کد خبر: 3491095
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۳

۱۱ هزار نفر در سمنان معتکف شدند

گروه اجتماعی: رئیس ستاد اعتکاف استان سمنان با اشاره به آغاز آئین معنوی اعتکاف در ۱۲۹ مسجد استان، گفت: ۱۰ هزار و ۹۷۰ نفر در این مساجد معتکف شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سمنان، حجت‌الاسلام علی شکری، رئیس ستاد اعتکاف استان سمنان امروز، 4 اردیبهشت  در خلال بازدید از مساجد برگزار کننده اعتکاف۹۵ در شاهرود  اظهار کرد: از مجموع ۱۱ هزار نفر معتکف در استان سمنان، سه هزار و ۸۴۱ نفر برادر و شش هزار و ۹۷۹ نفر خواهران هستند که این نشان دهنده استقبال قریب به دو برابری بانوان از اعتکاف سال جاری است.
 وی با بیان اینکه ۶۵ درصد حضار بانوان و ۳۵ درصد برادران مومن و خداجوی استان سمنان هستند،  اظهار کرد: از بین حاضران در اعتکاف استان بالغ بر نیمی را جوانان تشکیل می‌دهند که این امر می‌تواند نوید دهنده تربیت نسلی مومن و خداجو در آینده ایران اسلامی و دیار قومی باشد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان درباره مقایسه اعتکاف ۹۵ و ۹۴ اذعان کرد: در اعتکاف سالجاری، ۱۲۹مسجد میزبان معتکفان هستند که این تعداد در برابر ۱۰۱مسجد سال گذشته، تعداد ۲۸باب بیشتر است که بالغ بر ۲۷درصد رشد را شامل می شود.
شکری با بیان اینکه تعداد معتکفان نیز در سال جاری نسبت به سال گذشته، ۳۵درصد رشد داشته که از این میان حضور خواهران ۲۰ درصد و حضور برادران ۷۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است یاداور شد:  یکی از دلایل افزایش چشم‌گیر حضار در اعتکاف ۹۵ می‌تواند دوری از مقوله امتحانات درسی و دانشگاهی باشد و دلیل دوم آن برقراری نظم و امکانات بسیار بهتر نسبت به سال گذشته از سوی ستاد اعتکاف استان محسوب می‌شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان ادامه داد: رشد ۳۷درصدی معتکفان یکی از مسائل چشم گیر اعتکاف۹۵ است که این مهم جز در سایه همدلی، هم افزایی، تبلیغات مناسب، فراهم آوردن امکانات، همراهی امنای مساجد و کوشش اعضای ستاد اعتکاف استان و شهرستان ها میسر نمی‌شد.
شکری در پاسخ به این سوال که وجه تمایز اعتکاف ۹۵ و اعتکاف۹۴ درچیست، اظهار کرد: برنامه های ویژه فرهنگی با حضور طلاب و مبلغان اعزامی از حوزه علمیه قم یکی از وجوه تمایز اعتکاف۹۵ نسبت به سال گذشته است.
وی با تاکید بر اینکه تلاش شده تا با رسیدگی به مسائل بهداشتی و تغذیه و توزیع بسته‌های فرهنگی و اجرای برنامه‌های تبلیغی، مراسم تأثیرگذاری برگزار شود، گفت: ارتباط مستمر با معتکفان حتی پس از اعتکاف یکی از برنامه‌های اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان است.
 رئیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی استان سمنان با یادآوری تعداد ۱۲۹ مسجد میزبان معتکفان در سال جاری افزود: از این تعداد ۶۳ مسجد سهم شاهرود بود که ۱۷ مسجد شهری و ۴۶ مسجد روستایی، میامی ۱۷ مسجد شامل دو مسجد شهری و ۱۶ مسجد روستایی، دامغان ۱۳ مسجد که از این تعداد پنج مسجد شهری و هشت مسجد روستایی بودند.
شکری تعداد مساجد سمنان، گرمسار، آرادان، سرخه و مهدیشهر را به ترتیب ۱۱، هفت، سه، هفت و هشت مسجد ذکر کرد و افزود: سمنان هفت مسجد شهری و چهار مسجد روستایی، گرمسار ۹ مسجد شهری و یک مسجد روستایی، آرادان دو مسجد شهری و یک مسجد روستایی، سرخه دو مسجد شهری و پنج مسجد روستایی و در نهایت مهدیشهر شش مسجد شهری و دو مسجد روستایی هستند که ز معتکفان عزیز پذیرایی می‌کنند.
وی با بیان اینکه در این مساجد برنامه‌های فرهنگی متعددی اجرا می‌شود، افزود: در اعتکاف برنامه‌هایی چون انس با قرآن، قرائت دعای کمیل، زیارت عاشورا، ام داوود و حلقه معرفتی برگزار می‌شود.
رئیس ستاد اعتکاف استان سمنان همچنین با اشاره به اعتکاف ۱۱ هزار در استان، گفت: شاهرود با سه هزار و ۸۳۰ نفر بیشترین معتکف را در سطح استان دارد که از این تعداد دو هزار و ۲۲۵ نفر زن و یک هزار و ۶۰۵ نفر مرد هستند.
شکری با بیان اینکه سمنان با ثبت نام یک هزار و ۸۰۰ نفر معتکف در رتبه دوم قرار دارد که از این تعداد یک هزار و بیست و شش نفر زن و ۷۷۴ نفر مرد هستند، افزود: دامغان نیز با یک هزار و ۵۵۰ نفر معتکف در رتبه سوم قرار دارد که از این تعداد ۹۱۰ نفر زن و ۶۴۰ نفر مرد هستند.
وی گرمسار را نیز میزبان یک هزار و ۳۷۵ نفر معتکف ذکر کرد که از این تعداد یک هزار و ۳۰ نفر زن و ۳۴۵ نفر مرد هستند و گفت: شهرستان میامی هم با یک هزار و ۳۵۰ نفر معتکف یک هزار و ۱۰۰ نفر زن و ۲۵۰ نفر مرد هستند و همچنین مهدیشهر ۷۸۰ معتکف دارد که از این تعداد ۴۹۳ نفر زن و ۲۸۷ نفر مرد هستند و شهرستان سرخه هم میزبان ۳۱۵ است که از این تعداد ۲۲۸ نفر زن و ۸۷ نفر مرد بوده‌اند.
یادآور می‌شود که ۴۶ مسجد سطح استان سمنان ویژه خواهران اقدام به برگزاری آئین معنوی اعتکاف کرده‌اند.
captcha