کد خبر: 3488503
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۱
شعاعی عنوان کرد:

صرفه جویی ۲۵ درصدی در سی‌امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

گروه دانشگاه: معاون دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با بیان اینکه برگزاری سی‌امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور، مهم‌ترین برنامه‌ این معاونت در سال گذشته بود، صرفه جویی ریالی ۲۵ درصدی در هزینه‌های این دوره نسبت به سال گذشته را یکی از دستاوردهای جشنواره سی‌ام عنوان کرد.

 علی‌اصغر شعاعی، معاون قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با بیان اینکه برگزاری سی امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور، یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این معاونت در سال گذشته بود، صرفه جویی ۲۵ درصدی در هزینه‌ها را از دستاوردهای این دوره از جشنواره  نسبت به دوره گذشته عنوان کرد.

وی در ادامه به تشریح مهم‌ترین برنامه‌های قرآنی معاونت قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در سال ۱۳۹۴ پرداخت.

برگزاری پنجمین المپیاد قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

شعاعی اظهار کرد: پنجمین المپیاد قرآن و عترت دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاه اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ در بخش‌های کتبی، شفاهی، فرهنگی هنری، ادبی، پژوهشی و فناوری برگزار شد و مخاطبان آن را دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشکده‌های علوم قرآنی سراسر کشور تشکیل می‌دادند؛ در هر رشته از بخش‌های شفاهی، کتبی و سایر رشته‌ها به ترتیب ۲، ۳ و ۵ نفر به سی امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان ایران راه پیدا کردند. بخش شفاهی «تلاوت تحقیق، تلاوت ترتیل، حفظ ۵ جزء، حفظ ۱۰ جزء، حفظ ۲۰ جزء، حفظ کل، دعاخوانی، مداحی، سخنرانی، اذان (آقایان)»،  بخش کتبی دانشجویان: ترجمه و مفردات قرآنی - آشنایی با تفسیر و مفاهیم قرآنی، سیره معصومین (ع)، قرآن‌شناسی، آشنایی با احادیث و ادعیه، احکام، حفظ موضوعی قرآن کریم (مرحله دانشگاهی)»، بخش پژوهشی «کتاب قرآن و عترت (غیر از پایان نامه)، مقاله قرآن و عترت (یا طرح در قالب مقاله)»، بخش فناوری اطلاعات «نرم افزار قرآن و عترت، وبلاگ نویسی قرآن و عترت»، بخش ادبی «شعر قرآن و عترت، داستان قرآن و عترت، نمایشنامه نویسی، فیلمنامه نویسی»، بخش هنری «خوشنویسی، طراحی، نقاشی، تواشیح، نماهنگ و بلوتوث قرآن و عترت، عکس قرآن و عترت، تذهیب قرآن و عترت، فیلم کوتاه قرآن و عترت، معرق قرآن و عترت، پویانمایی قرآن و عترت و طراحی پوستر قرآن و عترت»، شش بخش در نظر گرفته شده برای پنجمین المپیاد قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بود که حدود ۲۰۰ نفر در بخش شفاهی و ۱۳۰۰ نفر در بخش کتبی و ۱۵۰ نفر در سایر رشته‌ها شرکت کردند.

طرح تخصصی حفظ قرآن کریم

وی عنوان کرد: با توجه به توصیه‌های مؤکد مقام معظم رهبری مدظله العالی در خصوص حفظ قرآن کریم و با توجه به اهداف دانشکده‌های علوم قرآنی در اجرای منویات معظم له، دوره‌های تخصصی حفظ قرآن کریم در دانشکده‌های علوم قرآنی با حضور اساتید ممتاز و رویکردی جدید در دو بخش خواهران و برادران برگزار شد و دانشجویان ضمن حفظ محفوظات جدید از قرآن کریم، با ترجمه و مفاهیم قرآن نیز آشنا شده‌اند؛ در این راستا ۷۹۴ نفر از دانشجویان دانشگاه در این دوره‌ها حضور یافتند و در پایان دوره نیز آزمون شفاهی و کتبی همچنین برگزاری مسابقات میان دوره از آنان به عمل آمد.

محافل انس با قرآن و عترت با رویکردهای تخصصی و موضوعی
معاون قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم یکی از فعالیت‌های مهم آموزشی و تبلیغی را برگزاری محافل قرآنی و ایجاد انس با قرآن و عترت (ع) در جامعه دانست و افزود: تفاوت محافل قرآنی که توسط دانشگاه علوم و معارف قرآن برگزار می‌شود با دیگر محافل مرسوم در جامعه، تخصصی و موضوعی بودن این محافل است. هر محفل قرآنی بر اساس یکی از موضوعات اخلاقی، دینی و اعتقادی و.... برنامه ریزی و اجرا شد؛ در این محافل ابتدا یکی از قاریان دانشکده‌های علوم قرآنی، آیات مرتبط با موضوع محفل را از کلام الله مجید تلاوت نموده، سپس یکی از مفسران به تفسیر آیات تلاوت شده می‌پرداخت و مجدداً آیات توسط یکی از قاریان ممتاز قرائت می‌شد؛ در ادامه نیز یکی از مداحان اهل بیت (ع) به مداحی می‌پرداخت، همچنین برگزاری مسابقه از مطالب ارائه شده توسط سخنران، بخشی از این محافل را تشکیل می‌داد.

ارزیابی جامع فعالیت‌های قرآنی دانشکده‌های علوم قرآنی
 

شعاعی گفت: به منظور بهینه سازی عملکرد کانون‌های قرآن و عترت در دانشگاه لازم است ارزیابی دقیق و مداوم صورت پذیرد، ارزیابی عملکرد و آسیب‌شناسی باید به طور مستمر و در یک فرایند دائمی مورد توجه قرار گیرد؛ در این خصوص با توجه به تجارب حاصل از فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی دانشکده‌ها، طرح ارزیابی عملکرد قرآنی و فرهنگی با نگرش جدید مطرح شد.

 برگزاری سی امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور

معاون قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم افزود: فرآیند سی امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور از آذر ماه ۱۳۹۳ از مرحله دانشگاهی آغاز شد و در مجموع ۳۰۰ هزار نفر در طی مراحل دانشگاهی، منطقه‌ای و سراسری حضور یافتند؛ مرحله ملی این دوره از جشنواره طی روزهای ۱۹ تا ۲۱ آبان ماه در شهر مقدس قم برگزار شد و هزار و ۱۰۰ راهیافته به این مرحله در بخش‌های، شفاهی، کتبی، هنری، ادبی، پژوهشی و فناوری به رقابت پرداختند که در ‌‌نهایت از ۱۱۴ برگزیده این جشنواره قدردانی و تجلیل به عمل آمد. دانشگاه علوم و معارف قران کریم در بخش شفاهی، موفق به کسب ۶ رتبه شد و پس از وزارت علوم رتبه دوم نهادهای دانشگاهی را کسب کرد؛ همچنین این دانشگاه در بخش کتبی با کسب پنج رتبه به همراه وزارت علوم مقام اول را به طور مشترک، کسب کرد. صدور پیام چهار تن از مراجع عظام تقلید در خصوص جشنواره، برگزاری برنامه‌های جنبی معنوی از قبیل غبارروبی حرم مطهر، دیدار با مراجع عظام، برگزاری دوره‌های تخصصی ویژه ممتازین، برگزاری نمایشگاه آثار هنری شرکت کنندگان و... مهم‌ترین ویژگی‌های این دوره جشنواره بود.
شعاعی با اشاره به بودجه ۶۰۰ میلیون تومانی سی امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این دوره را صرفه جویی ریالی ۲۵ درصدی در هزینه‌ها نسبت به سال گذشته عنوان کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۱/۲۸ - ۱۲:۲۷
0
0
با صرفه جویی از هدر رفتن بودجه جلوگیری و در بخش‌های دیگر می‌توان هزینه کرد
captcha