کد خبر: 3488693
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۰
امامی رضوی:

تقویت اخلاق پزشکی کاهش هزینه‌های القایی سلامت است

گروه سلامت: قائم مقام وزیر بهداشت در امور دانشگاه‌ها تقویت اخلاق پزشکی را موجب مدیریت منابع و کاهش‌ هزینه‌های القایی در نظام سلامت و به نفع اقتصاد مقاومتی خواند.

حسن امامی رضوی، قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور دانشگاه‌ها در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه برنامه‌ریزی دولت یازدهم از ابتدا در حوزه سلامت با تکیه بر اقتصاد مقاومتی بود اظهار کرد: مهمترین برنامه دولت در این حوزه طرح سلامت بوده که هدف اصلی آن کاهش هزینه‌های مردم و بار اضافی بر دولت بود.
وی افزود: گفته می‌شود طرح تحول سلامت هزینه‌های دولت را افزایش داده‌است اما نکته اصلی این است که سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت جامعه سالم و به تَبع آن نیروی انسان، نیروی تولید سالم را به دنبال دارد.
قائم مقام وزیر بهداشت تصریح کرد: تمامی اقتصاد دانان جهان امروزه تأکید دارند هر یک دلار سرمایه گذاری در حوزه سلامت بیش از 7 دلار بازده داشته و موجب کاهش هزینه‌های درمان از سویی و افزایش بهره‌وری جامعه می‌شود این مسأله با مفهوم اقتصاد مقاومتی همسان است. به عبارتی دیگر سرمایه‌ای که وارد سلامت می‌شود با سیر منابع اقتصاد مقاومتی مرتبط می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به افزایش تولید دارو در کشور عنوان کرد: شیب کاهش واردات و افزایش تولید دارو یک شیب معنا دار است در حال حاضر یک تا یک و نیم درصد داروی موجود در کشور وارداتی است که متأسفانه این داروها نیز گران قیمت است و از سوی دیگر کاهش این درصد نیز تا حدود زیادی مشکل است با این وجود گران بودن این داروها موجب می‌شود که به سمت تولید داخل این داروها رفت.
امامی رضوی ادامه داد: یکی از خدماتی که نظام سلامت در راستای اقتصاد مقاومتی ارائه داده است و دستاوردی برای کشور محسوب می‌شود کاهش هزینه در تجهیزات پزشکی است که این مهم با کاهش مصرف و قیمت در اثر کنترل ایجاد شده است.
وی با مهم ارزیابی کردن بحث اخلاق پزشکی در تقویت بنیان‌های اقتصاد مقاومتی در نظام سلامت اظهار کرد: یکی از مواردی که در اخلاق پزشکی وجود دارد بجث مدیریت و کاهش هزینه‌های القایی است؛ هزینه القایی یعنی پزشک داروها و درمان‌هایی را برای مردم تجویز کند که مورد نیاز مردم نیست.
امامی رضوی خاطر نشان کرد: توسعه اخلاق حرفه‌ای علاوه بر کاهش هزینه‌های القایی حفظ حرمت و حریم بیمار را در اولویت می‌گذارد در غیر این صورت فرد علاوه بر بیماری، از لحاظ روحی نیز آسیب دیده و در نتیجه کارایی او در جامعه کاهش می‌یابد که این نقطه منفی در حوزه اقتصاد مقاومتی می‌باشد.

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۱/۲۹ - ۰۸:۳۳
0
0
با مدیریت منابع و کاهش‌ هزینه‌های القایی در نظام سلامت به نفع اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
captcha