کد خبر: 3486468
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۲
جعفریان عنوان کرد:

پوشش همگانی و ارتقای سطح دسترسی به خدمات سلامت؛ مهمترین اهداف علوم پزشکی تهران

گروه سلامت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری نخستین همایش توسعه پایدار در حوزه سلامت، پوشش همگانی و ارتقای سطح دسترسی به خدمات نظام سلامت را مهمترین اهداف علوم پزشکی تهران خواند.

پوشش همگانی و ارتقای سطح دسترسی به خدمات سلامت مهمترین اهداف علوم پزشکی تهران است

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کشور در نشست خبری نخستین همایش بین‌المللی توسعه پایدار در حوزه سلامت با بیان اینکه این همایش به بهانه 50 سالگی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود، اظهار کرد: قانون دانشگاه تهران در سال 1313 تصویب شده و اولین فضای فیزیکی آن مربوط به دانشکده پزشکی بود.
وی افزود: در آن زمان تمامی شاخه‌های علوم پزشکی در دانشکده پزشکی  تمرکز داشته و به تدریج این رشته‌ها به صورت دپارتمان گسترش یافته و سپس به دانشکده‌های بهداشت، دندانپزشکی و داروسازی تبدیل شدند.
جعفریان با تأکید بر اینکه دانشکده بهداشت دانشگاه تهران به عنوان اولین دانشکده بهداشت در کشور در سال 1345 تاسیس شد، عنوان کرد: از مهم‌ترین اقدامات این دانشکده راه‌اندازی بحث مبارزه با مالاریا بود که دانشکده بهداشت به عنوان پیشتاز، مبارزه با مالاریا در منطقه آن را آغاز کرد و در این زمینه انستیتوی مالاریالوژی  را تأسیس کرد. پس از آن بود که اداره مبارزه با مالاریا در وزارت بهداشت تشکیل شد که در حال حاضر اداره بیماری‌های واگیر نام گرفته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: فعالیت‌ در حوزه بیماری‌های واگیر، انگل‌شناسی و ... از جمله فعالیت‌های این دانشکده بوده و در عرصه‌هایی چون آموزش، پژوهش و همکاری‌های منطقه‌ای نیز گام‌های مهمی برداشته است؛ چنانکه در حوزه آموزش برای همه دانشکده‌های بهداشت کشور نیرو تربیت کرده و در حوزه پژوهش نیز پایه‌گذار موسسه تحقیقات بهداشتی بوده است.
 وی افزود: این مؤسسه اکنون با تغییر شکل و ساختار به مؤسسه تحقیقات ملی سلامت تبدیل شده است. همچنین دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در عرصه منطقه‌ای نیز فعالیت‌ خوبی را داشته است زمانی که هنوز همکاری‌های بین‌المللی مطرح نبود، این دانشکده در منطقه در زمینه مالاریا آموزش‌هایی ارائه می‌کرد و اکنون نیز با سازمان بهداشت جهانی و دانشکده‌های بهداشت منطقه ارتباط خوبی دارد.
جعفریان بیان کرد: همچنین این دانشکده دارای 12 گروه، 116 هیئت علمی و 1850 دانشجو است که 1500 نفر از دانشجویان در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند و برخی قسمت‌های این دانشکده از جمله ویروس‌شناسی آن رفرنس کشوری است.

بیماری‌های غیر واگیر چالش اصلی کشور است

 وی عنوان کرد: زمانی مشکل اول کشور ما بیماری‌های واگیری مانند مالاریا بود، اما اکنون با موضوع  بیماری‌های غیرواگیر در کشور درگیریم و این بیماری‌ها از مشکلات اصلی جامعه ماست؛ بطوریکه شاید از پنج عامل اول مرگ و میر در کشور، سه عامل آن جزو بیماری‌های غیرواگیر باشند.

سالیانه 20 مورد جذام در کشور شناسایی می‌شوند/ کوچک شدن جهان بیماری‌ها

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به وضعیت خاص ایران در منطقه عنوان کرد: زمانی که کشورهای همسایه ما از نظر سلامت با مشکلات جدی مواجهند ما نمی‌توانیم فقط برای خودمان تصمیم بگیریم. وقتی 20 مورد جدید جذام در کشور شناسایی می‌شود و پنج مورد آن خارجی هستند ، نشان می‌دهد که باید به اطراف‌مان بیشتر توجه داشته باشیم.
جعفریان ادامه داد: زمانی که بیماری زیکا از برزیل شیوع پیدا می‌کند و از طریق حشرات منتقل می‌شود با اینکه کشور برزیل از ما دور است، اما نگران می‌شویم، زیرا دنیا کوچک شده و نمی‌توان به دلیل فاصله‌های موجود بگوییم که خیال‌مان راحت است؛ انتقال بیماری می‌تواند به سرعت رخ دهد.
وی افزود: زمانی که بیماری چون ابولا به سرعت منتشر شده و چالش‌های زیادی در حوزه سلامت و حوزه‌های سیاسی و اجتماعی ایجاد می‌کند به معنای آن است که ما نیز باید نگاهی جهانی به سلامت داشته باشیم.
وی در ادامه  با اشاره به برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار سلامت که در پنجم و ششم اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، تصریح کرد: این کنفرانس به مسئله توسعه پایدار سلامت و اهدافی که سازمان بهداشت جهانی در این زمینه تعریف کرده، نگاه می‌کند و بررسی می‌‌کند که باید چه کاری انجام داد تا این توسعه پایدار سلامت در کشور رخ دهد.

بیمه 98 درصدی مردم ایران از آغاز طرح تحول سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران یکی از محورهای این کنفرانس را پوشش همگانی سلامت خواند و اظهار کرد: در حال حاضر جمعیت بیمه شده ایران حدود 98 درصد است که این اتفاق پله مهمی بوده و به این معنی است که هر کس که نیاز به مراجعه داشته باشد، از یک حمایت مالی برخوردار است. در حال حاضر 10 میلیون نفر در کشور طی یک سال بیمه شدند و این کار بزرگی است به طوریکه در کشورهای منطقه چنین چیزی رخ نداده است.
جعفریان با بیان اینکه یک قسمت از این پوشش، حمایت مالی است، اظهار کرد: قسمت دیگر آن بحث دسترسی به خدمات است که این موضوع برای کشوری با شرایط جغرافیایی ایران دشوار است. برای مثال نمی‌توان گفت که در یک منطقه با جمعیت 700 نفر درمانگاه بزند؛ بلکه باید از طریق امداد هوایی دسترسی را گسترش یابد.
وی خاطرنشان کرد: قسمت دیگر این پوشش نیز کیفیت خدمات است، یعنی باید کاری کنیم که همه مردم یک کیفیت استاندارد از خدمات را دریافت کنند، این موضوع به آموزش و ارائه خطوط راهنمای درست بازمی‌گردد. مردم باید خیال‌شان راحت باشد که به هر کجا که مراجعه می‌کنند حداقلی از خدمات را دریافت می‌کنند. پس از آن هم باید سیستم ارجاع تعریف کرده که خوشبختانه اکنون در تهران تقریبا چنین چیزی اتفاق افتاده و تعریفی از استاندارد خدمت ارائه شده است.

دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران قطب مبارزه‌ با بیماری‌های میکروبی کشور و منطقه

در ادامه این نشست علی اکبری ساری، رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران طی سخنانی اظهار کرد: دانشکده بهداشت دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران با 50 سال سابقه در اعتلای علوم بهداشتی به عنوان قطب پیش روی آموزش و پژوهش علوم بهداشتی کشور و منطقه شناخته می‌شود، این دانشکده دستاوردها و خدمات زیادی را برای کشور به همراه داشته است.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه مبارزه با بیماری‌های میکروبی و انگلی، طراحی نظام‌های ارائه خدمات سلامت و تربیت پژوهشگران و مدیران برجسته بهداشتی فعالیت‌های ارزشمندی را داشته است.
ساری ادامه داد: در آستانه پنجاهمین سالگرد تاسیس دانشکده بهداشت، این مجموعه ضمن یادآوری و مرور دستاوردهای بزرگ همچنین تقدیر از کسانی که در تحقق برنامه‌ها نقش داشته‌اند در تلاش است تا نخستین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار سلامت را برگزار کند.
وی پوشش همگانی سلامت و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر و مبارزه با آن را دو محور بزرگ این کنفرانس برشمرد و اعلام کرد: از جمله برنامه‌های ویژه‌ای که در این رویداد بزرگ انجام می‌شود تشکیل کارگروه‌های تخصصی با حضور صاحب‌نظران  طراز اول داخلی و بین‌المللی از دانشکده‌های برتر دنیا، منطقه و تمام دانشکده‌های بهداشت کشور است.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: این کارگروه‌ها در صدد تبیین مستند مبتنی بر شواهد نقشه، دانشکده‌های بهداشت در تحقق توسعه‌ای پایدار هستند. همچنین تشکیل شبکه دانشکده‌های بهداشت غرب آسیا از محورهای بحث و تبادل نظر در کنفرانس خواهد بود.
ساری بیماری‌های غیر واگیر را یکی از بزرگترین معضلات و دغدغه‌های مسئولین و کشورها در حوزه سلامت دانست و اظهار کرد: امروزه بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و فشار خون از جمله مهمترین و بیشترین بیماری‌های غیرواگیر بوده که جوامع را دچار مشکل کرده است.
به گفته وی، عواملی همچون چاقی و دخانیات در بروز بیماری‌های غیر واگیر نقش زیادی داشته و چاقی علت حدود 30 درصد از سرطان‌ها محسوب می‌شود. سازمان ملل متحد و بهداشت جهانی نیز به مسئله بیماری‌های غیر واگیر توجه ویژه داشته و ما در کشور سعی می‌کنیم در این زمینه فعالیت‌های چشمگیری داشته باشیم.
captcha