کد خبر: 3491762
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۹
حریرچی عنوان کرد:

تأکید بر رسیدن به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در حوزه سلامت

گروه سلامت: قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی در نظام سلامت دارای دو جنبه ارتقای سطح تولید و افزایش خدمات به مردم است بر رسیدن به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در حوزه سلامت تأکید کرد.

ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه زمانی که به موضوع اقتصاد مقاومتی در حوزه سلامت پرداخته می‌شود دو جنبه آن به ذهن متبادر می‌شود، اظهار کرد: نخستین جنبه‌ آن، ارتقای تولید دارو و ملزومات پزشکی، کاهش واردات و استقلال در این حوزه‌ است.

وی افزود: در این رابطه قدم‌های بزرگی برداشته شده؛ به ویژه در سال‌های اخیر سهم ریالی واردات دارویی به 30 درصد کاهش پیدا می‌کند، این درحالی است تا پیش از آغاز به کار دولت یازدهم این میزان 40 درصد بود، از سوی دیگر سهم عددی تولید دارو نیز به 98.7 درصد رسیده و میزان واردات به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است؛ همچنین بسیاری از تجهیزات پزشکی نیز در داخل کشور تولید می‌شود.

حریرچی بیان کرد: جنبه دوم اقتصاد مقاومتی در نظام سلامت این است که ببینیم حاصل آن چیست؟ ما باید به در اقتصاد مقاومتی به دنبال رسیدن به الگویی اسلامی ایرانی برای پیشرفت انسان و جامعه باشیم.

وی افزود: در این راستا باید تک تک آحاد مردم سالم‌تر، امید به زندگی بیشتر و کیفیت زندگی افزایش پیدا کند این هدفی است که وزارت بهداشت در رسیدن به اقتصاد مقاومتی دنبال می‌کند.

حریرچی ادامه داد: علاوه بر مخاطرات مالی، بیماری‌ها مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد و تعدادی از خانواده‌های ما را دچار هزینه‌های کمر شکن می‌کند ما باید از این هزینه‌ها بکاهیم، به هر حال الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت این است مردم در وضعیت خوبی زندگی کنند و مردم به خاطر بیماری دچار فقر و آسیب‌های اجتماعی نشوند.

وی یادآور شد: در این راستا قدم‌های خوبی طی دو سال اخیر برداشته شده است؛ کاهش معنی داری در هزینه‌های کمرشکن و کم شدن پرداختی از جیب مردم حاصل شده است؛ هم چنین دسترسی مردم به خدمات حوزه سلامت به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

قائم مقام وزیر بهداشت اظهار کرد: متأسفانه در سال 91 و 92 به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها، کاهش قیمت نفت و بی تدبیری‌های دولت قبل و فشار بر مردم موجب شد که مردم عمده مشکلات خود را به غذا و مسکن اختصاص دهند و از مسائلی مانند آموزش، فرهنگ، بهداشت بکاهند برای همین بهره‌مندی از خدمات سلامت در سال 91 و 92 به طرز معنی داری کاهش پیدا کرده است.

حریرچی خاطرنشان کرد: اقداماتی که پس از طرح تحول سلامت انجام شد، علاوه بر اینکه محافظت از مردم را بیشتر کرده بهره مندی از خدمات سلامت و خدمات بهره مندی مطابق با الگوی اسلامی ایرانی داشته‌ایم.

captcha