آیتالله العظمی جوادی آملی:
محیط زندگی مومن محیط امن و رضاست
گروه حوزههای علمیه: مفسر قرآن کریم گفت: مومنان چیزی از دست ندادهاند که اندوهگین باشند و نه خوفی از آینده دارند و حرم امن آنها نشاط و رضاست و نه تنها وارد بهشت میشوند صاحب و رفیق بهشت هستند و تاکیدا در آن خالد هستند.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی امروز 25 فروردین ماه در ردس تفسیر خود در مسجد اعظم گفت: نظام ارزشی کفار مال و ثروت است و خوی استکباری آنان این تصور را ایجاد کرده که فقرا نمیتوانند فضیلتی بر آنان داشته باشند.
وی در ادامه بیان کرد: منشا شبهاتی مانند سحر دانستن قرآن، افترا، افک قدیم و ... ناشی از کفر و استکبار منکران است و قرآن میخواهد این غده را درمان کند که همه خیر در نزد ثروتمندان نیست بلکه هر کس فضیلتی را زودتر از دیگران پذیرفت بر بقیه فضیلت دارد.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به شان قرآن عنوان کرد: قرآن کتاب مصدقی است که از آینده و گذشته خبر میدهد همین طور که کتب دیگر انبیاء این کار را انجام دادند. لذا کلیات فقهی و حقوقی و ... در همه کتب آمده ولی جزئیات که شرعه است برای هر ملت و نحله تفاوت دارد.
وی با اشاره به برکت ایمان در زدودن خوف و حزن عنوان کرد: مومنان خوفی ندارند زیرا از غیر خدا هراس ندارند و در خوف و امید موحد هستند و حزنی نیز ندارند زیرا به چیزی دل نبستهاند که بخواهند آن را از دست بدهند از این رو برای اینها این مسئله که منشا قدرت خداست حل شده است.
مفهوم اقرب بودن خدا
وی با اشاره به اقرب بودن خدا به انسان در مقایسه با همه چیز بیان کرد: هر دو فرشته نزد انسان هم مراقب هستند و هم آماده یعنی صفت رقیب و عتید برای هر دو فرشته است و نه اینکه یکی رقیب و دیگری عتید باشد و مراقب به کسی گفته میشود که کاملا مواظب است و خواب و غفلتی ندارد.
وی تاکید کرد: خدا به ما از خود ما و از فرشتگان رقیب و عتید نزدیکتر است لذا خدا اگر بخشیده بشویم و توبه کنیم سیئات را در بهشت از یاد ما می برد بنابراین اگر حر در بهشت بداند با پسر پیامبر در کربلا چه کرد برای او عذاب است ولی اصلا یاد او نمیآید.
این مفسر بیان کرد: به همین دلیل در دعای کمیل میخوانیم که خدا اعمال بد را از خود ما و از فرشتگان مخفی کردی البته فرشتگان که ماموریت ثبت و ضبط دارند خلاف نکردند زیرا خدا اجازه نداد که اینها ببینند که بخواهند ثبت کنند.
این مرجع گفت: مومنان چیزی از دست ندادهاند که اندوهگین باشند و نه خوفی از آینده دارند و حرم امن آنها نشاط و رضاست و نه تنها وارد بهشت میشوند صاحب و رفیق بهشت هستند و تاکیدا در آن خالد هستند.
این مفسر تصریح کرد: براساس قرآن اینها نه گرفتار کفر درونی و نه استکبار بودند و این خضوع باعث پیشرفت آنان و رسیدن به مقام خشوع و رضا بوده است.