کد خبر: 3489859
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶
شرفشاهی عنوان کرد:

الهام‌پذیری بسیاری از شاهکارهای ادبی از نهج‌البلاغه

گروه ادب: یک محقق، نویسنده و شاعر گفت: در طول تاریخ، شاعران ملل مختلف با الهام از نهج‌البلاغه این کلام آسمانی مولا(ع) اشعار بسیار دلپذیر و ژرفی را سروده‌اند که برخی از این آثار در شمار شاهکارهای ادبی جهان هستند.

کامران شرفشاهی، محقق، نویسنده و شاعر کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه در طول تاریخ شاعران ملل مختلف با الهام از نهج‌البلاغه این کلام آسمانی مولا(ع) اشعار بسیار دلپذیر و ژرفی را سروده‌اند که برخی از این آثار در شمار شاهکارهای ادبی جهان هستند، گفت: یکی از القاب حضرت علی بن ابیطالب(ع) امام العارفین است و این نکته به سبب شخصیت ممتاز آن حضرت و نقش عظیم ایشان در بسط و گسترش عرفان اسلامی است.

شرفشاهی افزود: آنچه از کردار و گفتار آن حضرت برای ما به یادگار مانده است، بیانگر عالی‌ترین فرازهای نیایش و عبودیت است و همین آموزه‌ها در طول قرون و اعصار،‌ الهام‌بخش شاعران و ادبای فراوانی برای خلق آثار ماندگار و انسان‌ساز بوده است تا جایی که جورج جرداق، شاعر و ادیب نامدار مسیحی در کتاب عظیم «علی صدای عدالت انسانی» درباره آن حضرت می‌گوید که ای‌کاش بشریت تمام قوای خود را جمع می‌کرد و یک بار دیگر شخصیتی مانند امام علی(ع) به بشریت هدیه می‌کرد.

این محقق ادبی تاکید کرد: گذشته از ادبیات عرب که سرشار از سروده‌های فراوان درباره فضایل امام علی از دوران حیات ایشان تا به امروز است از قرن چهارم به این سو سخنوران بی‌شماری کوشیده‌اند تا در گستره اقیانوس بیکران ادب فارسی به آفرینش آثاری در این زمینه اقدام کنند.

این محقق ادامه داد: اهمیت این موضوع تا آنجاست که دیوان هیچ شاعر پارسی‌گوی را نمی‌توان گشود که در مدح و منقبت آن حضرت سروده‌ای نداشته باشد.

این شاعر متعهد کشورمان توضیح داد: برخی از شاعران در سروده‌های متعددی کوشیده‌اند تا ارادت عمیق خود را به پیشگاه آن حضرت ابراز نمایند و برخی حتی مجموعه شعرهای مستقلی دراین زمینه سروده‌اند و تعجبی ندارد که با گذشت زمان این عشق و ابراز ارادت شورانگیز نه تنها روبه کاستی نرفته بلکه فزونی نیز یافته است.

وی درباره ابراز ارادت شاعران مختلف به امام علی(ع) توضیح داد: سروده‌های مولانا جلال‌الدین بلخی از جمله اشعاری که درباره حضرت امیر(ع) سروده است شاهکار ادبی است که آن جمله می‌توان به اشعار مثنوی درباره ماجرای نبرد سرنوشت‌ساز خندق و درگیری آن حضرت در جنگ با سردار نامی جاهلیت عرب عمربن عبدوه اشاره کرد. در روزگار معاصر نیز اشعار شاعرانی مانند شهریار در «علی ای همای رحمت» از جمله آثاری است که در این زمینه می توان به آن اشاره کرد.

شرفشاهی افزود: البته ابراز ارادت به ساحت مقدس آن امام همام تنها به ادبیات عرب و ایران محدود نیست و در ادبیات سایر ملل نیز آثار ارزنده‌ای خلق شده است.

این محقق ادبی تاکید کرد: از جمله دانته، شاعر و نمایشنامه‌نویس نامدار ایتالیا در سروده‌ای از جوری که برآن حضرت پس از رحلت پیامبر(ص) رفته گلایه‌‌مند است و البته نیاز است که آثاری که در این زمینه موجود است گردآوری شوند.

captcha