داوود فرجزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در انتقاد از انحلال معاونت طب سنتی و اسلامی وزارت بهداشت و تنزل آن به دفتر کل اظهار کرد: اگر مسئولی به چیزی اعتقاد داشته و بخواهد آن را رشد دهد مطمئنا زمینه و ساختارهای لازم را برای آن فراهم میکند.
وی افزود: عوامل زیادی میتواند در این زمینه دلالت داشته باشد، در میان برخی از پزشکان دیدهایم که کمتر با مباحث نظری آشنایی دارند و خیلی نسبت به رشتههایی که بنیانهای نظری دارد و با فکر و طراحی کردن سروکار دارند، موافق نیسند.
این محقق طب و دین ادامه داد: این افراد عملیاتی برخورد میکنند به همین دلیل هر زمان مسئول میشوند رشتههایی را که جنبه نظری دارند را به دلیل ناآگاهی و نه عناد، قلع و قمع میکنند.
فرج زاده تصریح کرد: در رابطه با تنزل معاونت طب سنتی و اسلامی وزارت بهداشت از نظر من برخی از دست اندر کاران وزارت بهداشت قضیه را درک نکرده یا اینکه پیام رهبری در رابطه اهمیت دادن به طب اسلامی و طب سنتی در سیاستهای ابلاغی را به خوبی دریافت نکرده است.
وی بیان کرد: وزیر محترم آدم مقیدی بوده و روحیه جهادی دارد از این شخصیت بعید است که بخواهد نسبت به این قضیه بیتوجه باشد.
عضو مرکز قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) با بیان اینکه طب سنتی و اسلامی فضای لازم را برای رشد پیدا نکردهاست، اظهار کرد: این تقصیر بر عهده متخصصان آن است که با زبان روز نتوانستهاند راه و روش خود را به اثبات برسانند.
وی تأکید کرد: اگرچه فضا سازی لازم نشده اما اقبال عمومی وجود دارد، اقبال عمومی باید به مطالبه تبدیل شود و وزارت بهداشت هم باید به مطالبه مردم پاسخ دهد همانگونه که بحث بیمه و خدمات اورژانس پیگیری میشود موضوع طب سنتی را نیز پیگیری کنند.
این محقق طب سنتی و طب اسلامی خاطر نشان کرد: اگر از دید اقتصاد هم نگاه کنیم طب سنتی هم میتواند کارایی داشته باشد و هم اینکه میزان واردات دارو را حداقل کند.