کد خبر: 3492361
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷
اللهیاری انتقاد کرد:

پرداختن به عرفان‌های کاذب و رمالی به جای مراجعه به روانشناسان

گروه سلامت: رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: متاسفانه مردم امروزه به دلیل مشکلات روحی، روانی، اجتماعی و معنوی به سراغ عرفان‌های کاذب، رمال‌ها و موضوعاتی می‌روند که نه‌تنها بیماری‌ و مشکلات آنان را درمان نمی‌کند بلکه به علت نداشتن تخصص افراد آسیب‌دیده را دچار اختلالات دیگری هم می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، عباسعلی اللهیاری، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در نشست خبری که به‌ مناسبت بزرگداشت روز روانشناس و مشاوره در این سازمان برگزار شد، گفت: كار يك روان‌شناس و مشاور به مثابه همان سربازی است كه از وطن پاسداری می‌كند و همان قداست و ارزش را دارد، چون تلاش می‌كند تا جامعه و خانواده‌ای سالم و به دور از تنش داشته باشيم.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور افزود: سلامت روان جامعه امروز به دلایل مختلف از جمله، مشکلات اقتصادی، خانوادگی، روحی، روانی و حتی عملکرد ضعیف مدیران دچار آسیب‌ شده است. لذا این وظیفه بر دوش جامعه روانشناسان و مشاوران است که در این زمینه تلاش کنند تا بتوانند بخشی از این مشکلات را مرتفع کنند.

وی با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی و استفاده از خدمات مشاوره و روانشناسی در جامعه، افزود: نیاز روانشناسی و مشاوره در جامعه خوشبختانه روبه‌نهادینه شدن است اما هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده است. متاسفانه مردم امروزه به دلیل مشکلات روحی، روانی، اجتماعی و معنوی به سراغ عرفان‌های کاذب، رمال‌ها و موضوعاتی می‌روند که نه‌تنها بیماری‌ و مشکلات آنان را درمان نمی‌کند بلکه به علت نداشتن تخصص افراد آسیب‌دیده را دچار اختلالات دیگری هم می‌کنند.

اللهیاری در ادامه با تاکید بر اینکه فعالیت‌ها و اقدامات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اذن رهبر معظم انقلاب صورت گرفت، گفت: رهنمود‌های مقام معظم رهبری بعد از شکل‌گیری این سازمان برای ما زمینه‌ساز بسیار از فعالیت‌ها بود. البته باید گفت که هنوز در بحث شناساندن خدماتی که مشاوران و روانشناسان به مردم می‌دهند عملکرد خوبی ندیده‌ایم.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تصریح کرد: مشکل اصلی مردم در بحث روانشناسی و مشاوره این است که آنها هنور اعتقادی به ضرورت این مسئله در زندگی نرسیده‌اند، درحالی که رهبر معظم انقلاب هم بارها تاکید کردند که مراجعه مردم به روانشناسان و مشاوران برای زندگی آنان از ضروریات است.

وی با بيان اينكه روانشناسی و مشاوره در كشورهای توسعه يافته از جايگاه رفيعی برخوردار است، افزود: علم روانشناسی و مشاوره در كشورهای توسعه يافته دانش اقتدار و قدرت ناميده می‌شود زيرا انسانی كه از سلامت روان برخوردار باشد می‌تواند به افزايش قدرت و اقتدار جامعه كمك كند.

اللهياری ادامه داد: ‌در دنيای جديد داشتن سخت افزارها و تكنولوژی، دليل پيشرفت و توسعه كشور نيست بلکه منابع انسانی تاثيرگذار از مولفه‌های اصلی توسعه كشور هستند. سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بخشی از این منابع عظیم را در اختیار دارد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، با بیان اینکه در حوزه سلامت 80 درصد مربوط به بیماری‌های روانی، اجتماعی و معنوی می‌شود گفت: 20 درصد باقی این موارد هم که جسمانی است با این 80 درصد ارتباط نزدیک دارد و این نشان از جایگاه ویژه روانشناسان برای کاهش بیمار‌های روانی، اجتماعی و معنوی دارد.

وی با انتقاد از نگرش غلط موجود در كشور به سلامت روان گفت: سلامت جامعه را فقط به سلامت جسم محدود كرده‌ايم و از كل بودجه سلامت كشور فقط سه درصد به سلامت روان اختصاص يافته در حاليكه در فرانسه 76 درصد از بودجه سلامت كشورش به مسائل روانی تخصيص داده می‌شود.

اللهياری درمورد برنامه‌های سازمان نظام روانشناسی و مشاوره كشور برای سال 95 هم، گفت: در نظر داريم با همكاری ديگر نهادهای كشور، در حوزه سلامت روان مردم كمك كنيم. به عنوان مثال در ارائه گواهینامه رانندگی بايد سلامت روان فرد نيز مورد ارزيابی قرار گيرد. همانطور كه برای ارائه گواهينامه به افراد، بينايی فرد را ارزيابی می‌كنيم بايد سلامت روحی روانی وی را نيز را مورد بررسی قرار دهيم تا متوجه شويم كه آيا فردی که قصد رانندگی دارد از سلامت روان برخودار است.

رسالت حوزه‌های خبری و رسانه‌ای
رئيس سازمان نظام روان شناسي و مشاوره افزود: رسالت حوزه‌های خبری و رسانه‌ای در آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی مردم نسبت به مراجعه به روان‌شناس و مشاور خيلی مهم و خطير است و وظيفه اصحاب رسانه است كه همه افكار عمومی را به اين باور و شناخت برسانند.

در ادامه این نشست محمد حاتمی، مشاور عالی و معاون سازمان نظام روانشناسی و مشاور به جزئیات برگزاری همایش روز روانشناسی و مشاوره اشاره کرد و گفت: روانشناسی و مشاوره یکی از تاثیرگذارترین علومی است که می‌تواند در زمینه رفتار تاثیرگذار باشد.

ارائه كليه خدمات روان شناسي و مشاوره در كل كشور رايگان خواهد بود
وی با اعلام اينكه در روز پنج شنبه 9 ارديبهشت ماه ارائه كليه خدمات روان شناسي و مشاوره در كل كشور رايگان خواهد بود خاطر نشان كرد: همایش روز روانشناسی و مشاوره 9 ارديبهشت ماه در تالار وحدت با حضور جمعی از روانشناسان و مشاوران مطرح کشور برگزار می‌شود.

حاتمی ادامه داد: در این همایش به پاس تلاش‌ها و زحمات ایثارگران و جانبازان روانشناسان از آنها تجلیل و تقدیر بعمل می‌آید. همچنین از خانواده شهدای گرانقدر روانشناس نیز تقدیر خواهد شد. در کنار این برنامه از مدیران فعال در عرصه روانشناسی و مشاوره تقدیر می‌شود.

گفتنی است ‌این نشست با حضور عباسعلی اللهياری، رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره كشور، محمد حاتمی معاون سازمان و رئيس ستاد برگزاری همایش، مشاور رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و رییس انجمن مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره ایرانیان، مجید رضازاده، رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور و جمعی از معاونان این سازمان برگزار شد.
مریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۲/۰۸ - ۰۹:۰۱
0
0
سلام. تمایل به رفتن به نزد روانشناس هست اما قبول کنید هزینه ها بالاست. من خودم مراجعه داشتم سه سال پیش برا 45 دقیقه 60 هزار تومن می دادم ده جلسه رفتم و دیگه پولم نکشید و قطع کردم.
captcha