به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، السفیر در مطلبی به قلم محمد نورالدین نوشت: پیش از اجلاس شایعههای بسیاری در خصوص آشتیها و نزدیکشدن کشورهای مختلف مطرح شد، اما مسیر اجلاس و سخنرانیها و دیدارها کاملا برخلاف این شایعهها بود.
امروز درحالی ریاست سازمان همکاری به اردوغان رسید که هیچ تغییری در آن به وجود نیامده است. موضع سازمان همکاری اسلامی در قبال فلسطین و ناتوانی آن در حمایت از مردم این سرزمین تغییری نکرده است.
در این اجلاس، از اظهارات تند علیه اسرائیل خبری نبود. شاید مناسب نبود که به این سازمان در خصوص از سرگیری عادیسازی روابط (با رژیم صهیونیستی) اطلاع داده شود. روابطی در واقع هیچگاه قطع نشده است و این موضوع تعداد بسیاری از اعضا را ناراحت نمیکند.
سازمان همکاری هیچ تلاشی برای حل اختلافات بین بعضی کشورهای عضو انجام نداد و حتی کمیتهای برای آشتی تشکیل نشد. تلاشی هم برای حل بحران و جنگ در سوریه، عراق و یمن صورت نگرفت.
سازمان همکاری در مقابل، در بیانیه پایانی خود به حمله ضد ایران متمرکز شد و بدتر از آن توصیف حزبالله به عنوان یک سازمان تروریستی.
درحالیکه در سخنرانی اردوغان هیچ انتقادی از اسرائیل صورت نگرفت، در بیانیه پایانی بندهایی خصمانه ضد ایران و حزبالله گنجانده شد؛ اقدامی که به نظر میآید تلاشی از سوی این سازمان برای دریافت کرسی در شورای امنیت باشد.
ترکیه از حمله به ایران در بیانیه پایانی و متهمکردن آن به دخالت در امور دیگر کشورها حمایت کرد... درحالیکه این امر بسیار تمسخرآمیز است، زیرا ترکیه کشوری است که راهبرد اصلی آن دخالت در کشورهای دیگر بهویژه کشورهای اسلامی مانند سوریه است.
ترکیه در منطقه بعشیقه در عراق چه میکند، درحالیکه دولت عراق رسما خواستار خروج نیروهای ترکیه از این کشور شده است. مخالفان مسلح سوریه در خاک ترکیه چه میکنند؟ آیا این کار دخالت و یا تجاوز ترکیه به سوریه نیست؟ کدام قانون بینالمللی مجوز چنین کاری را به ترکیه داده است؟ چرا چنین مسائلی در بیانیه سازمان همکاری اسلامی گنجانده نشده است؟
اما پیشنهاد توصیف حزبالله به عنوان یک سازمان تروریستی در اجلاس سازمان همکاری اسلامی، ماجرای دیگری دارد. ترکیه در قبال حزبالله لبنان و محور مقاومت از سوریه گرفته تا ایران و عراق، در مقایسه با دیگر کشورها موضعی پیشرو داشته است.
مبالغهآمیز نیست اگر بگوییم در نبرد «القصیر» در بهار سال 2013 یکی از دلایل اصلی شکست پروژه ترکیه و همدستانش در سوریه، حزبالله بود. نبرد القصیر یکی از نبردهای سرنوشتساز و مهم در سوریه بود. نبردهای سلمی در حومه لاذقیه و تدمر نیز چنین وضعیتی داشتند و نبرد حلب هم همینگونه خواهد بود. به همین دلیل ترکیه هیچگاه نقش حزبالله در سوریه را فراموش نخواهد کرد.
هیچکس نمیتواند اظهارات اردوغان علیه شیعیان در 12 مارس 2014 را فراموش کند. وی در آن زمان شیعیان را به دروغ، نفاق و تقیه متهم کرد.
سران حزب حاکم عدالت و توسعه میدانند که حزبالله به دلیل نقش تاریخی در مبارزه ضد رژیم صهیونیستی با وجود همه تلاشها برای تخریب آن در جنگ سوریه، هواداران بسیاری بین اقشار مختلف مردم ترکیه دارد.
سازمان همکاری اسلامی دیگر قادر به حمایت از منافع مسلمانان دنیا و وحدت و کرامت آنها نیست. بلکه با این مواضع تأسفبار در قبال فلسطین به عنوان مسئله اصلی مسلمانان جهان و مواضع فتنهانگیزانه بین مسلمانان و دولتها، در حال انجام بزرگترین توهین به اسلام در قرن 21 است.