حجتالاسلام علی دارابی، مدیرکل امور مجلس سازمان تبلیغات اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تصریح مقام معظم رهبری در سخنرانی ابتدای سال مبنی بر لزوم حمایت از تشکلهای مردمی، گفت: تعداد زیادی از تشکلهای مذهبی مردمی با سازمان تبلیغات اسلامی در ارتباط هستند.
وی ادامه داد: به لحاظ مسئولیت آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی، این سازمان با رویکرد بازشناسی هیئت و تبلور آموزههای دینی در مدیریت تشکلهای دینی مجموعه دورههای آموزش تخصصی و کارگاههای مهارت افزایی را برای اجرا به استانهای کشور ابلاغ کرده است.
حجتالاسلام دارابی با تأکید بر اینکه تنها کسانی میتوانند به عضویت شوراهای هیئتهای مذهبی دربیایند که دورههای آموزشهای تخصصی را گذرانده باشند و با مدیریت اسلامی تشکلهای مردمی آشنا باشند، گفت: به جهت ارتباط مستقیمی که هیئتهای مذهبی و تشکلهای دینی با بدنه جامعه دارند سعی داریم مراتب اثربخشی تشکلهای دینی و ضریب نفوذ معرفتی آنها را بالا ببریم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا برای رسیدن به این اهداف مشکل خاصی هم وجود دارد؟ گفت: اعضای تشکلهای دینی چون از انگیزهمندی بالایی برخوردار هستند با حداقل مشکل در این بخش مواجه هستیم. انگیزههای الهی خوب و مراتب اخلاص افرادی که در تشکلهای دینی به خصوص تشکلهای دینی نوجوان و جوان فعال هستند، بسیار بالاست و با تأکیداتی که مقام معظم رهبری در سخنرانیهای خود بر حمایت از این تشکلها ارائه فرمودهاند، امیدواریم راهبردی که حضرت آقا بر آن تأکید دارند به عنوان نقشه راه عملیاتی کردن برنامه پنج ساله سازمان تبلیغات محقق شود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه آموزشهای تخصصی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 100 هزار هیئت مذهبی، تشکل دینی و کانون فرهنگی و تبلیغی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی شناسایی و با این سازمان مرتبط هستند، گفت: متناسب با ظرفیتهای بودجهای و اعتباراتمان درصد هستیم با کمک منابع مردمی و دولتی راهبردهای کلان سازمان که بر اساس چشمانداز ترسیم شدهاست را اجرایی کنیم.
وی تصریح کرد: وجود 100 هزار تشکل مذهبی پتانسیل قوی برای تبدیل اقتصاد مقاومتی به گفتمان عمومی در سطح جامعه است و افزود: بستر سازمانهای مردم نهاد، تشکلهای دینی و مردمی، هیئتهای مذهبی و شبکه مداحان و ستایشگران اهل بیت(ع) به طور قطع میتواند در نهادینه شدن اقتصاد مقاومتی نقش مؤثری داشته باشد.
حجتالاسلام دارابی تصریح کرد: فرهنگسازی و ترغیب به سرمایهگذاری در خصوص جریانهای فرهنگی از وظایف ما است. البته تعامل با دولت و مجلس شورای اسلامی موجب میشود این دغدغهمندی در نهادهای دولتی هم ایجاد شود تا به کمک نهادهای دینی بیایند.
مدیرکل امور مجلس شورای اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی مسئله مهم را مهیاتر و شفافتر کردن بسترهای فرهنگی دانست و در پاسخ به این سؤال که آیا خلاء قانونی یا مشکل بودجهای برای حمایت از تشکلهای مردمی وجود دارد؟ گفت: ضرورت حمایت همه جانبه از تشکلهای دینی و مردمی و به کارگیری تشکلهای دینی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی و مددگرفتن از این تشکلها یکی از پیشنهادهایی بود که به نمایندگان مجلس ارائه و مورد قبول آنها قرار گرفت.
خواستار رشد متوازن در حمایت از تشکلهای مردمی هستیم
وی تصریح کرد: نمایندگان همراهی لازم را دارند و امیدواریم در بودجه 95 شاهد رشد متوازن در عرصه حمایت از تشکلهای شاخص و محوری که مراتب تأثیرگذاری فرهنگی آنها بالاست، باشیم. البته در سازمان تبلیغات اسلامی با توجه به گستره فعالیت، با مشکلات بودجهای همواره مواجه بودهایم و مطالبات ما این بوده که اعتبارات حوزه فرهنگ دینی به خصوص برای دستگاههایی که فعالیتهای فراگیرتری دارند افزایش یافته حمایت مالی مؤثری صورتگیرد تا تأثیرگذاری اقدامات فرهنگی را به طور ملموستر در زمان کوتاهتری دریافت کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که برای حمایت از 100 هزار تشکل دینی چه قدر بودجه لازم دارید؟ گفت: حداقل به 100 میلیارد تومان نیاز داریم تا تشکلها سازماندهی شوند و بتوانیم از آسیبهای احتمالی جلوگیری کنیم. در این مسیر آموزشهایی که برای اعضای تشکلها صورت میگیرد زمینهساز توانمندسازی تشکلهای شاخص و محوری ما خواهدبود.