به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری نخستین جشنواره «روحالله» امروز بیستم اردیبهشتماه با حضور محمد آفریده، دبیر جشنواره، حجتالاسلام علی کمساری، معاون فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) و رضا استادی، مدیر روابط عمومی جشنواره برگزار شد. در ابتدای این نشست که در محل موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) برگزار شد، با حضور کمال تبریزی، فیلمساز سینما و تلویزیون از پوستر جشنواره رونمایی به عمل آمد.
تبریزی در سخنانی کوتاه با اشاره به جشنواره روحالله بیان کرد: امیدوارم جشنواره پویا و پرباری را پیش رو داشته باشیم، به ویژه برای جوانترها. جوانان در دورههای مختلف از محمد آفریده خاطره خوش دارند و وی همواره سعی کرده است شرایط رشد و بالندگی جوانان مستعد را فراهم کند.
وی در ادامه افزود: به عنوان کسی که رشد و پیشرفت خود را مدیون انقلاب اسلامی و امام (ره) هستم، امیدوارم این جشنواره باعث احیای مفاهیم انقلاب و ارزشهایی شود که زیربنای تفکر امام بود.
در ادامه این جلسه، محمد آفریده، دبیر جشنواره «روحالله» با بیان اینکه این جشنواره، جشنواره همدلی است، اظهار کرد: امام (ره) مظهر اتحاد و همدلی بودند. در ضمن هر جا اتحاد باشد خیر و برکت به آنجا میرسد و ما نیز خدا را شکر میکنیم که با عشق به امام (ره) حرکت میکنیم و امیدواریم که با همین عشق، چراغ جشنواره را روشن نگه داریم و اسباب خیر شویم.
آفریده بیان کرد: جشنوارههایی ماندگار هستند که محدود به چند روز برگزاری نشده و یک حلقه اتفاقات مستمر را ایجاد کنند. امسال صد و چهاردهمین سالگرد تولد امام (ره) است و ما هم کوشیدیم 114 محصول در جشنواره داشته باشیم.
آفریده با اشاره به جذب حداکثری جوانان تصریح کرد: این هدف امام (ره) بود که میکوشید جوانان را جذب انقلاب کند و ما هم باید تلاش کنیم جوانان را پای سفره جمهوری اسلامی بنشانیم.
تقدیر از چهرههای انقلاب
دبیر جشنواره روحالله با اشاره به برگزاری مراسم تقدیر در این رویداد گفت: احمدرضا درویش، عبدالله اسفندیاری و محمدعلی فارسی چهرههایی هستند که در جشنواره مورد تقدیر قرار خواهند گرفت، ضمن اینکه درویش یک نشست با عنوان «سینمای دینی و آینه سینما» را در جشنواره برگزار خواهد کرد.
وی تصریح کرد: از همه مهمتر آن است که بتوانیم کلید یک مجموعه تولید را همزمان با جشنواره در اصفهان بزنیم.
تلاش برای ترویج اندیشههای امام(ره) در جشنواره
حجتالاسلام کمساری، معاون فرهنگی موسسه در ادامه با اشاره به برگزاری جشنوارهای تخصصی گفت: امیدواریم با حضور چهرههای اصیل انقلاب به برگزاری جشنوارهای تخصصی و مطلوب برسیم.
وی ادامه داد: حفظ و ترویج اندیشههای امام از جمله اصلیترین وظایف موسسه تنظیم و نشر آثار است. کار حفظ آثار به طور جدی انجام شده و تنظیم صحیفه امام از آن جمله است. ترویج اندیشههای امام و شناساندن آن به نسلهای سوم و چهارم انقلاب ضرورتی همیشگی است. قالبهای متعددی برای ترویج اندیشهها وجود دارد که یکی از اصلیترین آنها، هنر است.
حجتالاسلام کمساری بیان کرد: البته معتقد به استفاده ابزاری از هنر نیستیم و بیشتر بر استفاده از ابزار هنر برای تبیین مفاهیم تاکید داریم. در این راستا محصولات هنری مختلف از موسیقی تا هنرهای تجسمی و سینما تولید شده است.
وی اضافه کرد: برگزاری جشنوارهها هم با دو هدف در این مجموعه انجام میشود؛ یکی کشف استعدادهای جوان و دیگری کمک به جریانسازی خلاقیتها. در همین راستا برگزاری جشنواره فیلم سالهاست با همین هدف در دستور کار ما قرار دارد؛ پیشتر جشنواره آینه و آفتاب را داشتیم و در دوره جدید جشنواره روحالله، این فستیوال برخلاف جشنواره آینه و آفتاب با حضور فیلمهای 3 تا 6 دقیقهای برگزار خواهد شد. این مسئله دو دلیل دارد. یکی برای فراهم شدن امکان حضور بیشتر هنرمندان جوان و دیگری تهیه محتوا برای عرضه در فضای مجازی که ضرورتی انکارناپذیر است.
کمساری با اشاره به جزییات برگزاری جشنواره روحالله اظهار کرد: این جشنواره سوم خردادماه همزمان با سالروز آزادی خرمشهر در اصفهان افتتاح میشود و تا 5 خردادماه ادامه خواهد داشت. جشنواره علاوه بر اصفهان در 13 استان دیگر برگزار خواهد شد.
جشنوارهای برای احیای اندیشههای امام (ره)
بعد از سخنان مدیران جشنواره نوبت به پرسشهای حاضران رسید. از جمله این پرسشها درباره «فرزند صبح» بود و امکان نمایش آن در جشنواره که از سوی آفریده رد شد.
سؤالی دیگر درباره چرایی برگزاری جشنواره به نام روحالله بود که آفریده درباره آن گفت: جشنواره روحالله، جشنوارهای برای مرور یک نام نیست، بلکه برای مرور اندیشههای امام (ره) است. این جشنواره دنبال احیای اندیشههای امام است و از جمله آنها ایجاد روحیه تلاش و امید در جوانان است.
این جشنواره سوم تا پنجخردادماه امسال در تهران و سیزده شهر دیگر برگزار میشود. معاونت هنری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) برگزار کننده اصلی این جشنواره است و شبکه مستند، انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، دانشگاه آزاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، روزنامه اعتماد، بنیاد سینمایی فارابی و عروج فیلم در برگزاری آن مشارکت دارند.