به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مرکز مطالعات اسلامی به زبان اروپایی، این همایش اولین همایشی است که پس از سالها بر بر معماری ایرانی در عصر طلایی که پایهگذار پارامترهایی برای گسترش معماری در قرنهای بعد شد، تمرکز دارد.
در این همایش فرمهای کلاسیکی که در معماری ایرانی برای ساخت مساجد، منارهها، مدرسهها، مصلیها و کاروانسراها ایجاد شده بود و نیز نوآوریها و تکنیکهای خارقالعاده معماری ایرانی بررسی میشوند.
انتخاب آجر به عنوان ابزاری برای ساخت و تغییر ظاهر معماری در ایران که منجر به ساخت گنبدهای به یاد ماندنی و پیشرفتهای چشمگیری در روشهای طاق زدن و تزیینهای شگفتانگیز بناها شد، همچنین دستاوردهای جدیدی که در حوزههای مختلف از جمله در زمینه سنگنوشتهها و گچهای کندهکاری شده چندلایه انجام شد و به طور گسترده به عنوان یک عنصر کلیدی در دکوراسیون مورد استفاده قرار گرفت نیز در همایش دانشگاه انگلیس بررسی خواهد شد.
همچنین این همایش به بررسی رونق ساخت و ساز در قرن دوازدهم و ظهور مجموعهای از سبکهای محلی و نوآوریهای جسورانه که این منطقه را به قطبی در معماری معاصر جهان اسلام تبدیل کرد، میپردازد.
این همایش با حمایت دانشگاه سنت اندروز، مؤسسه بریتانیایی مطالعات فارسی و بنیاد میراث ایران برگزار میشود.
در این همایش علیرضا انیسی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، پروفسور شیلا بلر و جاناتان بلوم از کالج بوستن آمریکا، پروفسور عباس دانشوری از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، عیسی اسفنجاری، استاد دانشگاه هنر اصفهان، عبدالله قوچانی از موزه هنر متروپلیتن نیویورک و پروفسور محمد خزایی از دانشگاه تربیت مدرس تهران سخنرانی میکنند.
اساتیدی از دانشگاه ناپل ایتالیا، دانشگاه ادینبورو انگلیس، دانشگاه سنت اندروز انگلیس، دانشگاه بامبرگ آلمان، دانشگاه ویکتوریا در کانادا، دانشگاه آمریکایی قاهره و دانشگاه آکسفورد نیز از دیگر سخنرانان همایش هستند.