به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، فعالیتهای «دانشجو معلم قرآنی» یکی از برنامههای مهم سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور است که تاکنون خروجیهای خوبی به همراه داشته است. بازخورد خوب این طرح باعث شد تا در مراسم معنوی اعتکاف بار دیگر طرح دانشجو معلم قرآن اجرا شده و همکاران دانشجوی این طرح در طول برگزاری این مراسم 10 ساعت آموزش قرآن کریم به معتکفین ارائه دهند.
در این گزارش گفتوگوهای کوتاهی با برخی از دانشجویانی که با این طرح در مراسم اعتکاف امسال همکاری داشتهاند، انجام گرفته است.
رعد آلبوغبیش، دانشجوی رشته الهیات و قاری و حافظ کل قرآن کریم و یکی از دانشجویان همکار این طرح با اشاره به اینکه استقبال از خود مراسم اعتکاف و در کنار آن استقبال از کلاسهای آموزش قرآن در حد مطلوبی بوده است، گفت: در این دوره آموزش تخصصی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم برای بانوان و آقایان را بر عهده داشتم که خوشبختانه با استقبال خوبی از سوی معتکفین نیز همراه شد.
وی با تأکید بر اینکه شرکتکنندگان در مراسم اعتکاف غالباً آشنایی خوبی با روخوانی و روانخوانی قرآن کریم دارند، اظهار کرد: با این وجود معتکفین با شوق و علاقه بسیار زیادی در این دوره حضور داشتند و امروز نیز آخرین جلسه آن را برگزار خواهم کرد.
این مدرس قرآن کریم در پایان بیان کرد: شرکتکنندگان در این آموزشها از رده سنی 18 تا 50 و حتی 60 سال هستند که فضای بسیار مطلوبی را بر کلاسهای آموزش حاکم کرده بودند. اکثر قریب به اتفاق شرکتکنندگان نیز از اجرای طرح ابراز خوشنودی کردند.
وحید شهبازی، یکی دیگر از مدرسان این دوره با تأکید بر اینکه طرح دانشجو معلم مانند سایر طرحهایی که سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان داشته بسیار جالب و منسجم است، گفت: یکی از ویژگیهای بارز این طرح خروجیهای بسیار خوب و البته قابل لمس آن است.
وی با بیان اینکه تدریس قرآن در مراسم اعتکاف دانشجویان، توفیقی بود که طرح دانشجو معلم نصیب وی کرده است، افزود: در این دوره اعتکاف، بیشتر بحث روخوانی و روانخوانی قرآن کریم را آموزش دادهایم که البته بر اساس سرفصلهای از پیش تعیین شده و اعلام شده از سوی سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان بوده است.
شهبازی تصریح کرد: البته سعی شد تا بعضاً به مفاهیم ابتدایی برخی از سُوَر معروف قرآن کریم نیز اشاراتی داشته باشم، در این مورد ابتکاری را نیز به خرج داده شده و آن هم این بود که با توجه به اینکه دانشجویان معتکف دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه را آموزش میدادم، تلاش شد تا اشاراتی به آیات مرتبط به حوزه پزشکی داشته باشم.
وی در ادامه در مورد ارزیابی خود از این طرح نیز خاطرنشان کرد: در کل خیلی خوب بود، اگر سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور از دانشجویان حمایت کند و خود دانشجویان نیز مجهز به شاخصهای مدنظر این سازمان برای اجرای این طرح باشند، یکی از موفقیتآمیزترین طرحها را شاهد خواهیم بود.
شهبازی همچنین در مورد استقبال معتکفین از آموزش قرآن در این مراسم گفت: بر اساس مشاهدات خودم استقبال واقعاً فوقالعاده بود و خدا را شاکرم که اغلب از آموزشهای ارائه شده راضی بودند؛ این رضایت نشان میدهد نیازسنجی خوبی در این زمینه توسط سازمان صورت گرفته است.
خانم صدیقه علوی که دانشجوی دانشگاه علوم قرآن شیراز است و دو دوره با طرح دانشجوی معلم همکاری داشته است نیز در مورد اجرای طرح آموزش قرآن در مساجد میزبان اعتکاف، گفت: در این طرح مقرر شد تا 10 ساعت آموزش قرآن که عمدتاً روخوانی و روانخوانی قرآن کریم بود برای معتکفین در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه در یکی از مساجد شهر شیراز به عنوان مدرس این طرح حضور داشته است، افزود: استقبال جوانان از آموزش قرآن در این طرح خوب بود، اما افرادی که سن و سال بالاتری داشتند کمتر راغب به حضور در این کلاسها بودند.
علوی در پایان بیان کرد: پیشنهاد میکنم که برای سالهای آینده برنامهریزی منظم و دقیقتری صورت بگیرد تا تمامی اقشار در سنین مختلف بتوانند از این آموزشها به نحو احسن استفاده کنند.
یوسف بعاجی، نیز یکی دیگر از دانشجویانی است که حافظ 10 جزء قرآن و دانشجوی کارشناسی کامپیوتر است که سابقه چند سال تدریس قرآن کریم را نیز دارد، وی نیز در مورد این طرح با اشاره به اینکه در طرح دانشجو معلم قرآن کریم تمامی دانشجویان یک دست دیده نشدهاند، گفت: در دوره مخصوص اعتکاف شاهد استقبال خوب سرکتکنندگان برای یادگیری روخوانی و روانخوانی قرآن کریم بودیم.
بعاجی تصریح کرد: با این وجود به نظر من اموزش 10 ساعت قرآن کریم برای اینکه یک شخص روخوانی را کامل یاد بگیرد مناسب نیست و اگر میخواهیم این طرح در اعتکاف نیز خروجی داشته باشد باید ساعتهای آموزش را افزایش دهیم.