریافت کرد و همچنین عنوان نویسنده‌ برگزیده ادبیات داستانی 20 سال بعد از انقلاب را به‌خاطر داستان بلند و هفت‌ جلدی «آتش بدون دود» به‌دست آورد.

یکی از سروده‌های مشهور نادر ابراهیمی شعر و آهنگ «ای وطن» است که درآن وطن‌خواهی و عشق به میهن اسلامی را به تصویر کشیده است.

«ای سلامم ، ای سرودم

ای نگهبان وجودم

ای غمم تو، شادی‌ام تو

مایه آزادی‌ام تو … ای وطن!

ای دلیل زنده بودن

ای سرودی صادقانه

ای دلیل زنده ماندن

جانپناهی جاودانه … ای وطن!

همچو رویش در بهاران

همچو جان در هر بدن

مثل بوی عطر گلها

مثل سبزی چمن … ای وطن!

مثل راز شعر حافظ

مثل آواز قناری

همچو یاد خوش‌ترین‌ها

همچو باران بهاری … ای وطن!

مثل غم در مرگ مادر

مثل كوه غصه‌هایی

مثل سربازان عاشق

قهرمان قصه‌هایی … ای وطن!

همچو آواز بلندی

از بلندی‌های پاك

با غروری، با گذشتی

با وفایی همچو خاك … ای وطن!

ای وطن!

ای وطن!

روحش شاد»

captcha