به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم فرحانی، معاون آموزش حوزههای علمیه سراسر کشور امروز 23 اردیبهشت ماه، در اجلاسیه اساتید مدارس علمیه سطح یک استان قم گفت: اصلاح نظام آموزشی در دستور کار شورای عالی و مدیریت حوزه قرار دارد و تاکنون آنچه شده اصلاح برنامه آموزشی بوده است.
وی افزود: جدانبودن مقاطع ورودی حوزه، عدم اهتمام مورد نیاز به مسایل اصلی در حوزه مانند لغتشناسی در سطح یک، عدم آشنایی محتوایی با قرآن، عدم وجود دروس کاربردی مانند تاریخ انقلاب و دروس حدیثی در سطح یک همچنین کمبود دروس مهارتی از ضعف های برنامه آموزشی بوده است.
فرحانی بیان کرد: نبود تحقیق پایانی در سطح یک از دیگر نقاط ضعف در دوره گذشته بود که در برنامه جدید اصلاح شده همچنین دروس اقتضائی در برنامه جدید پیش بینی شده است.
معاون آموزش حوزه علمیه گفت: در 20 جلسه شورای عالی برنامه آموزشی جدید را بررسی و مصوب کردند و مصوبه آن در سال 91 ابلاغ و متعاقب آن کارگروهی علمی برای اصلاح سرفصل ها تشکیل شد و مرکز تدوین نیز براساس این سرفصل ها اقدام کرد و کارگروه تلفیق میان مرکز تدوین و دیگر دست اندرکاران ایجاد شد.
تالیف 37 کتاب
وی افزود: 37 کتاب جدید براساس سرفصل های مصوب آماده شد و 12 مدرسه را به صورت آزمایشی انتخاب کردیم که سه مدرسه در قم اجرای آن را برعهده گرفتند و بازخورد اجرای آن در مدارس را هم گرفتهایم.
فرحانی ادامه داد: ارزیابی از مجموع کار این بود که برنامه خوبی است و امسال هم در 107 مدرسه اجرا خواهد شد و 12 مدرسه نیز پایه دوم را ادامه خواهند داد و 900 استاد نیز برای دانش افزایی برنامه جدید دعوت شده اند که در خرداد ماه این کارگاه ها برگزار خواهد شد.
فرحانی آماده نبودن کتب، تغییر کامل متون و فارسی کردن را از جمله انتقادات وارده به برنامه آموزشی برشمرد و تصریح کرد: ما اعلام می کنیم این متون اصلاح شده و تغییر محتوایی ندارد همچنین متن آن عربی است و به دنبال فارسی سازی آن نیستیم.
معاون آموزش حوزه علمیه با بیان اینکه سهم هیچ بخشی در حوزه به اندازه اساتید رشد نکرده است به رشد علمی حوزه اشاره کرد و گفت: رشد علمی در حوزه خوب است اما باید شیب آموزشی به سمت نخبگی حرکت کند.
وی افزود: توجه به ورزش و تزکیه باید تقویت شود که نیازمند بسته کاملی است و آن را دنبال خواهیم کرد.