به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) نشست هماندیشی نخستین رزمایش امداد و نجات بسیج سپاه محمد رسولالله (ص) تهران صبح امروز با حضور سردار احمد بیگدلی معاون دفاعی امنیتی سپاه محمد رسولالله تهران بزرگ و نمایندگان رسانههای کشور برگزار شد.
سردار بیگدلی در این نشست با بیان اینکه قرار است بزرگترین مانور امداد و نجات کشور دهه سوم شهریور ماه برگزار شود، اظهار کرد: این مانور در راستای ارزیابی و هماهنگی نیروهای امدادی در بحرانهایی مانند زلزله است.
وی افزود: زلزله شاید حادترین وضعیت تهران باشد در این راستا ما زلزله فرضی را برای این مانور بالای 6 درجه در مقیاس ریشتر در نظر گرفتهایم و نیروهای عمل کننده و امدادی باید هر لحظه احتمال وقوع زلزله را در نظر بگیرند.
سخنگوی رزمایش امداد و نجات تصریح کرد: بزرگترین هدف این رزمایش این است در قلب مردم امیدی وجود داشته باشد که در صورت بروز هر حادثهای نیروهای سپاه پشتیبان آنان هستند.
وی دو هدف کلی این رزمایش را ارزیابی آمادگی نیروهای عملیاتی امداد و نجات و دوم ایجاد هماهنگی بین این نیروها عنوان کرد.
سردار بیگدلی ارزیابی نیازها را هدف بعدی این رزمایش دانست و بیان کرد: ما وقتی در صحنه آزمون و خطا قرار میگیریم میدانیم باید به دنبال چه چیزهایی بگردیم و در واقع این رزمایشها موجب میشود نیازهای ما آشکار و به دنبال رفع آنها باشیم.
وی با بیان اینکه این رزمایش در دو بخش مرکزی و سراسری در تهران بزرگ برگزار میشود، اظهار کرد: مناطق 22 گانه شهرداری تهران به استثنای منطقه 20 به صورت مناطق محوری انتخاب شده که هر کدام از این مناطق با نواحی بسیج مرتبط میشوند.
به گفته معاون امنیتی، دفاعی سپاه محمد رسولالله تهران بزرگ این رزمایش همچنین قرار است به صورت مرکزی در فضایی بزرگتر به صورت واحد برگزار شود.
وی سه بخش امداد و نجات، درمان و اسکان را اجزای رزمایش بزرگ امداد و نجات خواند و عنوان کرد: هر کدام از این بخشها خود بخشهایی مانند انتقال مصدومین، آوار برداری، احیای روحی و روانی حادثه دیدگان، تریاژ مصدومین، انتقال اجساد و تدفین در بخش امداد و نجات همچنین مقابله با حوادث جانبی مانند انفجار گاز، ترکیدگی انشعاب آب و مقابله با حوادث میکروبی را شامل میشوند.
سردار بیگدلی ایجاد بیمارستان صحرایی برای تفکیک مصدومین و درمان آنها را از جمله دیگر اقدامات این رزمایش دانست و عنوان کرد: بخشهایی مانند حفاظت، حراست و امنیت مناطق حادثه دیده نیز در اهداف این رزمایش تعریف شدهاند.
ایجاد احساس امنیت از خود امنیت بالاتر است
وی در ادامه با بیان اینکه ایجاد احساس امنیت از خود امنیت بالاتر است اظهار کرد: اگر بتوانیم مردم را آموزش داده تا در حوادث احتمالی بتوانند با خود امدادگری میزان تلفات احتمالی را کاهش دهند مطمئنا میتوانیم در آنان احساس امنیت ایجاد کنیم.
معاون دفاعی امنیتی سپاه محمد رسولالله(ص) ادامه داد: در این راستا نهضت آموزش خود امدادگری را در مساجد و مدارس آغاز کرده و باید آن را به ثمر برسانیم.
وی خاطر نشان کرد: ما باید چنان آمادگی داشته باشیم که گویی هر لحظه حادثهای در کمین است و چنان امید داشته باشیم که گویی قرار است صدها سال زندگی کنیم.
به گزارش ایکنا سردار بیگدلی ارائه جزئیات بیشتر از این رزمایش را به نشست خبری رزمایش در سهشنبه 14 اردیبهشتماه موکول کرد.