کد خبر: 3489925
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۳
آیت‌الله میرعمادی مطرح کرد:

نداشتن ایمان به قیامت؛ ریشه فساد اقتصادی

گروه فعالیت‌های قرآن: نماینده ولی‏‌فقیه در لرستان با بیان این‌که طبق آیات قرآن ریشه فساد اقتصادی نداشتن ایمان به قیامت است، افزود: ضعف و سستی در ایمان و شناخت حقایق امور و اشیاء، عادات غلط فردی یا اجتماعی، شیطان و هواهای نفسانی از عوامل و ریشه‌های ارتکاب به گناه است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، آیت‌الله سید احمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد ظهر امروز دوشنبه، 30 فروردین در جلسه تفسیر قرآن کریم در جمع پرسنل لشگر 84 لرستان، گفت: موضوع آیات چهارم تا ششم سوره مبارکه مطففین با این مضمون
«أَلَا يَظُنُّ أُولَئِكَ أَنَّهُم مَّبْعُوثُونَ﴿4﴾ لِيَوْمٍ عَظِيمٍ﴿5﴾ يَوْمَ يَقُومُ النَّاسُ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ؛ مگر آنان گمان نمی‌‏دارند كه برانگيخته خواهند شد، [در] روزى بزرگ، روزى كه مردم در برابر پروردگار جهانيان به پاى ايستند» در رابطه با فساد اقتصادی و باور نداشتن ایمان به قیامت است.
وی با بیان این‌که یکی از گناهانی که در قرآن به آن اشاره شده است فساد است، ادامه داد: فساد در حوزه‌های مختلف اتفاق می‌افتد کمااینکه برخی فساد اعتقادی، عده‌ای فساد اخلاقی و برخی هم فساد اقتصادی دارند.
آیت‌الله میرعمادی در تشریح انواع فساد اقتصادی، خاطر نشان کرد: اختلاس، رشوه، رباخواری، کم‌فروشی و حیف و میل کردن بیت‌المال از انواع فساد اقتصادی درجامعه هستند.
نماینده ولی‌فقیه استان و امام جمعه خرم‌آباد با اشاره به این‌که آیات ابتدایی سوره مبارکه مطففین در خصوص کم‌فروشی است، عنوان کرد: طبق آیات قرآن ریشه فساد اقتصادی نداشتن ایمان به قیامت است و فساد اقتصادی خود بر دو نوع است یک قسم آن فساد اقتصادی مادی است بدین معنا که اگر اقتصاد تک محصول باشد فساد می‌آورد و قسم دیگر آن اقتصاد دولتی است که آن نیز فساد می‌آورد.
این مفسر قرآن و نهج‌البلاغه در تشریح  ریشه‌های گناهان از دیدگاه قرآن، اضافه کرد: اولین ریشه گناهان، ضعف و سستی در ایمان است.یعنی باور ندارد که خداوند ناظر بر اعمال اوست زیرا اگر انسان خداوند را ناظر بر اعمال خود ببیند هیچ وقت گناه نخواهد کرد.
وی ضعف و زبونی را از دیگر ریشه‌های گناهان دانست و افزود: اگر انسان خودش را بشناسد هرگز مرتکب گناه نخواهد شد لذا امام علی(ع) در این زمینه می‌فرماید: «برای جان‌های شما قیمتی جز بهشت نیست آن‌را به کمتر از بهشت نفروشید».
آیت‌الله میرعمادی با اشاره به این‌که ضعف و سستی در شناخت حقایق امور و اشیاء از دیگر ریشه‌های اصلی گناهان است، خاطرنشان کرد: اگر انسان گناه را بشناسد، آثار و پیامدهای ناشی از آن‌را بداند هرگز گناه نخواهد کرد کمااینکه در روایات آمده است که «ریشه تمام گناهان در جهل، شهوت و غفلت است».
نماینده ولی‌فقیه در لرستان در خصوص اولین گناهان صورت گرفته در روی کره زمین اظهارکرد: اولین گناهان روی زمین حرص، تکبر و حسادت بود که توسط آدم، شیطان و فرزندان آدم اتفاق افتاد.
امام جمعه خرم‌آباد ادامه داد: گاهی عادات غلط فردی یا اجتماعی باعث گناه می‌شود و در برخی موارد نیز شیطان و هواهای نفسانی انسان را وادار به گناه می‌کنند در هر صورت باید ابتدا ریشه گناه را شناسایی کرده و سپس راه درمان آن‌را جست‌وجو کرد.
captcha