این استاد مجسمهساز ادامه داد: مجسمهسازی زمینه پیشرفت در سطح جهان را به سرعت طی میکند و برای همین برگزاری دو سالانههای مجسمهسازی میتواند ما را با استانداردهای جهانی آشنا کند. به همین دلیل از برگزاری تمامی اتفاقات هنری به ویژه در حوزه مجسمهسازی حمایت میکنم.
اکبری دیلمقانی در پاسخ به این سؤال که آیا سختگیریهای ابتدای انقلاب درباره مجسمهسازی برطرف شده است، چنین پاسخ داد: سختگیریها تنها محدود به مجسمهسازی نبود، بلکه در تمامی بخشها به نوعی این محدودیت و سختگیری وجود داشت، اما خوشبختانه به مدد نگاه امام راحل(ره) به هنر تا حدود بسیاری موانع موجود از بین رفت. امام در توصیههای خود فرموده بود که هنری که در خدمت انقلاب است جای دفاع دارد. این کلام توانست شرایطی را فراهم کند تا بسیاری از بخشهای هنر خود را به آموزههای دینی و انقلابی نزدیک کند.
وی به توضیح فوق اضافه کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس شاهد بودیم که هنر مجسمهسازی به نوعی همراه با دفاع مقدس بود، زیرا ساخت تندیسهای شهدا و رزمندگان توانست به نوعی ارزشهای انقلاب را در جامعه شهری اشاعه دهد. اتفاقی که امروز هم میتواند رخ دهد، به شرطی که نگاه به موضوعات ارزشی تنها به سطح و ظاهر خلاصه نشود.
این مجسمهساز با بیان اینکه پرداختن به مفاهیم قرآنی در هنر مجسمهسازی دو شکل دارد، بیان کرد: برای پرداختن به مفاهیم قرآنی در مجسمهسازی دو راهکار وجود دارد، ابتدا اینکه صورت را مد نظر قرار دهیم، دوم آنکه به معنا بپردازیم. در شکل اول معمولاً پیکره پیامبران یا شخصیتهای دینی ساخته میشود، اما در قسم دوم معنا محور اثر خلق شده است.
وی در پایان به توضیح فوق اضافه کرد: یک آیه از قرآن کریم دریایی از معانی با خود به همراه دارد، برای مثال کمک رساندن به کودکی یتیم بارها در قرآن و احادیث تاکید شده است، حال اگر در مجسمهسازی از این معنا برای خلق یک اثر استفاده شود، آیا نمیتوان آن کار را قرآنی نامید؟ در انتهای سخنانم تاکید میکنم که برای جریانسازی در تمام بخشهای هنری بر اساس مبانی اسلامی، این شرط مهمترین فاکتور است که اداره امور هنری را به اهلش بسپاریم.