کد خبر: 3496563
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۴

نتايج مسابقه اينترنتی «قاری برتر جهان»

گروه بین‌الملل: نتایج دومین مسابقه اینترنتی «قاری برتر جهان» که 7 هزار نفر از قراء 91 کشور در آن شرکت کرده بودند، طی مراسمی در بحرین اعلام شد.

مراکش رتبه نخست مسابقات «قاری برتر جهان» را کسب کرد

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «azharnews.com»، مرحله نهایی و آیین اختتامیه دومین دوره مسابقات بین‌المللی تلاوت قرآن با عنوان «قاری برتر جهان»، عصر دیروز، 20 اردیبهشت‌ماه، در هتل «آرت روتانا» بحرین برگزار شد و مراکش برای دومین سال متوالی، رتبه نخست این رقابت‌ها را به خود اختصاص داد.

این مراسم به‌همت اداره امور قرآن وزارت دادگستری، اوقاف و امور اسلامی بحرین برگزار شد و در پایان رتبه‌های برتر این دوره از مسابقات معرفی شدند.

لقب قاری برتر جهان به طورمشترک به دو قاری مراکشی رسید

«شیخ عبدالله العمری»، مدیر اداره امور قرآن وزارت اوقاف بحرین در این باره گفت: در مرحله نهایی این مسابقات 6 متسابق در دو رشته تلاوت به مرتبه «ترتیل» و تلاوت به مرتبه «تدویر» به رقابت پرداختند که در پایان، «محمد قصطالی» و «احمد الخالدی» از کشور مراکش به طور مشترک رتبه نخست را کسب کردند و به لقب «قاری جهان» دست پیدا کردند.

وی افزود: همچنین، «یونس المغربی» از  کشور مراکش توانست رتبه دوم این رقابت‌ها را به خود اختصاص دهد و
«خالد ریاض»، از کشور مراکش نیز لقب «قاری مردمی» این دوره از مسابقات را کسب کرد.

در دومین دوره مسابقات بین‌المللی تلاوت قرآن بحرین که در دو رشته تلاوت به مرتبه «ترتیل» و تلاوت به مرتبه «تدویر» برگزار شد، 41 قاری از مراکش شرکت داشتند.

در مراسم اختتامیه این دوره مسابقات، شیخ «صالح بن عود المغامسی»، «ناصر علی القطامی»، از عربستان، شیخ «عبدالهادی حسان لعقاب» از الجزایر، «حاتم عبدالرحیم التمیمی» از فلسطین، شیخ «اسماعیل بن محمد» از مالزی حضور یافتند.

سخنرانی «شیخ خالد بن علی آل‌خلیفه»، وزیر دادگستری، اوقاف و امور اسلامی بحرین، تجلیل از نفرات برتر و اعضای کمیته داوران مسابقات و پخش فیلم مستندی درباره رقابت‌های بین‌المللی تلاوت قرآن بحرین از دیگر برنامه‌های  مراسم اختتامیه بود.

دومین دوره این مسابقات از سپتامبر 2015(شهریورماه 94) به‌همت اداره امور قرآن وزارت دادگستری، اوقاف و امور اسلامی بحرین آغاز شد و علاقه‌مندان از سراسر جهان باید برای حضور در این مسابقات به سایت مسابقات به آدرس «www.quran.bh/ar/home» مراجعه و پس از واردکردن اطلاعات شخصی و پست الکترونیک خود، فایل صوتی یا تصویری تلاوت خود را برای مسئولان برگزاری مسابقه ارسال می‌کردند که داورانی از بحرین و کشورهای مختلف تلاوت متسابقین را ارزیابی مورد ارزیابی قرار دادند.

در این دوره، بیش از 7 هزار متسابق از 91 کشور عربی و اسلامی و کشورهای مختلف جهان به رقابت پرداختند، این در حالی است که در نخستین دوره این مسابقات 5 هزار متسابق از 83 کشور حضور داشتند.

در این دوره از مسابقات، علاوه بر مسابقه اینترنتی قاری برتر جهان، جایزه «قاری مردمی» نیز به یکی از قاریانی که در نظرسنجی اینترنتی، تلاوت وی بیشترین رأی مخاطبان را کسب و  امتیاز وی در احکام تجوید کمتر از 90 درصد نباشد، اهدا شد که نماینده مراکش توانست این جایزه را کسب کند.

کمیته داوری دومین دوره مسابقات «قاری برتر جهان»، نخبگانی متخصص در علوم قرآن از داخل و خارج بحرین بودند که داوری مراحل مختلف این مسابقات را برعهده داشته‌اند.

لازم به ذکر است که در نخستین دوره مسابقات بین‌المللی تلاوت قرآن بحرین نیز، «حمزة‌ وراش» از مراکش توانست رتبه نخست را کسب کند و حائز لقب «قاری برتر جهان» شود.

تلاوت ترتیل، تحقيق، تدوير و تحدير

تلاوت ترتيل

ترتيل در لغت عبارت است از «نظم و ترتيب در کلام». «رَتَّلَ الْکَلام» يعني: سخن را خوب بيان کرد ـ قواعد سخن را مراعات کردد و در اصطلاح قرائت عبارت است از خواندن قرآن به طور منظم و با تأنّي و شمرده و همراه با تدبّر در معاني، به طور که تمامي قواعد رعايت شود.

تلاوت تحقيق

تحقيق در لغت به معناي «مبالغه در انجام چيزی بدون کمي و زيادي» و «رسيدن به حقيقت شيء» آمده است و در قرائت قرآن، «تحقيق» عبارت است از خواندن قرآن با حداکثر آرامش و تأنّي حتی «آهسته‌تر از قرائت به ترتيل»، همراه با اشباع مدها، تحقيق همزه‌ها، اتمام حرکات، تحقيق مخارج حروف و ... که همه اينها در سايه قرائت آيات با حداقل سرعت، ميسر است.

تلاوت تحدير(حَدر)

به معنای سرعت گرفتن و از سراشيبی به پائين آمدن است که مستلزم ازدياد سرعت است و در اصطلاح قرائت، عبارت است از خواندن قرآن با سرعت زياد همراه با رعايت احکام تجويد.

تلاوت تدوير

حالتی است بين تحقيق و حدر به بيان ديگر، نوعی قرائت است نه به سرعت «حدر» و نه به کُندی «تحقيق». اکثر اهل اداء، اين روش را اختيار کرده‌اند.

ترتيب قرائات از کند به تند عبارتست از: تحقيق ـ ترتيل ـ تدوير ـ تحدير.


captcha