کد خبر: 3493085
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۳
به‌مناسبت انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ٢٠١٧؛

۱۱۰ کرسی تلاوت در خراسان رضوی برگزار می‌شود

کانون خبرنگاران نبأ: معاون قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: با توجه به انتخاب مشهد در سال ۲۰۱۷ به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، ۱۱۰ کرسی تلاوت در سطح خراسان رضوی برگزار می‌شود.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام محمدتقی کاظمی‎نسب، از برگزاری ۱۱۰ کرسی تلاوت در سطح استان خراسان رضوی طی سال ۹۵ خبر داد و گفت: معاونت وزارتخانه این طرح را پذیرفته و اکنون در حال پیگیری اجرای آن هستیم.
معاون قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه برگزاری کرسی‌های تلاوت یکی از طرح‌های پیشنهادی استان به معاونت مرکز بوده است، ادامه داد: بر اساس این طرح با سال ۲۰۱۷، تعداد ۱۱۰ کرسی تلاوت در سطح استان با اولویت مشهد برگزار خواهد شد.
وی مجریان این طرح را مؤسسات قرآن و عترت عنوان کرد و افزود: هر مؤسسه‌ای که در این زمینه اعلام آمادگی کند با او تفاهم‌نامه امضا خواهیم کرد زیرا اعتقاد داریم تمام قراء و اساتید مشهد از همین کرسی‌های تلاوت، جلسات خانگی و مساجد رشد کرده و به چنین درجاتی رسیده‌اند.
حجت‌الاسلام کاظمی‌نسب در ادامه با تأکید بر اینکه رویکرد ما در سال جاری، تقویت جلسات محلی قرآن است، بیان کرد: یکی از راه‌ها همین راه‌اندازی کرسی تلاوت است. به عنوان نمونه در گذشته حسینیه خیاط‌ها در مشهد خودش یک پایگاه بود، قبل‌تر مسجد کرامت که رهبر معظم انقلاب نیز در آن جلسات تفسیر داشتند .
معاون قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه مشهد باید در حوزه فعالیت‌های قرآنی یک الگو باشد، بیان کرد: لازمه این امر برگزاری کرسی‌های تلاوت است تا افرادی که به قرآن علاقه‌مند هستند بدانند که کدام منطقه و مسجد شهر میزبان جلسه قرآن است یعنی اگر هر هفته به عنوان مثال در ۱۰ نقطه مشهد کرسی تلاوت فاخر برگزار شود، مردم هم استقبال خواهند کرد.
وی با افزودن این مطلب که یکی از وظایف پیغمبر(ص) برگزاری کرسی تلاوت بوده است، تصریح کرد: یکی از اقدامات ثابت پیامبر(ص) همانطور که در آیه دوم سوره جمعه آمده است «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِّنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ...»، اوست خدایی که به میان مردمی بی کتاب پیامبری از خودشان مبعوث داشت تا، آیاتش را بر آن‌ها بخواند...»، «یتلوا علیهم آیاته» بوده است. ایشان همواره برای مردم قرآن تلاوت می‌کردند آن هم به گونه‌ای که دشمنان نیز می‌آمدند و مخفیانه به تلاوت ایشان گوش فرا می‌دادند لذا اکنون نیز همچون گذشته برگزاری کرسی تلاوت در سطح شهر یکی از راه‌های تبلیغ و ترویج و انس مردم با قرآن است.
وی در رابطه با جزئیات برگزاری کرسی تلاوت نیز گفت: این کرسی‌ها برنامه‌ای فاخر است که در آن یک مجری، قاری برجسته قرآن، سخنران مذهبی و حافظ کل که مردم از او پرسش‌های قرآنی مطرح می‌کنند تا جلسه حالت تعاملی داشته باشد، حضور می‌یابند و اینگونه نیست که تنها یک قاری یک ساعت به صورت پیوسته تلاوت داشته باشد؛ برنامه‌ای جامع که همه چیز در آن دیده شده است، مردم هم استقبال خواهند کرد.


captcha