کد خبر: 3493632
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲
دبیرکل کنگره اسلامی ـ اروپایی:

مساجد همواره نماد درخشان علم و دانش بوده‌اند

گروه بین‌الملل: «محمد بشاری»، دبیرکل کنگره اسلامی ـ اروپایی تصریح کرد: مساجد از گذشته تاکنون نماد و چراغ درخشان علم، دانش و معرفت بوده و هستند.

افراط‌گری فکری خود نوعی مشکل امنیتی است


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «الیوم السابع»، محمد بشاری، دیروز، 11 اردیبهشت‌ماه، ضمن سخنانی در نخستین گردهمایی بین‌المللی «ائمه و خطیبان مساجد» در شهر استانبول ترکیه گفت: مساجد از گذشته تاکنون نماد و چراغ روشن علم، دانش و معرفت بوده و هستند و این اماکن دینی نمادی برای احیای روح و وجدان و تقویت همزیستی با دیگران از ادیان، اعتقادات، افکار و نژادهای مختلف به‌شمار می‌آیند.

نخستین گردهمایی بین‌المللی «ائمه و مبلغان مساجد»، روزهای جمعه و شنبه، دهم و یازدهم اردیبهشت‌ماه سال جاری، به‌ همت انجمن جهانی مساجد وابسته به انجمن جهانی اسلام و با همکاری اتحادیه سازمان‌های غیردولتی جهان اسلام در شهر استانبول ترکیه برگزار شد.

رئیس آموزشگاه علوم انسانی «ابن سینا» در فرانسه در ادامه سخنان خود افزود: امروزه مساجد در برخی کشورهای غیرمسلمان که اقلیت‌های اسلامی در آنجا ساکن هستند، به‌خاطر هرج و مرج دینی ایجادشده و درگیرشدن این اماکن دینی ـ عبادی به مسائل غیرمرتبط به خطر و تهدیدی برای این جوامع تبدیل شده‌‌اند.

محمد بشاری در ادامه با طرح این پرسش که نقش مساجد در زمان جنگ‌ها و بحران‌های سیاسی و اقتصادی چیست؟ از دامن زدن به مشکلات فرقه‌ای و مذهبی و کمرنگ‌شدن اسلام در جریان‌های اسلام سیاسی و مبارز انتقاد کرد و گفت: این موضوع بر ثبات جوامع اقلیت‌های مسلمان تأثیر می‌گذارد.

دبیرکل کنگره اسلامی ـ اروپایی عنوان کرد: تندروی فکری در نوع خود یک مشکل امنیتی است، و انحراف فکری و رفتاری تهدیدی برای امنیت عمومی و صلح اجتماعی به‌ویژه در این برهه از تاریخ جهان که به صورت ضمنی یا آشکار برخورد تمدن‌ها نام‌گذاری شده، تلقی می‌‌شود.

بشاری بیان کرد: جلوه‌های خشونت و جنگ در جهان، ضرورت بررسی و ارزیابی دقیق معایب و مواضع نقص را می‌طلبد و ما باید بر ارزش‌های جدیدی که نفرت و خشم از بین‌ می‌برد، تمرکز کنیم.

وی در پایان گفت: «ما باید کنکاشی عمیق بر فکر و اندیشه داشته باشیم تا بتوانیم این مشکلات را از ریشه حل کنیم و باید انگیزه‌های واقعی پشت این فرهنگ خشونت‌های اجتماعی را درک نماییم».

captcha