علی کرمی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج)
در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با انتقاد از وضعیت امنیت غذایی
کشور، خواستار مطالبهگری مردم از مسئولان در رابطه با حلیت مواد غذایی شد و عنوان
کرد: مردم باید در حوزه غذا و دارو مطالبهگر بوده و نه خجالت بکشند نه بترسند مسئولین مجبورند به مطالبات مردم جواب
دهند روشن و شفاف باید در رابطه با سلامت، حلال و حرام مواد غذایی بپرسند.
وی تأکید کرد: در کشورهای دیگر فقط سلامت غذا حائز
اهمیت است؛ اما در ایران علاوه بر سلامت مسئله حلیت مواد غذایی نیز مهم است.
کرمی با اشاره به برخی ادعاها مبنی بر سلامت بیشتر
محصولات تراریخته عنوان کرد: برخی ادعا کردهاند که مواد غذایی تراریخته سالمتر از
مواد غذایی ارگانیک هستند، مسئولان باید جواب دهند چرا که نباید مردم نباید قربانی شوند.
رئیس پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی بسیج جامعه پزشکی
تصریح کرد: ارگانهای نظارتی مسئول در رابطه با سلامت مواد غذایی ضعیف عمل میکنند
به همین دلیل در رابطه با ایمنی غذا از سوی این ارگانها تناقض وجود دارد.
وی ادامه داد: ارگانهای نظارتی مانند سازمان استاندارد،
سازمان غذا و دارو، دامپزشکی، جهاد کشاورزی و انجمن ارگانیک که مدعی انجمن ارگانیک
است باید تأییدیههای خود را در رابطه با سلامت محصولات را ارائه دهند که آیا در جایی
تست میشوند یا مهرهای الکی میزنند، این ارگانها باید شفاف سازی کنند.
کرمی با بیان اینکه امنیت غذایی به صورت جدی در کشور
در معرض خطر است عنوان کرد: دشمن هم ضعف
سیستمهای نظارتی را فهمیده به همین دلیل جدیتر عمل میکند.
وی افزود:
ضربه زدن به زیرساختهای سلامت کشور از جمله سلامت کشاورزی، دامی و غیره از اهداف دشمن
است.
کرمی، با بیان اینکه سه واژه کلیدی در امنیت غذایی
وجود دارد، تصریح کرد: این سه واژه عبارتند از؛ ایمنی غذا، امنیت غذا و دفاع غذایی؛
دفاع غذایی بیوتروریسم است، یعنی دشمن عمداً غذا را آلوده میکند که نتیجه آن را با
افزایش بیماریها در جهان میبینیم.
وی یادآور شد: باید توجه داشته باشیم که غذا و آب بستر
زندگی مردم یک کشور است، چنانچه صدمهای متوجه این زیرساختها شود، حکومت و ملتی را
به سمت بحران خواهد کشاند.