کد خبر: 3491541
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۶
در همایش توسعه پایدار سلامت عنوان شد:

آموزش بهداشت با مسئولیت اجتماعی همراه باشد

گروه سلامت: در نخستین همایش توسعه پایدار سلامت ضمن اشاره به مسؤلیت اجتماعی در آموزش بر مسئولیت دانشکده‌های بهداشت در رسیدن به مدل توسعه پایدار و پوشش همگانی سلامت با جلب توجه سیاست‌مداران و مردم برای پیشگیری از بیماری‌‌‌های غیر واگیر تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نخستین همایش بین‌المللی توسعه پایدار سلامت و پنجهمین سالگرد تأسیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران صبح امروز با حضور ایرج حریرچی، قائم مقام و علی‌اکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت و رئیس بخش مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

در این نشست علی‌اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزیر بهداشت طی سخنانی با پر اهمیت خواندن نقش دانشکده‌های بهداشت اظهار کرد: برای رسیدن به اهداف خود در پوشش همگانی سلامت و توسعه پایدار باید از سرمایه‌های انسانی کشور به استفاده کرد. توسعه پایدار در هیچ کشور بدون توجه به انسان سالم و توسعه یافته متحقق نمی‌شود، همایش‌های چون توسعه پایدار سلامت در این راستا تشکیل‌ می‌شود که بتواند به سلامت و توسعه‌یافتگی انسان‌ها کمک کند.

سیاری خطاب به شرکت‌کنندگان در این همایش عنوان کرد: شما باید در طراحی شبکه‌های سلامت و استقرار مناسب نیروهای انسانی در جهت رسیدن به بدل توسعه پایدار تلاش‌ خود را انجام داده و برنامه‌های مناسبی در این حوزه داشته باشید.

وی در ادامه بیان کرد: خوشبختانه سال‌هاست موارد بیماری مانند سرخک، کزاز و فلج اطفال به وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی گزارش نشده‌ است که این دستاورد بزرگ حاصل تلاش و حضور مأموران و کارشناسان بهداشت است.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: باید از حضور کارشناسان سازمان بهداشت جهانی و کارشناسان دانشکده‌های بهداشت جهانی که در این جمع حضور دارند نهایت استفاده را برد زیرا این کار به تعامل فی ما بین منجر شده و موجب ارتقای دانشکده‌های بهداشت می‌شود.

وی بیان کرد: ارتباطات بین‌المللی بین دانشکده‌های بهداشت ایران و سایر کشورهای جهان همواره وجود داشته است، این ارتباطات پس از انقلاب هم نه تنها قطع نشد بلکه تقویت شد.

سیاری در ادامه با بیان اینکه ما در وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی برنامه‌های مختلفی برای سلامت جمعیت کشور ریخته‌ایم، اظهار کرد: وزارت بهداشت بسته‌های سلامت مختلفی برای جمعیت کشور به ویژه برای سالمندان را آماده‌ کرده است.

وی خاطر نشان کرد: همه شهروندان از این برنامه‌ها استقبال کرده و باید تلاش کنیم که این برنامه‌ها متناسب بوده تا برای تمامی مردم ایران قابل استفاده باشد.

در ادامه این نشست ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت طی سخنانی به بررسی نقش ویژه دانشکده‌های بهداشت در تربیت مدیران آینده سلامت کشور پرداخت و اظهار کرد: آن چیزی که وجود دارد این است که مدیران آینده کشور ما در حوزه سلامت غیر پزشک خواهند بود همانگونه که در بسیاری از کشور‌های دیگر نیز چنین است.

وی با اشاره به موضوع توسعه پایدار و پوشش همگانی سلامت اظهار کرد: ایران چاره‌ای جز حرکت به این سمت و سو ندارد باید دقت کرد هر آنچه را تا کنون در این مسیر به دست آورده‌ایم نیز حفظ کنیم.

معاون‌کل وزارت بهداشت عنوان کرد: این موجب افتخار ایران است که مسیر پوشش همگانی سلامت را در دوران تحریم‌ها و رکود اقتصادی پیمود که کشور‌های دیگر در دوران رشد اقتصادی پیموده‌اند.

بر اساس گزارش ایکنا، در ادامه این همایش علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با بیان اینکه این اولین همایشی است که پس از تصویب سندهای توسعه پایدار سازمان ملل در ایران برگزار می‌شود: اظهار کرد: در این همایش در رابطه با دو موضوع جلب سیاست‌مداران به توسعه سلامت و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر همچنین جلب توجه مردم برای ایفای نقش خود در این حوزه بحث و گفت‌وگو می‌شود.

وی افزود: اگر توجه مسئولان را به بیماری‌های غیر واگیر جلب نکنیم در آینده‌ای نزدیک مشکلات جدی و عدیده‌ای در این حوزه خواهیم داشت.

جعفریان ادامه داد: دانشکده‌های بهداشت باید نگاه مردم را به این مسئله جلب کنند که خود در رابطه با حفظ سلامت خود و سایر شهروندان نقش ایفا کنند.

وی اضافه کرد: ما باید توجه مسئولان را به تدوین قوانین و مقرراتی در جهت توسعه سلامت مردم جلب کرده و دانشکده‌های بهداشت نیز باید با مسئولیت اجتماعی به دانشجویان خود آموزش دهند.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به وضعیت اطراف مرزهای ایران و وجود مشکلات عدیده سلامت باید با نگاه جهانی به مسئله سلامت پرداخته شود زیرا نمی‌توان مشکلات سلامتی خود را بدون نگاه به به اطراف خود حل کنیم.

captcha