احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبیات دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه پیش از تلاش برای ثبت و نقل حضور اقشار مختلف در دفاع مقدس، باید تلاش کنیم این واقعه را به عنوان حقیقتی فراجنسیتی و فراصنفی مطرح کنیم، گفت: بهتر است در حوزه ادبیات داستانی دفاع مقدس نمایی کلی از حقایق را پیش چشم آوریم و پرده برداشتن از حقایق را محور اصلی قرار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه ادبیات داستانی وظیفه بیان نقش اقشار، جناحها و گروههای مختلف در دفاع مقدس را برعهده ندارد، تصریح کرد: این وظیفه برعهده مستندنگار است. نویسنده باید به دنبال تهییج مخاطب باشد و گاه کتابی درباره خلبانان برای خانمها جذابیت بیشتری دارد و برای آنها راهگشا میشود.
این نویسنده با بیان اینكه كتاب «جستاری در اصطلاحشناسی و مبانی ادبیات داستانی دفاع مقدس» به قلم وی به تازگی به چاپ رسیده است، گفت: این اثر از تازههای نشر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است که در نمایشگاه كتاب تهران عرضه میشود.
وی افزود: كتاب «جستاری در اصطلاحشناسی و مبانی ادبیات داستانی دفاع مقدس» درباره اصطلاحات ادبیات داستانی دفاع مقدس و خاستگاه آنها و تفاوت اصطلاحهای مربوط به مبانی ادبیات دفاع مقدس بحث میكند و به معرفی اصطلاحات منتخب در هر مورد میپردازد.
شاکری همچنین گفت: كتاب «آنك جنگ، اینك داستان» دیگر اثر تازه من در نمایشگاه کتاب است. این کتاب كه از سوی نشر صریر به چاپ رسیده، دربردارنده جلسات بررسی ادبیات دفاع مقدس توسط شورای سیاستگذاری داستان و رمان دفاع مقدس با حضور نویسندگان این آثار و كارشناسان و منتقدان ادبی است كه برخی از این نشستها در محل حوزه هنری برگزار شدهاند.
وی تاكید كرد: این نشستهای تخصصی دارای مباحث مفید و مورد علاقه محققان، دانشجویان و نویسندگان دفاع مقدس است و میتواند منبع خوبی برای آشنایی نویسندگان و محققان جوان با مباحث مختلف ادبیات دفاع مقدس باشد.