کد خبر: 3491133
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۱
ابتکار:

ادیان الهی مسیر متفاوتی را برای حفظ محیط زیست به پیروان خود آموزش می‌دهند

گروه سلامت: رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در نشست افتتاحیه دومین سمینار محیط زیست دین و فرهنگ بر تأثیر مفید فرهنگ و اندیشه در ادیان مخلف برای حفاظت از محیط زیست تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست طی سخنانی در دومین سمینار بین المللی حفاظت از محیط زیست، دین و فرهنگ که صبح امروز 4 اردیبهشت‌ماه با حضور رئیس جمهور آغاز شده است، اظهار کرد: گام‌های موثری برای حفاظت از محیط زیست در سطح ملی و برنامه‌های مدونی برای همراه شدن با جامعه جهانی برداشته و تدوین شده است.

وی تاکید کرد: به رغم تمام چالش‌ها از جمله مسائل اقتصادی که برای دولت وجود دارد، توجه خاصی به محیط زیست، فرهنگ و طبیعت می‌شود.

معاون رئیس جمهوری ادامه داد: امروز پس از 15 سال دومین همایش با محوریت دین و فرهنگ و با هدف ارتقای گفت‌‌وگوی بین فرهنگی برای توسعه پایدار برگزار شده است که امیدواریم بتوانیم تاثیر مفیدی بر فرهنگ و اندیشه در ادیان مختلف برای حفاظت از محیط زیست داشته باشیم.

وی با تشکر از همکاری یونسکو و یونپ در برگزاری این همایش گفت : موضوع فرهنگ و ادیان در شکل گیری ذهنیت و رفتار انسان‌ها و جامعه بشری نسبت به همدیگر و محیط زیست بسیار تاثیرگذار است و این مباحث می‌تواند در قالب یک برنامه‌ریزی مدون به الگویی در این راستا تبدیل شود.

ابتکار تاکید کرد: از آنجا که ایران خاستگاه تمدن، فرهنگ و ادیان مختلف است، در این زمینه مسئولیت بیشتری دارد و بر همین اساس در این راستا گام‌های موثری در سطح ملی و بین‌المللی برداشته است.

معاون رئیس جمهوری با اشاره به امضای تفاهم نامه نشست پاریس درخصوص تغییرات آب و هوایی در روز گذشته توسط وزیر امور خارجه ایران در سازمان ملل گفت: امیدواریم پایه‌گذاری این عملکرد به نتایج مثبتی در سطح جهان با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و حفظ محیط زیست منجر شود..

ابتکار تصریح کرد: این همایش گفتمان محیط زیستی را در زمینه توسعه پایدار ترویج می‌کند و فضا را برای حفاظت از زمین و دریاها مهیا می‌کند.

وی تاکید کرد: آن چیزی که امروز در زمینه محیط زیست می‌بینیم، پیامد کارهای بشر در چند سال گذشته است؛ تخریب محیط زیست، از بین رفتن پوشش گیاهی، کاهش منابع آبی و آلودگی خاک مسائلی است که آینده زمین را تهدید می‌کند.

ابتکار گفت: ادیان الهی مسیر متفاوتی را برای حفظ محیط زیست به پیروان خود آموزش می دهند که اجرای آنها به حفاظت از محیط زیست می‌انجامد؛ بنابراین لازم است تلاش کنیم تا توسعه پایدار همسو با طبیعت پیش رود.

وی ادامه داد: ایران در سال 2001 گفتمان بین فرهنگ‌ها را بنا نهاد و این سمینار فرصت مناسبی برای پردازش به ابعاد مختلف این گفتمان همراه با توسعه پایدار است.

ابتکار گفت: افتخار می‌کنیم که ایران اقدامات تاثیرگذاری را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و توسعه هزاره انجام داده است و امضای توافق نامه پاریس نشان دهنده تعهد دولت ایران به تعهدات بین‌المللی از جمله در بخش محیط زیست است.

captcha