به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، سیدپرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)، در نشست آموزشی و توجیهی عاملین زکات با اشاره به اینکه شورای عالی زکات نگاه جدیدی به مصرف زکات دارد، اظهار کرد: زکات سهم فقرا و جزء اموال آنها محسوب می شود، بنابراین کمیته امداد به عنوان مسئول جمع آوری این امر باید پاسخگو باشد و در جهت جلب و اعتماد فقرا عمل کند.
وی با بیان اینکه زکات واجب دینی است که باید در سرفصل مشخص دینی نیز هزینه شود، افزود: به دنبال افزایش آمار جمع آوری زکات نیستیم، بلکه در تلاش هستیم مردم را با تکلیف شرعی خود آشنا و آنان را به این سمت هدایت کنیم.
فتاح با یادآوری اینکه هشت مورد برای مصرف زکات بیان شده که مهمترین آن رسیدگی به امور نیازمندان و فقراست، افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر فرهنگ زکات تا حدی در کشور رواج پیدا کرده و ظرفیت پرداخت زکات در کشورمان بیشتر شده است و البته مبلغان و روحانیون باید فرهنگ پرداخت زکات را بیشتر گسترش دهند.
وی در ارتباط با تبلیغ در امر زکات، عنوان کرد: تبلیغ در امر زکات، مفهوم گستردهای شامل بیان آثار و ثمرات زکات، آیات زکات، موانع زکات و احکام زکات دارد، از این رو باید زکات در ابعاد گوناگون تبلیغ شود. اگر زکات با آموزش و تبلیغات گسترده مبلغین از چند میلیارد تومان در سال رشد چند برابری پیدا کند، بسیار ارزشمند است، اما باید در نحوه مصرف آن نیز دقت کنیم.
رئیس کمیته امداد، احیا و ترویج فریضه زکات را وظیفه همگانی عنوان و تاکید کرد: علمای دینی با توجه به جایگاه و نقش برجسته و تاثیرگذاری که در بین افراد جامعه دارند میتوانند نقش بسزایی را در احیای این فریضه الهی ایفا کنند.
فتاح با بیان اینکه اکنون به دلیل تغییری که گسترده شدن دامنه فقر در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، معنوی و سایر جنبهها شاهد هستیم و فقرزدایی از جامعه هدف تحت حمایت را سرلوحه کار کمیته امداد قرار داده ایم، اظهار کرد: ما در مناطق محروم نیز متولی کارهای عمرانی نیستیم بلکه موظفیم نیازمندیهای محرومان را برطرف کنیم، بنابراین باید همان۶۰ درصد زکات جمع آوری شده صرف امور فقرا شود.