حجتالاسلام والمسلمین محمد قطبی، رئیس میز تخصصی توسعه و تعمیق فرهنگ قرآنی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به تبیین راهکارهای ارتقای اعتماد به نفس ملی با تکیه بر توان داخلی پرداخت و گفت: اقتصاد زیربنای توسعه هر جامعهای محسوب میشود، اگر اقتصاد متکی بر توانمندیهای داخلی یک کشور باشد، آوردههای خوبی برای کشور به همراه دارد.
وی با بیان اینکه اگر اقتصاد بر پایه تولید داخلی به پیش رود، سود و بهره حاصل از آن نیز نصیب مردم همان جامعه میشود اظهار کرد: وقتی اقتصاد متکی به درون جامعه خودمان باشد بر پایه تفکر فرهنگی خاصی نیز شکل میگیرد.
حجتالاسلام قطبی با بیان اینکه تفکر اسلامی در حوزه اقتصاد دارای شاخصهای مشخصی همچون عدم وجود ربا، رشوه، کم فروشی، احتکار است گفت: در نقطه مقابل، تعاون، همکاری و مشارکت اجزای تفکر اسلامی در حوزه اقتصاد هستند که در آیات و روایات به آن اشاره شده است.
اقتصاد مدنظر مقام معظم رهبری به ایجاد تمدن ایرانی اسلامی میانجامد
وی علت مهم تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد درون زا را علاوه بر داشتن آورده و منفعت اقتصادی برای مردم، انطباق با تفکر اسلامی دانست و گفت: اقتصاد مقاوم، پایدار و تابآور مبتنی بر آموزههای دینی و وحیانی هدف متعالی مقام معظم رهبری است که در ایجاد تمدن ایرانی اسلامی نیز مثمرثمر خواهد بود.
رئیس میز تخصصی توسعه و تعمیق فرهنگ قرآنی در ادامه سخنان خود به تشریح وظایف مسئولان در حمایت از افرادی که به شکوفایی اقتصاد داخلی یک نظام اسلامی کمک میکنند پرداخت و تصریح کرد: یکی از میادین رویارویی ما با دنیای غرب در شرایط فعلی عرصه اقتصاد است، تلاش در این میدان یک مجاهدت دینی محسوب میشود. اگر کسی در این میدان روبروی دشمن قرار گیرد و به تقویت ساختارهای اقتصاد درونی بپردازد اجر مجاهدت دارد.
حجتالاسلام قطبی جایگاه کسی که به تقویت و تحکیم اقتصاد ایرانی اسلامی کمک میکند را مجاهد دانست و گفت: چنین فردی باید در نگاه مردم و مسئولان شناخته شده و همچون یک سردار جنگ باشد که برای استقلال و حفظ کیان کشور تلاش میکند.
اقتصاد متعالی اعتماد مردم را میطلبد
وی لازمه شکل گیری اقتصاد پویا، استوار، مقاوم و ایستا با بنیادهای تمدن ایرانی اسلامی را اعتماد مردم دانست و گفت: اقتصاد پویا باید علاوه بر داشتن زیربنای دانشی و معرفتی از نگرش مثبت و مورد اطمینان بودن مردم نیز برخوردار باشد.
وی در ادامه افزود: در این راستا باید به تبیین اقتصاد اسلامی همچون قرض الحسنه و تعاون پرداخت. این شناخت نگرش مثبت و اعتماد به دنبال دارد و سبب تقویت نظام میشود در صورتی که اگر مردم به این اقتصاد اطمینان نداشته باشند سبب میشوند از درون ریشه اقتصاد خشک شود.
اقتصاد اسلامی را درست معرفی کنیم
وی یادآور شد: باید به مردم آموخت که اقتصاد اسلامی با آنچه اکنون در کشور رخ میدهد در برخی جنبهها همچون بانکداری متفاوت است. اقتصاد اسلامی یک آرمان مطلوب در جامعه است که فقر و غنی را در توازن نگه میدارد.