کد خبر: 3491793
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۰

دیاری خالی از یاد شهدای قرآنی منا + عکس

گروه فعالیت‌های قرآنی: تقریباً نیمی از شهدای قرآنی فاجعه منا از اهالی شهرستان آبادان بودند، آیا در این شهر، یادی از این قرآنیان شده است؟

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، روز 27مهرماه سال گذشته بود که رهبر معظم انقلاب طی دیداری که با مسئولان و دست اندرکاران حج داشتند، فاجعه بسیار تلخ و حیرت‌انگیز منا را ازجمله امتحانات الهی خواندند و با انتقاد از سکوت دولت‌های غربی و سازمان‌های مدعی حقوق بشر در قبال این فاجعه تأکید کردند: این حادثه به هیچ وجه نباید فراموش شود.
از جمله راه‌هایی که می‌تواند مانع از فراموش شدن این حادثه و شهدای آن شود، برگزاری همایش‌ها، تجلیل از خانواده شهدا در مراسم‌ها و مناسبت‌های خاص و البته ملی و بین‌المللی است.
دیاری خالی از یاد شهدای قرآنی منا
مسئولان و برنامه‌ریزان دستگاه‌های فرهنگی کشور تا حدود زیادی تلاش کرده‌اند تا از طرق اشاره شده، اقدام به زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای فاجعه منا و پرداختن به ابعاد مختلف این فاجعه دردناک کنند.
همه اینها هرچند همراه با پوشش رسانه‌ای مناسب هم باشد، برد چندان زیادی نخواهد داشت؛ چرا که با تمام شدن همایش و بزرگداشت، همه چیز به دست فراموشی سپرده می‌شود و به نظر می‌رسد عمر این یادبودها و گرامی‌داشت‌ها به اندازه عمر مدت زمان برگزاری همان همایش‌ها باشد.
ظرفیتی که در اینجا مغفول مانده است، استفاده از فضای شهری برای در معرض دید قرار دادن این شهدا و حادثه تلخ منا است. قرار دادن تندیس‌ها و نمادهای این شهدای مظلوم می‌تواند برای مدت‌های مدید آنها را در معرض دید عموم مردم قرار داده و یاد و خاطره شهدای این فاجعه برای همیشه تاریخ زنده بماند.
دیاری خالی از یاد شهدای قرآنی منا
در این بین استفاده از تندیس‌ها و سردیس‌های شهدای قاری فاجعه منا برای نصب در اماکن عمومی شهرهایی که در آن سکونت داشته‌اند، می‌تواند هم شهروندان همان دیار را با قهرمانان قرآنی آن دیار آشنا سازد و هم اینکه یاد و خاطره فاجعه منا را زنده نگه داشت و نیز مانع از فراموش شدن آن شود.
تقریباً نیمی از شهدای قرآنی فاجعه منا از اهالی شهرستان آبادان بودند، سه عضو گروه پنج نفره تواشیح باقرالعلوم(ع) آبادان در فاجعه منا شهادتی جانگداز داشتند، اگرچه پیکر «امین باوی» در همان زمان فاجعه پیدا و به کشور بازگردانده شد، اما پیدا شدن پیکر دو شهید دیگر یعنی «محمدسعید سعیدی‌زاده» و «فواد مشعلی» ماه‌‌ها طول کشید.
دیاری خالی از یاد شهدای قرآنی منا
عکاس خبرگزاری بین‌المللی قرآن به مدت چند روز در شهرستان آبادان، زادگاه سه نفر از شهدای قرآنی فاجعه منا به ثبت نمادهایی که باعث زیبایی شهر شده‌اند پرداخته که متأسفانه در بین آنها هیچ اثری از فاجعه منا و شهدای قرآنی آن به چشم نمی‌خورد.
دیاری خالی از یاد شهدای قرآنی منا
در نمادهای شهری شهرستان آبادان از تندیس گله‌ اسب، تا شطرنج و انیمیشن باب اسفنجی و از نمادهای مفهومی تا ... به چشم می‌خورد، اما دریغ از یادی از شهدای قرآنی فاجعه منا. جا دارد یک بار دیگر سخنان مقام معظم رهبری در تاریخ 27 مهرماه سال 94 را به مسئولان امر یادآوری کنیم که ایشان فرمودند «این حادثه به هیچ وجه نباید فراموش شود».
گزارش تصویری را اینجا ببینید.
captcha